A Hónap Hangja 2009 áprilisában

GÁSPÁR ANDRÁS
1104 szavazat érkezett áprilisban a "LEGJOBB MESTERSZAKÁCS" Hang kategóriában. A győztes 628 vokssal a nagyszerű  angol fiatalember Jamie Oliver magyarhangja GÁSPÁR ANDRÁS lett.

Mivel a művész - sajnos - ritkán hallható szinkronban, így a Masterfilm és Vígvári Ágnes gyártásvezető segítsége kellett, hogy a meglepetés jól sikerüljön. Gáspár András így egy sorozat hangalámondására érkezett meg, amikor ráköszöntem. A részletek tisztázása után örömmel beszélt arról, hogy nem kapott még a munkájáért semmilyen díjat, de a Magyarszinkron.hu által adottat azért tartja fontosnak mert ezt a nézők adományozták a számára. Elmondta, hogy fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, és reméli, hogy folytatódni fog majd.

A Magyarszinkron.hu jelképes ajándékcsomagjával, és a minden győztesnek járó oklevéllel a kezében örömmel mesélt a Jamie Oliverhez "kötődő kapcsolatáról":
- Sostarics Ágnes szinkronrendező "hozott össze minket" több mint tíz évvel ezelőtt - emlékezett a kezdetekre. Azóta szinte kivétel nélkül én szólaltatom meg őt. Maga a munka nem nehéz, de szeretem szinkronizálni. Ráadásul rendszeresen főzök is a receptejei alapján, igaz minden évben csak 1 alkalommal. A feleségemet (Balázs Ágnes színművésznő) a születésnapján szoktam meglepni egy-egy Jamie-s ételkölteménnyel. Így ez az esemény hónapokig emlékezetes marad a családom számára.

- Mit szólsz az általa, a főzésen kívűl végzett tevékenységeihez- kérdeztem.

- Fontosnak tartom, hogy próbál az angliai közétkeztetésen segíteni. Jó, hogy az ismertségét igyekszik arra használni, hogy munkanélküli fiataloknak jutasson állást az éttermében. Szimpatikus, hogy a vagyonát nemcsak magának tartja meg.

- Ha találkoznátok, mit kérdeznél tőle?

- A legfontosabb a család, így először erről érdeklődnék, aztán talán beszélgetnénk a munkáinkról.

- És mernél neki főzni valamit?

- Jamie receptje alapján egészen nyugodtan bármit - mondta mosolyogva Gáspár András, majd visszaállt a mikrofon mögé szinkronizálni.
.