Főoldal

2014. Nyár
Nyári kritikáink: Chasing Life, Young & Hungry, Falling skies, The Strain (Guillermo del Toro vámpíros sorozata, 07.13.), You're the Worst (07.17.) és a legjobban várt GIRL MEETS WORLD

Szörnyen kevés választja el a Chasing life nyári fináléját a tökéletestől. Csupán néhány nüansznyi hiba csúszott bele a számításba, melyek ugyan semmit sem tudtak elvenni az epizód értékéből, de nélkülük is maradandó lett volna. És most nem csak a csattanóra gondolok, mely teljesen adta magát vagy komplettül random volt, hanem az ennél sokkal fontosabb dolgokra. Egy dolgot muszáj leszögeznünk már a kezdetekkor: Lélekben nagyon erősnek kell lenni ehhez a részhez, ugyanis töményen megviseli a nézőt.


Olvasztó tégely az idén nyáron megjelent iFecseg írásainkhoz.


Házassági krízis és ifjú párkapcsolat kibontakozása. Ezek a mai témáink.


Eddig kellett várni, hogy mikor rendeli be a Disney Channel a Girl Meets World második évadát. A Chasing life pedig alaposan ráfordult a nyári fináléjához vezető egyenesre.


Ma az igazságról fogok elemezni két epizódot. Remélem találtok benne élvezni valót. Ha nem, akkor meg tessék megnézni, mert mindkét írógárda szörnyen érti a dolgát.


Ezen a héten mindössze két sorozatról fogunk csevegni, ugyanis besikerült kaparintanom némi lemaradást. Viszont ebben a cikkben két olyan epizódról fogunk beszélni, amelyről nagyon nehezemre esik, ugyanis tökéletes munkát tettek le az írók asztalra. És ez csupán csak néhány a legkomolyabb témák közül, amit megpendítettek.


Ezen a héten is akadtak érdekes témák, amiket nagyon szeretnénk kifecsegni veletek. Mivel volt új epizód a Chasing Life-ból és a Girl Meets World-ből is ezért kihagyhatatlan, hogy dumáljunk róla, mint ahogy az is eldől, hogy kasza sorsa járatott vagy pedig nézős marad a Young & Hungry.


2015 elején mutatja be az AMC az elmúlt évek egyik messze legelismertebb és sikeresebb kábel sorozatának testvérét, melyben egy Saul Goodman nevű fickó kalandjait követhetjük nyomon. Pontosabban a történet egy Jimmy McGill nevű csókával kezd és mivel prequel sorozatról lesz szó 6 évvel járunk a Totál szívás (Breaking Bad) története előtt. Íme a legfrissebb részletek a már forgó produkcióról.


Ma két új sorozatról fogunk beszámolni, melyek a héten indultak. Az egyikük a "nyár legjobban várt kábeles sitcomja" szlogennel lopja be magát az emlékezetünkbe, míg a másik az USA új sorozata, mely olyan szinten érdektelennek tűnik, hogy azt szavakkal kifejezni is lehetetlen. Viszont van bennük egy közös azon túl is, hogy ugyanazon a napon indultak.
És a hét legkülönlegesebb kibeszélője nem más, mint egy "hátizsákkal bejárjuk Európát" stílusú műsor.


Ahogy az lenni szokott az újságírók nyári turnéjának a végén kiosztják az elmúlt szezonért járó díjakat, melyeket egyesek az "Emmy előszobájaként" is aposztrofálnak. Túl sok meglepetés aligha született ezen az estén, ellenben rengeteg hír érkezett az elmúlt két hétből. Ezekből válogattunk össze egy csokorra valót.


Extant 1x01-02.

A sci-fikkel bánni bizony nem könnyű dió. Túl közel állnak a szivemhez és sajnos manapság már nem szaladgál minden sarkon egy-egy jobb darab. Éppen ezért amikor szembe jön egy jól sikerült darab, azt bizony meg kell tartani és ki kell tartani mellette. Az új Steven Spielberg producerált produkció vajon tényleg olyan jó, vagy csak az ínséges időkben táplált szenvedély és bizalom mondatja velem? És vajon mi van a jól sikerült pilotokat követően?


A kábelnek megvan az a csodás - vagy épp bosszantó- sajátja, hogy lassan építkező sztorikkal szögezik le a nézőt. Nyáron kitartunk, hisz nincs nagyon más, ám néha azért jó kitartani, mert nagyon ígéretesnek tűnik az összkép, csak épp elég vakmerőnek kell lenni ahhoz, hogy el is jussunk arra a pontra, amikor már végre azt mondhatjuk, hogy "Megérte!".


Kedves egybegyűltek és közérdemű. Ma beszámolunk a Strain, a Falling skies és az Extant legújabb részéről. Ebből pedig két sorozat sorsa hosszabb távra is eldőlni látszik.


Főcímet kaptak az újoncok. A Satisfactioné minden idők legrémesebb Rolling stones feldolgozása egy közepesen érdekes és sejtelmes főcímmel.


Ufók és vámpírok. Érdekes párosítás, nem igaz?


A mai iFecsegben olyan epizódókról irunk elsősorban, melyek érthetően kisebb figyelmet kapnak részünkről.


A nyár sitcomja, amit nem tudunk hova tenni. Vagy mindez megváltozott az elmúlt epizódok alatt?
A kór-trilógia már régóta szerepel az "elolvasnivágyó" vágyó könyveim listáján. Pusztán a történetének alapjaiban van valami megmagyarázhatatlan, ami megragad és lebilincsel. A sorozat hype-ból pedig teljesen kimaradtam, egészen a premier napjáig, amikor is úgy szippantott be az elvárásaim tengere, mint még semmi a Walking dead kezdete óta. Igazából az elmúlt 5 évben még nem volt olyan sorozatom kábelen, amit annyira vártam volna, mint a TWD-t. A Strainnek megvolt az esélye, hogy átvegye a stafétát.


Ránk aztán senki se fogja, hogy nincs nyár... Három csajos sorozatot veszük ezen a héten nagyító alá. A GMW pilotjában nem kevesebbszer, mint egy tucatszor hangzott el a "Világ" jelző, úgyhogy kíváncsiak voltunk rá Riley miképp veszi az első akadályait napjaink világának. Majd megnéztük a Chasing life-ot, ahol Aprilnek szembesítenie kellett a családját az állapotával, végül pedig elkísértük Gabit egy randira. Egy nővel. Remek sorozatok, remek epizódok. Most!


Készülvén az őszre elindítunk egy régi rovatot, új köntösben. Meglátjuk mennyire tudunk majd egy hullámhosszon haladni vele. A terv mindössze annyi, hogy a hét sorozat epizódjait egy, max két bejegyzésben fecsegjem ki magamból. Lássuk hát az új kedvencet, neki hogyan megy a muzsika!


Nyárra egy kellemes családi sorozatnál jobbat elképzelni sem tudnék. Gondoljunk csak arra, hogy pár éve az ABC Family-n mekkorát dobbantottak az Elcserélt lányok, mely azóta is tartja a magát a kellemességével a kötelező szériák között. Nos, a csatorna idén nyáron is előállt néhány új sorozattal közülük mi pedig ránézésre a legkomolyabb témával rendelkező dramedyt választottuk. Hogy miért?


Nyáron megpróbáljuk lehetőleg egy cikkben összeegyeztetni a hónap során látott epizódokat, melyeket egy átlagos számmal fogunk rangsorolni, és az előző epizódhoz mérten jobb vagy rosszabb jelzőkkel értékelni.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék