Főoldal

2015 II. félév

Nehéz észben tartani a mostanság induló vagy visszatérő sorozatokat és bár igyeszünk mindről beszélni a BNV-ben, időnként minden kicsit lassabban történik. Ezért is gondoltam arra, hogy érdemesebb volna egy cikkben is megemlékezni a közelmúlt sikereiről és csalódásairól.


Kifutott a Riley a nagyvilágban (Girl meets World) első évada Amerikában. A Disney 2014 nyarán indított, A kis gézengúz (Boy Meets World) prequel sorozata pedig büszkén váltotta be minden hozzáfűzött reményünk. Egy minden korosztály számára rendkívül szerethető, egyedi, időnként túl sok szirupba mártott, végtelenül kedves és ártatlan ifjúsági sorozatot ismerhettünk meg a Matthews család első 20 részes évada alatt. Ám ha Te is kis gézengúz rajongó voltál, akkor a java még hátra van!


Noha az első évadot nagyon szerettük, a másodikról ugyanez nem mondható el. Lehet tényleg a FOX-nak van igaza az Álmosvölgy legendája tényleg jobban működik epizódikus sorozatként? Erre a válasz egy kicsit összetett lesz.


Mindig öröm magyar tévésorozatot látni a kisképernyőn. Pláne, ha mindez egy nagyon hányatott sorsú és otthon igen csak lenézett műfajban jeleskedik. Ugyanakkor az emberben akarva akaratlanul ott moszotkál az is, hogy nálunk még gyerekcipőben jár a sorozatkészítés és bár rendre szeretik ezeket a produkciókat úgy hírdetni, hogy tehetséges, fiatal írók vagy már bizonyított tehetségek dolgoznak rajtuk sajnos nagyon sok esetben az alapoknál hasal el a próbálkozás. De vajon az Egynyári kaland ilyen-e?


Mi kell egy jó sorozathoz? Sok esetben azt hiszem elengedhetetetlen az izgalmas alapsztoi, aztán az sem árt, ha van benne némi karakterizáció, mint ahogy szükség van némi humorra is - minél popkultúrálisabb annál nyerőbb-, a jó casting is sokat is tud dobni a végeredményen és persze arra is szükség van, hogy mind a látvány, mind pedig a zenei világ passzoljon. Na és ha mindezekhez hozzá vesszük, hogy Rob Thomas áll mögötte? Meg is van a főnyeremény. Az iZombie a legtökéletesebb Veronica Mars utóérzés, a kultikus sorozat legjobb íróinak tollából.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék