McLeod lányai

Egy csomó gyönyörű nő, rengeteg gyönyörű felvétel, és egy igazán jó sorozat. A magyar változat munkatársai minden téren felveszik a versenyt kollégáikkal. Az ausztrálok kedvenc sorozata itthon a Hallmark után az M1-en is hódít.

Spilák Klára - Claire Mcleod

Egyszercsak feltűnik egy feltűnően elegáns, és sajátos kisugárzású szőke nő, aki kellemes sétatempóban közeledik felém. Igazi, finom úrihölgy! Talán ilyenek lehettek a hercegnők régen – jut eszembe, amíg figyelem, ahogy közeledik. Mikor mellém ér, és megszólal, egy másik népszerű sorozat a Szex és New York főhősnője Carrie Bradshaw ugrik be elsőre. Külsőre szinte megdöbbentő a hasonlóság csak ő még szebb, mint az amerikai színésznő.

Urbán Andrea (Tess McLeod) - Bozsó Péter (Nick Ryan)

Kedves, fiatal pár érkezik mosolyogva a stúdió elé. Mivel ők a sorozat abszolút főszereplői, ezért különösen kíváncsian várom a találkozást. Már az első pillanatban érződik, hogy nemcsak házas-, de lelki-társak is. Magamban készítek egy gyors összehasonlítást az ausztrál szereplőkkel, és hamar megállapítottam, hogyha külsőleg nem is annyira, de belsőleg nagyon is hasonlítanak Tess-re és Nick-re.

Papp János - Harry Ryan

Nemcsak a neve, de a színészi munkássága is közismert hosszú évtizedek óta. Film és színházi szerepek, önálló estek sokasága van a háta mögött. Népszerű nemcsak a kollégái, de a nézők előtt is. A szinkronban főleg pozitív szerepekben hallhatjuk, mint az Elnök emberei sorozat Bartlett elnöke.

Orosz Helga - Steve Hall

Évek óta szeretem a hangját. Sok esetben ő volt nekem az igazi nő magyar megszólaltatója. Hallottam szőkén, barnán, vörösen, magasan, alacsonyan, de minden esetben a valódi nő megtestesítőiként. Szerencsés orgánumának köszönhetően a szinkronban nem öregedett egy másodpercet sem, valószínűleg még évekig hallhatjuk különböző szépségek megszólaltatójaként.

Orosz Anna - Sandra Kinsella

Amikor először meglátom, a szeme tűnik fel. Nagyon kék és nagyon nyitott tekintettel figyel. Néhány másodperc után már úgy érzem, mintha ezer éve ismerném. Persze aztán rájövök, hogy miért, hiszen a színésznő külsőleg igen emlékeztet Sandrára. A mozdulatai, az arcmimikája, de legfőképpen a tekintete. Végig a beszélgetés során nagyon figyel, és nagyon kedvesen válaszol minden kérdésre. A hangja ugyanolyan, mint a televízió hangszóróján keresztül, ám élőben valami mást is meghallok benne.

Haás Vander Péter - Alex Ryan

Magas fiatalember érkezik a stúdió elé. Kölcsönösen bemutatkozunk egymásnak, majd egy kis türelmet kér, mert valamit el kell intéznie. Amíg elszalad, egy pillanatra úgy érzem magam, mintha Gungellanban Alexxel futottam volna össze. Nem is a külső hasonlóság miatt, hanem azért, mert már egy-két perc után is érződik rajta az Alex-esség. No, nem a nőcsábász, hanem az-az oldala, akiben minden nő megbízhat, a férfiak bátran a barátjuknak tekinthetik, mert nem fog senkit átverni.

Zsigmond Tamara - Kate Manfredi

Nagyjából húszévnyi szinkrontapasztalat van a háta mögött, de ő maga még nincs harminc esztendős. Kedves, csicsergő hangját filmek és sorozatok tucatjaiban hallhattuk már. Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó munkája a Rém rendes család Kelly Bundy-jának magyar megformálása volt.

Mezey Kitty - Becky Howard

Szinte minden nap hallható a hangja valamelyik csatorna, valamelyik műsorában. Kedves fiatal lány, aki profi módon szólaltat meg különböző korú és kinézetű szereplőket. Minden megszólalásában érződik, hogy szereti, amit formál Volt már nagyvárosi dáma, az amerikai Fehér Ház alkalmazottja, rendőrnő és még sok minden más is. Ő volt Becky Howard magyarhangja is a sorozat három évadjában.

Andresz Kati - Meg Fountain

Vidáman köszön rám, amikor összefutunk az egyik stúdió előtt. Miután túlesünk a bemutatkozáson, rögtön belevág a családi élet részleteibe. Egy perc alatt meg tudom, hogy a gyerekeit igyekszik szabad szellemben nevelni. Azt tartja fontosnak, hogy önálló egyéniséggé alakuljanak, s hogy sikerüljön nekik megmutatnia a helyes gondolkodás irányát. Ahogy megyünk befele, még az is eszembe jut, lehetne akár Meg „testvére” is, csak nem annyira szőkében.

Orosz István - Terry Dodge

Naponta több csatornán is hallhatjuk a hangját. Szinte mindennek és mindenkinek kölcsönzött már jól megszokott orgánumából. Személyesen már régóta csak azok találkozhatnak vele, akik a szinkronstúdiókban megfordulnak. Viszont Terry-ként sok örömet okozott minden MCD rajongónak és nézőnek.

Magyarszöveg: Vajda Evelin

Már többszáz részen van túl, mégsem unja a munkát. Évek óta dolgozik fordítóként, de McLeodék az egyik „szive csücskének” számítanak, mivel az első nagymunkák között volt a sorozat magyar változatának elkészítése.

Hangok és rajongók

Az ezredfordulón került bemutatásra – hosszas egyeztetések után – a McLeod lányai sorozat őse, egy egyrészes film. Posie-Graeme Evans ausztrál producer asszony ötlete szerint két lánytestvér, Claire és Tess McLeod, akiknek csak az apjuk a közös, hosszú évtizedek után találkoznak Drovers Run nevű farmjukon. Tess, aki kislánykora óta, az anyjával élte városi lány életét, nehezen illeszkedik be a vidéki életbe.