Főoldal

III. évad (18. rész)

Parenthood 3x18.

Próbálom keresni a szavakat. Sosem volt egyszerű erről a sorozatról közvetlenül a rész vége után írni, de valahogy mégis így van a legnagyoobb esélyem visszaadni azt, amit Jason Katims gyermekétől kaptam ebben a 43 percben. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy mennyire örültem, hogy ha még csak szinte statisztaként is, de az idősebbik Rigginst is behozta (ő volt Billy Gardner, Derek Phillips alakításában). Szeretek kedvenc írók korábbi munkáikból jó színészeket viszont látni. És bár ez a szerep nagyban az epizód legkevésbé említésre méltó pontja, azt is muszáj elmondanunk, hogy Jason Katims képtelen hibázni.


Parenthood 3x17.

A pillanat. Mindegyikünk életében van egyetlen pillanat, amely mindent meghatároz, vagy megváltoztat. A pillanat, amikor ráébredünk az igazságra, amikor végre elkezdünk tisztán látni. És ez az a bizonyos pillanat az, amikor már visszavonhatatlanul tudjuk, hogy mi fog következni. Ebben a részben jó néhány ilyen pillanatot kaptunk, és azt hiszem ezek adták a rész magvát. A legérzékenyebb pillanatok, mikor Amber befeküdt az anyja mellé az ágyba, amikor Crosby és Jasmine a szakadó esőben a saját kocsijukból egymásra pillantottak, amikor Adam megkapta a második ajánlatot és amikor Julia meglátta Zoe-t kezében a babával...


Parenthood 3x16.

Azt szeretem legjobban ebben a sorozatban, hogy még a "legkevésbé érdeklő" szálat is simán képes vagyok végig bőgni. Najó, igazából bármin képes vagyok bőgni ami ebben a sorozatban történik, de általában csak akkor jutok el a végső katarzisig, mikor eljutunk a szívmelengetés csúcsára. És ez elég sűrűn is előfordul. Legyen szó akár arról, hogy Max új barátra lel, hogy Julia csak nem képes lemondani Zoe-ról, hogy Drew elbőgi magát egy pasis vacsorán (ismerős Luke?), vagy hogy Zeek megnyílik a fiának. Szeretem, hogy minden szálnak megvan a maga egyértelmű és mindenki számára érezhető csúcspontja.


Parenthood 3x15.

A sorozat mérföldkövében megléptek egy olyan dolgot, amire számítottam, és még mindig nem merték meglépni a másikat, ami benne van a pakliban. Ellenben Jasmineban kételyeke ébresztettek - ami kétség kívül vezetni fog valahova-, Crosbyt pedig olyan dologba kényszerítették, amit nem is akart. Noha a kérdésben én mindenképpen Adam pártját fogom. A mérföldkövet Peter Krause rendezte, és egy sokkal nyugodtabb rész lett, mint amilyenek az ötvenedikek lenni szoktak. Bár azért Sarah kapcsolata is egy új lépcsőfokra lépett.


Parenthood 3x14.

Nagyon sok mindent láttam és még több mindent éreztem ebben a részben. Kicsit bővebben kifejtve ismét akadtak könnyfakasztó pillanatok, átlagos életszagú jelenetek és néhány megmosolyogtató pillanat is. Leszűrtem a tanulságot, hogy nem csak Amy-t, de a szüleit is csípem, tetszik Bobby Long figurája - bár aggódok a benne rejlő lehetőségektől-, és fájt látni, hogy Sarahnembeszélőfia mennyire eltávolódott tőle. Persze cserébe ott van neki Amy, akiért egyszerűen lehetetlenség nem megveszni.


Parenthood 3x13.

