Star Wars szinkron

A sith-ek bosszúja bemutatója, után Anakint és Padmét faggattuk, akik a film budapesti díszbemutatója után Palpatine császárral ültek be a Lurdy Házba egy kávéra, mintha az azt megelőző másfél órában mi sem történt volna közöttük. Hamar kiderült, hogy Anakin Pokrivtsák Mónikára féltékeny, Padmé pedig a fiába, Luke-ba szerelmes.

(Az INDEX nyomán)
Moser Károly (Anakine Skywalker)
"Megműtöttek, rámrakták a maszkot, és azután már Kránitz Lajos hangján szólaltam meg" - részletezte felindultan Anakin Skywalker A sith-ek bosszúja megtekintése után Darth Vaderré változását az Indexnek. Pontosabban Anakin magyar hangja Moser Károly volt felindult. Moser egyébként négy éve szinkronszínész és legnagyobb szerepe eddig Anakin volt, igaz, hogy már a Klónok támadásában is.

Móser Károly"Nagyon összeértem Vaderrel - mentegetőzött rögtön utána a személyes hangért. - Amikor kijöttem a vetítésről, kezem-lábam remegett, hogy hogy bántották szegény Vadert, mert nagyon bántották, és úgy éreztem, mintha engem bántottak volna." Aztán később javított: "Anakint, Anakint sajnáltam" - amivel csak meggyőzte az Indexet arról, hogy valóban azonosult a hasadt személyiséggel.
Hayden Christensen Moser szerint nagyon sokat fejlődött színészileg az előző részhez képest: "Christensen és Portman úgy próbálták párosban félrevonulva a jeleneteket, mintha színházi darabra készültek volna" - ecsetelte a szinkronszínész, aki megnézett pár filmet a forgatásról. "Amúgy ez lett magasan a legjobb Star Wars-film - tette hozzá. - Sokat szidták Lucast, hogy csak pénzt keres az új részekkel, és hogy egy újabb egy bőrt akar lehúzni a történetről, de most nem erről van szó. Ez egy mélylélektani dráma lett akciójelenetekkel."'A szerelmem volt, és most az anyja lehetek'


Zsigmond Tamara (Padmé Naberrie-Skywalker)

A gyerekszínészként felnőtt Zsigmond Tamara a Csillagok háborúját tartja továbbra is abszolót csúcsnak, az első háromként leforgatott résznek még bátyja hatása alatt vált rajongójává. "Kislányként csak szerelmesen álmodoztam Luke Skywalkerről, most meg az anyja lehettem" - mondta lelkesen az egyébként Kelly Bundy hangjaként elhíresült színésznő.


Zsigmond TamaraPozitívan nyilatkozott a film minden aspektusáról, és számos kollégájával ellentétben ő a díszbemutató előtt is látta, mert részt vett az elővetítésen is. "Nekem a hármas a kedvencem az újak közül, mert jók a dialógusok, fokozódik a drámaiság, és jól megcsinálták benne a fiút (Anakint - a szerk.)" - magyarázta Tamara, aki mindhárom részben Padmé hangja volt.A technikai oldalról érdekességként említette a huszonnyolc éves színésznő, hogy a szinkronizálás közben a harcos jeleneteknél a szinkronszínészek sem látták a hátteret, hanem csak a blueboxban készült felvételt játszották le nekik.A cél az volt, nehogy már márciusban - a szinkronmunkálatok kezdetekor - kiderüljön, melyik szereplőnek vágják le a kezét és mivel. Bár bizonyára erre már az a szerződés is elegendő lett volna, amivel szigorú titoktartásra kötelezték őket.A számos szerződés közül Zsigmond Tamara külön kiemelte azt, amiben az összes Star Wars-szinkronizálónak biztosítani kellett a film készítőit, hogy hangjukra akár még nyolc évig igényt tarthatnak. Ha ez jelent valamit, akkor készülhetünk a VII-VIII-IX. epizódokra, amit remélhetőleg szintén a végéről kezdenek majd filmre vinni.Gőzsy Kati-Hudák Hajnal