Főoldal

2015.

Akadnak grafikus novellák, amelyek olvasása élménnyel gazdagítja az olvasót. Ahol ártatlan szemlélődöként kerülsz be egy figura életébe, majd hirtelen azon kapod magad, hogy jobban érdekel az ő története, mint a sajátod. Ahol részese lehetsz a történetnek, ahol annyira magadra ismersz, hogy egy pillanatra elhiszed, hogy te vagy Ő. Nincs is sokkolóbb annál, mint mikor a szemeid láttára meséli el valaki a Te történeted. Vajon Te is így döntenél ott és akkor? Ez a novella rendkívül megérinti az olvasóját, hol felemeli, hol a mélybe taszítja, hol reménnyel tölti meg, hol pedig kétségekkel kápráztatja el. Egy olyan érzelmi hullámvasútra invitál, amelyet garantáltan élvezni fog a Nyájas Olvasó. Mert ez az életről szól. A miénkről. Kendőzetlenül. Húsbavágóan őszintén. Ilyen a Sculptor.


(folyamatosan FRISSÍTJÜK)

Annyi információ látott napvilágot kedvenc sorozatainkkal kapcsolatban az év legfontosabb kocka eseményén, amit elfog tartani egy ideig feldolgozni - de több részlettel majd a holnap esti BNV-ben jelentkezünk, ahol is kibeszélünk mindent, ami a Comic conon történt.


Ahogy ezt tőlünk már megszokhattátok minden évben összegyűjtjük a legfrissebb híreket a ComiConról. Nincs ez másképp idén sem. Készen álltok a hír esőre?


Ebben a hónapban is tovább folytattam Harley Quinn és csapata kalandjait, elmerültem Starfire mulatságos világában, folytattam a jövő felfedezését a Batman Beyondban, sőt mi több belekezdtem olyan képregényekbe is, melyekről eddig csak álmodtam. Az ehavi kínálatba ismét az újoncokra fókuszálunk.


Az utóbbi időkben igencsak rákattantam a DC You-ra, ami a DC legfrissebb univerzumának a neve. Miután a 2011-ben indult The New 52 véget ért a nem mindennapi két hónapos Convergence esemény sorozattal, június az új világ alapjainak letételéről szólt. Persze akadtak szép számmal olyan nagy nevek is, akik tovább folytatódtak, míg újak is érkeztek melléjük. Egy kicsit mindkettőből szemezgetünk.


Kevés olyan képregény van, amiért teljesen megőrülök. De amit a Babylon 5 kreátora letett az asztalra az elmúlt pár évben az mindenképpen egyike a legjobb történeteknek, amit valaha olvastam. Tökéletes mennyiségben keveredik bennük a humor, a románc és az akció, miközben mindezek eltörpülnek amellett, hogy Clarknak fel kell nőnie és el kell kezdenie az életét, hogy egy nap majd azzá a Supermanné válljon, aki mindenki hőse lesz. Felfedezni az őt körülvevő nagyvilágot pedig rendkívül izgalmas utazás, melyre higgyétek el, hogy érdemes beszállni.


Az utóbbi időben nagyon rákattantam a képregények olvasására. Mit ne mondjak bőven akad mit felfedeznem és megismernem benne, hiszen túl az igazán nagy szuperhősökön a DC univerzuma is szinte végtelen, hiszen több, mint 75 éves történelme során rengeteg kiválló és néhány kevésbé emlékezetes hőssel ismerkedhettünk meg. Van egy mondás, hogy nem kell szeretni mindenkit, de érdemes felfedezni a történelmet. Úgyhogy most egy ilyen küldetéssel próbálkozom meg.


Miközben teljesen elmerülök a Future Ends képregények lenyűgöző világában - higgyétek, tényleg remek kikapcsolódást nyújt ez a DC's eseménysorozat-, időnként jól esik egy kicsit lazítani más történetekkel is. Többek között néhány rövidebb gyöngyszemmel, vagy olyan lapszámokkal, melyek érdekesnek bizonyulnak és aktuálisak. Valahogy így kerültek a következő történetek is a kezem ügyébe.


Van ez a régi vágyam, miszerint imádnék képregényeket olvasni naphosszat, ha lenne rá időm. De ez nem nagyon akad és azt se igazán tudom hol kellene kezdeni, ha már egyáltalán. Van néhány klasszikusom a polcomon és akad néhány olyan is, amiket már 10 hónapja vettem, de még mindig nem jutottam el odáig, hogy átnyálazzam őket, pedig azért vettem őket, hogy innen lehetne kezdeni. Ám bele botlottam egy nem is kimondottan rossz százas listába a hétvégén, mely egy magazin mellékleteként jelent meg és elkezdett motiválni az olvasásra. Valahogy így került a kezembe egy spanyol képregény, mely a francia piacra jelent meg bő másfél évtizeddel ezelőtt és csupán sok-sok évvel később kapott angol fordítást.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék