Főoldal

Netflix/Hulu/Amazon

A tökéletlensége teszi tökéletessé az Alkalmit. Minden varázsa a hangulatában rejlik, és karaktereinek szerethetőségéből merít energiát. Ez a sorozat őszintén meséli el diszfunkcionális emberek történetét, és végig azt a kérdést feszegeti, hogy képesek-e változni, képesek-e a fejlődésre, és képesek-e legyőzni a saját félelmeiket. Sőt, az utolsó évad ennél jóval többet tesz. Újraértelmezi a boldog befejezés gondolatát, egy szerethető, "életszagú" lezárás formájában.


Naomi Watts Netflix sorozata egyszerűen félelmetes. A hideg is kiráz attól, amit ebben a sorozatban a pszichológus karaktere megtesz. Ugyanakkor pontosan ez a legnagyobb vonzereje. A módja, ahogy szó szerint szabadjára engedi magát, és beleolvad a páciensei életébe nem csak azért veszélyes, mert visszaél az elhangzó információkkal, hanem azért is, mert a megszállottság egy olyan fokára barangol, melyet nagyon ritkán látni sorozatban. Még ritkábban női szempontból elmesélve. Tény, hogy a Gypsy nem egy cselekmény orientált történet - ebből kifolyólag lassan hömpölyög-, de az biztos, hogy a karakter olyan mélységeibe kalauzol el, melyek belőlünk is képesek kiváltani mindazt a sorozattal szemben, amin a karakter keresztül megy. Ez pedig olyan hatalom, ami veszélyes a nézőre nézve.


Az év sorozata a '80-as évek ifjúsági filmjeinek minden bájával érkezett világszerte a Netflixre. Ám a STRANGER THINGS nem csak visszaidézi a klasszikus értelemben istenített ifjúsági filmek világát és visszacsempész valamit a "film" szó jelentéséből, hanem ennél sokkal többet nyújt. Élményt biztosít a néző számára, aki egyre mélyebben elmerül a 8 részes történet minden furcsaságában, ahol néhány kölyök biciklivel igyekszik valódi természetfeletti események ügyében nyomozni, hogy megtalálják eltűnt barátjuk.


Gael García Bernal könnyedén minden idők legjobb színésze. Úgy lubickol a szerepében, ahogy csak nagyon kevesen tudnak. A Maestro, mint egy szórakozott, nagyra nőtt gyerek, mesteri tehetséggel megáldva teljesedett ki ebben a szezonban. Félelmetes volt nézni a játékát, és a karakter evolúcióját. Kétségtelenül ő napjaink egyik legerősebb és legszórakoztatottabb figurája. Csak miatta érdemes időt szánni a Mozart in the Jungle-ra. Tőle megtudhatjuk, hogy figurákat hallucinálni és hozzájuk beszélni távolról sem annyira ciki, mint amennyire a társadalom ezt ránk akarja erőszakolni. A művész ettől teljesedik ki és az, hogy képesek vagyunk rá csak azt fejezi ki, hogy bennünk is egy zseni lappang. Valahol. Egészen mélyen elrejtve a sok koszos doboz alatt.


Végre megérkezett a dátum. November 25-ig kell várnunk a Szívek szállodája visszatérésére - derült ki a mai TCA napon, ahol a Netflix bejelentette a várva várt dátumot. Íme az első kedvcsináló.


Az a legjobb a nyárban, hogy ilyenkor nagyobb figyelem tud fordulni az igazán kiemelkedő sorozatokra. Ennek egyik ékköve kedvenc tartalomszolgáltatóm a Hulu legújabb sorozata. A saját gyártású sorozatok piacán hirtelen hatalmasat dobbantó stream-szolgáltató tavaly nyáron belevágott egy nem mindennapi tíz részes sorozatba. Megcéloztak egy független filmes milliőt, amit annyi érzelemmel töltöttek meg, ami képes úgy szórakoztatni a nézőjét, hogy közben okítja is.


Eltelt egy újabb év és megérkezett a tavasz. Ám nem csak a fák rügyeznek ilyenkor, hanem Kimmy Schmidt is visszatér, hogy becukrozza pozitivizmusával megkopott szívünk minden rejtekét. A túláradó édesség hullámnak pedig ára van. Ismét elhisszük, hogy minden megoldható egy kis jókedvvel és bolondozással. Ám ez az évad más.


Figyelj a kulcsszavakra: Ashton Kutcher a Netflix első felnőtt humorú, multikamerás komédiájában mutatkozik újra régi cimborájával a 70-es évekből, ezúttal a nyugati életérzést megcélozva. Mit szűrsz le belőle? Mert bármi is legyen, garantálom, hogy a közelében sem jársz a valóságnak.


Vannak, akik szerencsétlenek a szerelemben és vannak, akik maguknak keresik a katasztrófákat benne. Néha pedig nincs is jobb, mint elmerülni a jobbról való álmodozásban, vagy csupán jégkrémet ragadni és az egész hétvégét Judd Apatow vadi új, életszagú, édes keserű dramedy sorozatával tölteni. Vigyázat, legalább olyan addiktív, mint a szerelem maga!


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék