Főoldal

V. évad (13. rész)
(2011-2012.)

Chuck. Nem csupán egy névbe öltött sorozat, hanem maga a merészség, a változás, a fejlődés. Én így emlékszem vissza az elmúlt öt évre. A Chuck volt az egyetlen sorozat, amely megmerte lépni azt, hogy nem várt éveket és összehozta a két főhősét, össze is házasította őket és még ez után se esett szét az egész darabjaira. Sőt, a Chuck csúcsszezonja a harmadik volt, a tökéletes epizód rengetegével. Az ötödik évadra már elfogyott a szufla belőle és az utolsó 13 részben bár nem egy merészet léptek a készítők, azért mégis csak egy erős csökkenés volt érezhető a minőségben. És a végén persze a továbblépés.


Chuck 5x13.
 
5 éven át igyekeztünk elkerülni ezt az epizódot, de sajnos a halált nem játszhatod ki... legfeljebb csak elódázhatod. Így történt ezúttal is. A széria rajongói pedig ha nem is egy hatalmas összefoglalóba bújtatott montázzsal is, de rengeteg kellemes emlék felidézésében részesültek, amellyel a Chuck utolsó része belépett "Minden idők legjobb fináléi" közé. Igazán nem szeretném túlzásba vinni az ömlengést, de ez egy olyan búcsú volt, amit mindenkinek látnia kell.


Chuck 5x12.
 
Nem könnyű erről a részről beszélni, hiszen sokkal erősebb volt, mint amit vártunk. Természetesen első sorban az érzelmi utazást kell megemlítenem, amire elvitt minket ez az epizód. Felidéztünk klasszikus helyszíneket, láttunk emlékeket a kezdetekről, és közben láthattuk azt is, hogy mennyi minden változott ez az 5 év alatt. Azt hiszem mindig is ezt szerettem a legjobban a Chuckban. Olyan ívet járt be, amelyet egy sorozat sem mert meglépni. És a finálé felvezetőjét is pontosan ilyenre álmodták meg. Jeffster és Big Mikék nélkül, Beckmannel, Ellievel és Csodálatossal. Azt hiszem innentől minden készen áll a nagy fináléra.


"Hatalmas lesz. Olyan, mint egy film." - Kezdte Chris Fedak. Mindig nehéz, mikor egy sorozat véget ér. Nehéz a nézőknek, ha ez az egyik kedvencük volt, és nehéz a színészeknek is, hiszen az évek során egy családdá kovácsolódtak. Egyik nap még bemész forgatni és holnaptól... mindez a múlté. A múlt a számunkra ma este kezdődik, mikor az NBC műsorra tűzi a CHUCK izgalmas, két órás sorozatfináléját. A TvLine riporterei készítettek egy cikksorozatot az eseményhez és ezen az emlékezős útvonalon haladunk a következőkben.


Chuck 5x11.
 
Soha se mond, hogy vége. Csak annyit, hogy megérte... Megérte? Nos, ami azt illeti innentől már tisztán látjuk a végjátékot. És végre Jeffsterék is megtudták a teljes igazságot, hogy megörvendeztessenek minket egy Rambot is verő hihetetlen jelenettel. Bár elég kicsi az esély rá, de nem bánnám, ha a végjátékban is osztanának lapot ennek a két vadbaromnak, mert amit itt műveltek az minden volt, csak épp normális nem. Ellenben kifejezetten hősies. Úgyhogy én mindenképp vevő lennék rá, ha... Bár én már azzal is beérem, ha Morgan lesz a nap hőse.


Chuck 5x01.

Megkezdődött az utolsófelvonása napjaink kedvenc akció-vígjátékba mártott kém sorozatának. Szomorúak vagyunk emiatt, hiszen olyan alkotóktól búcsúzunk, akik idén is valami eszméletlen dolgot igyekeznek letenni nekünk az asztalra. Olyan íróktól veszünk idén méltó búcsút, akik évről-évre úgy emelték a tétet, hogy a sorozat semmivel se legyen rosszabb, csak még több humort csempésztek bele a maximális szórakozásunk érdekében. A debüt nézettsége botrányos, hiába pakolták el péntekre és tolták el egy héttel a premiert... De a lényeg, megkezdődött az utolsó 13 rész! Éljünk vele!


Chuck 5x02.

Most már biztos: Nem mindennapi évadunk lesz. Eszméletlen érdekes dolgok zajlanak le Morgan körül és ez fantasztikus szálakat szült. Alig maradt idejük Big Mike és Devon visszatérésére - mindkettőnek örülök, hiszen mindkettejükhöz egy olyan überfasza videó kötődik, amelyet sokáig fogunk emlegetni-, de most még ezt se bántam igazán, hiszen olyan fordulatoknak lehettünk tanúi, amelyekre szavakat sem találunk. És ha mindez nem lenne elég, még Carrie-Anne Moss is bemutatkozott, és bármilyen is, én imádom a nőt.


Chuck 5x03.

Nehéz belekezdeni bármibe is ezzel a résszel kapcsolatban, mert még megemészteni sem könnyű a látottakat. Egy felől persze ott van ez az egész megváltozott Morgan-szál, ami véresen komoly és ennek megfelelő tempóban is lett lezavarva, meg ott van minden más, amivel ezt próbálták ellensúlyozni. Hol jobban, hol kevésbé jobban ment. A legjobbak talán Casey és Gertrude közös jelenetei voltak, a Jeffster most nagyon eröltett irányt vett, de legalább újra láthattuk Alexet és Beckmant. Előbbi sajnos rossz aprópóból.


Chuck 5x04.

Utolsó évad. Egyre csak ezt mondogatom. Ilyenkor még jobban ki kell értékelni azokat a pillanatokat, amiket az utolsó jelenetben láthattunk. Persze, ha ez is ilyen könnyen lenne... Mondjuk az mindenkép pozitív, hogy Jeffen kívül csak a csattanó írható a negatívumok számlájára, minden más inkább pozitívumok közé tartozott. Najó, még talán Alex és Morgan szála váltott ki belőlem (teljesen érthető mód) negatív érzéseket, mert egyszerűen imádom a kettősüket. Kíváncsi lennék, hogy ennek az eseménynek anyagi vagy kreatív okai voltak.


Tegnap tartották a Chuck utolsó paneljét. Én nagyjából az élő kapcsolás felét láttam, de az egyszer biztos, hogy senkinek sem volt könnyű. A színészek sírás közeli állapotokban meséltek az elmúlt négy évről és a közelgő ötödikről is - Zachary lévén, mikor köszönetet mondott a rajongóknak el is sírta magát. A rajongók könyörögtek spin-off-okért, Fedak pedig el is poénkodott egy Casey-Morgan együtt lakós sitcom ötletével, amiért szerintem kábé az összes rajongó ölni tudna. A panelen talán csak Josh Schwartz és Sarah Lancaster nem voltak jelen. Bánhatják. Még online streamen keresztül is elképesztő volt.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék