Főoldal

Akció, kaland

Adele és a múmiák rejtélye
(Les aventures extraordinaires d'Ade`le Blanc-Sec,  102', 2010)


Francia kalandfilm, Luc Besson rendezésében. Pár éve még bőven elegendő indok lett volna nekem ez a párosítás, de ma már... Persze nem vártam tőle semmi egyebet, minthogy legyen kedves és vigyázzon rám. Azt hiszem az Adele bizonyos szempontokból megfelelt ennek az elvárásnak. Szórakoztató volt, de a főhősnő pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlem, mint szerettem volna. A franciák női Indiana Jonesa csak hébe-hóba volt vicces, olyankor viszont keményen.

Matt Farrell: Akkor miért csinálja?
John McClane: Mert most épp nincs más, aki csinálná. Hidd el, ha lenne más, aki csinálná, örömmel ráhagynám, de nincs. Úgyhogy csinálom.
Matt Farrell: Szóval ezért lett hős magából.

(The A-Team, 114', 2010)

Oh, drága Hannibál, gyerekkorom egyik kedvenc tévéhőse... Ejj, de kár, hogy ezúttal nem sikerült a terved. Baromira feelinges volt maga a sorozat és eszméletlen szép emlékként él bennem az egykori sztárcsapat, akik minden helyzetben uralkodtak. Ezzel szemben most kaptunk egy látványparádét, akcióköntösbe csomagolva. Túl őrült ez már, épp a nagy vászonra való sztorival. Ugyanakkor én kötöm az ebet a karóhoz, a Szupercsapat nem filmre való. Túl vagány, túl jó ahhoz, a nagy vásznon csak minden nagyobb lesz, és sokkal többet veszít a bájából. A film egyetlen pozitívuma az 50. percnél a "Még nagyobb szökés" c. 3D-film azzal a zenével és azzal a gigászi csattanóval.


(Knight and Day, 110', 2010)


Ez egy nagyon jó film... is lehetett volna. De nem lett, ellenben mondjuk jóval kisebb csalódás, mint amekkorára számítottam. Persze én már eleve nem tápláltam nagy elvárásokat egy ilyen kaliberű film iránt. A legnagyobb baj itt nem is az "elképesztő akciójeleneteknél" keresendő, hanem az abszolút felesleges, illúzióromboló romantikus szálnál. Még akár egy jó kis akció-franchise is kisülhetett volna belőle, de így nem lett több egy átlagos, időnként jópofa, de inkább unalmas romantikus akciózápornál.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék