Főoldal

Dráma

Jóvoltköszönömkérekmég
(Happythankyoumoreplease, 95', 2010)


"Ted Mosby tavalyi filmje. Ted Mosby írta. Ted Mosby rendezte." - emlegettük anyus körökben. Kíváncsi voltam rá, bár sosem hittem volna, hogy behozzák hozzánk. Nos, a Cinemax ennél azért jóval tökösebb és mivel fasza legények ők, rögtön kaptunk egy szinkront is hozzá. Nos, az egyik felem örül, hogy bejött, a másik visszasírja még azokat az időket, amikor ennek a filmnek se híre, se hamva nem volt a hazai piacon. Legalábbis ilyen szinkronnal. De hogy ne csak erről beszéljek, ez a mozi egy hamisítatlan független film, a világ legkirályabb városából. Kicsit másképp.


Nyomás alatt
(It's Kind of a Funny Story, 95', 2011)


Hogy lehetne az ember elfogulatlan, ha a mai huszonéves generációbeli legnagyobb szerelme, és "minden idők legjobb anyukája" szerepel egy filmben napjaink egyik legjobb komédiásával? Kezdetnek mondjuk úgy, hogy a Nyomás alatt egy könnyedebb drámai történet az élet értelmének megtalálásáról és a felnőtté válásról. Itt a színészi alakítások legalább annyira fontos részét képezik az egésznek, mint a humor. A végeredmény egy habkönnyű, felemelő mozi, mely másfél órára képes magával ragadni. A szinkronja elég alaposan megoszt, pedig az Active-ban nem végeztek túl rossz munkát. Azt hiszem megérte várni, hogy ezt a mozit is megnézhessem. Még több filmet Emma Robertsszel!


(The Social Network, 120', 2010) 


A várva várt "Facebook-film", amit "Az elnök emberei" kreátora, Aaron Sorkin írt. Óriási siker minden körökben, és most végre az asztalomra is került. Izgultam, a léc is magason lógott a levegőben, de végülis az 5 perces nyitó jelenetnél eldőlt: Imádni fogom. A végén meg csodálkoztam, hogy máris? Noha elmesélték 110 perc alatt a sztorit, de mégis olyan fura volt, hogy "máris" vége. Rég nem szállt ennyire gyorsan egy film, miközben Zuckerberget sikerült úgy megutálnom, mint keveseket. Egy pöcs.


Családba nem üt a mennykő

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék