Főoldal

ABC
Az ABC csatorna sorozatai

Nashville. A Country zene fellegvára. Tökéletes helyszín egy erre a zenei irányzatra alapuló sorozatnak. Pláne, ha hozzávesszük, hogy hétről hétre Connie Britton és Hayden Panettiere küzdhetnek meg egymással a nézők kegyeiért... Ehhez képest és minden countryért dobogó szívverésem ellenére sem vagyok képes azt mondani, hogy a Nashville annyira jól indult volna, mint vártam. Mert nálam az Arrow mellett ez volt a legvárósabb.


Egy sorozat, melyről azt hittük már sosem kerül bemutatásra. Arról meg még a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna, hogy ennyire ütős magyar verziót fognak kapni Boston legtökösebb ügyvédei. Tudjátok, David E. Kelley, az Ally McBeal alkotójának kreálmánya ez az Ügyvédek spin-off-ja. Szóval amit előre sejteni lehet, hogy lesz itt minden a hadaró darálótól kezdve, a zseniálisan megírt karaktereken át a szövevényes ügyekig, mi csak szem-száj ingere.


Akadnak olyan sorozatok, amiknek ha ránézel a címére akkor rögtön tudni fogod miről szól. Ez sok esetben jót jelent, sok esetben pedig elbizonytalanít. Ám ha ránézel melyik csatornán megy vagy komolyan elkezdesz pánikolni, vagy úgy fellelkesülsz, hogy az örömújjongásod még Amerikában is hallani lehet. Nos, a Nashville sokkal inkább a "kapod, amit látsz" eset és nem kimondottan a jobbik fajtából való. Sajnos.


A nyár sikere. Rég nem produkált már televíziós sorozat ilyen számokat a nyári szezonban, mint a CBS legújabb sorozata, mely egy Stephen King adaptáció. Persze hivatalosan csak az elején, hiszen a 11 részes első évad története túl fog haladni a könyvön. Hogy ez jó-e vagy sem azt a regény olvasói már tudják, a nézők pedig majd eldöntik az évad végén. De egész biztos vagyok abban, hogy a csatornánál sem számítottak ekkora átütő sikerre, amit a pilot produkált. A minőségre pedig aligha lehet panaszunk.


Nashville 1x04-08.

 

A Nashville túl 8 epizódon csak nem akarja megkönnyíteni a dolgom. Az a legnagyobb baj a szériával, hogy eszméletlen jó is lehetne, de valami meggátolja ebben és emiatt akárcsak a legtöbb karaktere megrekedt a fejlődésében. De a figurák rájöttek, hogy ideje továbblépni és valahol erről is szól a széria, miközben tiszteli a multat és a hagyományokat. Csak van egy olyan szál benne, amely képes fél órányi jóságot egy szempillantás alatt lealacsonyítani és porrá zúzni pár percnyi "feszültségért".


Nagyon vártuk már ezt a sorozatot, ugyanis az egyik legígéretesebb "misztikus" elemekkel teletűzdelt idei network sorozat lehet a Kemény zsaruk alkotójától. Első ránézésre a Revolution lehet a minőségbeli ellenfele, noha azért az ABC-től túl nagy dolgokat sosem szabad elvárni - bár most a Lost rajongók legszívesebben kinyírnának, gondolom. Mindenesetre nem titok, hogy az előbb említett széria által keletkezett űrt (is) szeretné betölteni és ehhez egy elég jó nevekből verbúvált, viszonylag elég érdekesnek tűnő sztorival is sikerült előállni. A végeredmény pedig pontosan olyan lett, amilyet vártunk tőle.


Az ég világon semmi sem utalt arra, hogy ezt a sorozatot jól lehet modernizálni. Még az sem, hogy a Smallville egykori alkotópárosa (Al Gough és Miles Millar) ültek a nyeregben. Ahhoz képest mégis pozitív csalódásban volt részem. Talán ez a nyár, a negatív kritikák és a bukott nyitány bőven elég indokot szolgáltatott arra, hogy ne legyenek elvárásaim a sorozattal kapcsolatban, és pozitívan csalódhassak a pilotban. Engem is meglepett a végeredmény.


(2011-????, ABC)
Az ősz új sorozata.

Egy kezemen megtudom számolni azon sorozatokat, melyek már az első résszel megvettek maguknak. David Nuttertől szinte az összes ilyen, így 2006 nyarán, mikor először láttam Az utolsó vakáció-t tudtam, hogy ez az én sorozatom és nagyot fog hasalni. Hogy miért? Mert egyszerűen túl jó ahhoz, hogy sikeres legyen. Már a bevezető része is nagyon feszes tempót diktál, és ezt a későbbiekben sem veszíti el.

(2010-2011) Szuperhősök családi köntösben

V
(2010-2011)

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék