Rejtélyes sztárok

Nemrég tűzte műsorára az egyik kereskedelmi tévé a népszerű J.J.Abrams sorozat folytatását. Rövid exkluzív interjú következik a Rejtély (Fringe) című széria egyik legkedveltebb és legnépszerűbb (magyar)hangjával, Seszták Szabolccsal, akit többek között Joshua Jacksonnal való viszonyáról és a második évadbeli különbségekről faggattunk.
- Milyen ennyi év után újra Joshua Jacksont szinkronizálni?

- A kérdés nem teljesen jó:) Ugyanis a Dawson óta is több filmben szólaltattam meg J.J-t. Egyébként meg elfogult vagyok vele, már az első "találkozásunkor" közös nevezőn voltunk és ez pedig még a múlt évezredben volt.
Jó dolog az ha nem kell rátenni vagy visszavenni magadból.  Egy figurát pedig aki hozzád nőtt, mindig hálás feladat szinkronizálni.

- Látsz-e különbséget a Dawsonos és a mostani színészi játéka között?

- Persze, sokkal érettebb lett de el kell ismerni, hogy a kezdetekben is jó volt amit csinált.

- Mi a véleményed magáról a sorozatról?

- A Rejtélyt nagyon szeretem csinálni, pár részt még meg is néztem, ami nálam nagy szó mert  ritkán tv-zek...csak olyan későn adják. A sorozat izgalmas és látszik, hogy a forgatókönyvírók is tudják a dolgukat!

- Látsz-e különbséget az első és a második évad között?

- Igazából nem érzek nagy különbséget, mindkét évad színvonalas és nincs "gatyaletologatás" benne, csak azt várom, hogy mikor jövök már össze Pikali Gerda figurájával?

- Milyennek találod a magyarváltozatod, illetve, milyen a hangulat a forgatások közben?

- A magyar szöveg szerintem rendben van és jó belőle dolgozni, a Mikroszinkron és Kozma Mariék -rendező- pedig a régi iskolát képviselik. Nem sok stúdió van ahol még a színész a legfontosabb. Ezzel a hangulatot is jellemeztem. Ha az ember érzi hogy fontos és megbecsülik a munkáját, akkor szárnyakat kap.

- Van-e kedvenc szereplőd, vagy epizódod?

- Elfogult vagyok Végh Péterrel és Pikali Gerdával is, mivel velük vagyok sokat , ezért őket illetve figuráikat emelném ki. Az összes epizód ütős.

- Kiknek ajánlod a sorozatot?

- Hogy kiknek? Akik szeretik azokat a misztikus, sejtelmes sorozatokat ahol gondolkozni is kell....

Berenkovics Ákos