Azt hiszem nagyon találó az epizód címe. Örülök, amikor olyan résszel találkozok, ahol nem a könnyeimmel küszködök, hanem csak mosolygok. Annak meg különösen örülök, hogy a Luncheonette is nagyobb szerephez jutott. Bár az elég furcsán érintett, hogy ez volt az az epizód, ahol a legkevesebb főszereplő bukkant fel. Számszerint 9 a 15-ből. Viszont pontosan az a kilenc, akik miatt szeretjük nézni ezt a sorozatot, akikkel törődünk, vagy akik épp csak felvidítanak minket egy hosszú nap után. Néha egy-egy címlapot érő mondat is megteszi a hatását.


Parenthood 3x12.

 

Mielőtt elkezdtem nézni ezt a részt nem volt túl jó kedvem. Fáradt voltam, nyűgős és épp egy "tripre" készültem hazafelé. De ahogy elkezdődött az epizód, az első pillanattal felvettem a ritmusát és sikerült végig magas oktánszámon pörgetnie. Ez volt az a rész, amelyre egy részt a jó dalok, a családi kirándulások minden nyűge és a felemelő pillanatok miatt fogunk boldogan visszaemlékezni. Néha mindenkinek szüksége lenne egy kirándulásra, mert rettentő sok mindenre jó.


3x11.

Az utolsó blokk. Általában a sorozatoknál mindig az utolsó részek a legérdekesebbek. Pláne egy családi sorozatnál, ahol végig kíséreid a hőseid a problémáikon és a végén megkapod a jól megérdemelt happy ended. De néha ez a happy end nem egyenlő azzal, amit látni szeretnénk. Máskor pedig csupán olyan befejezést kapunk, ami egy pillanat alatt képes megríkatni minket anélkül, hogy bárki meghalna vagy bárkivel bármi rossz történne. Azt hiszem az ilyenek miatt a Parenthood a kedvenc sorozatom és 2011-et egy méltó résszel búcsúztatták.


Parenthood 3x10.

Amikor végzek egy résszel mindig elgondolkozok azon, hogy melyek voltak a legjobb jelenetek, a legjobb konfliktusok és a legérdemlegesebb pillanatok - mert ugye mindenről nincs helyünk beszélni. Néha viszont nagyon nehéz dolgom van, mert olyan pillanatokkal örvendeztet meg minket ez a sorozat, amelyekről nehéz bármit is mondani, vagy akár hozzáfűzni. Azt hiszem pontosan ennek az életszagúságának köszönhetően, amiért annyira szeretjük.


Parenthood 3x09.

Vannak pillanatok az ember életében, amikor nehéz megszólalni. Azt hiszem átvitt értelemben ez is egy ilyen. Főként azért, amiket átéltünk az éppen aktuális 41 percünkben, ahol volt veszekedés, szerelmi vallomás, siker, bukás és egy váratlanul elcsattant csók is olyan szívmelengető pillanatokkal együtt, ami mindenki szívét megdobogtatja. Láthattunk csodálatos csapat munkát, valamint tanúi lehettünk az első veszekedésnek is, amire nem is biztos, hogy a jó szót használom. Egy biztos, le a kalappal a Parenthood előtt.


Parenthood 3x08.

Újabb fantasztikus rész, amiről könnyű is, meg nem is beszélni. Könnyű, mert habkönnyű volt, megúsztuk a drámát - egyetlen sokkoló, de előre látható pillanatot leszámítva-, és nem is, mert megszakadt a szívünk Amberért. Miközben ismét szerepet kapott Amy -akiből én nagyobb szeleteket is elbírnék viselni-, és megismertük Rachel-t, aki Adaméknél dolgozik és extra dögös. Ja igen, szóval úgy tűnik egy időre pont került a Seth-fejezet végére is.


Parenthood 3x07.

Az a legnagyobb baj a Parenthood epizódleírásaival, hogy sosem tudom melyik szállal kezdjem. Sarah idegesítő viszédületével, vagy Julia túlzott aggódásával, esetleg Kristina kiborulásával, vagy sokkal érdekesebb lenne, ha Crosby helyzetéből közelítenénk meg a témát? Bárhogy is legyen az kétségtelen, hogy az epizód utolsó jeleneteit mind végig bőgjük, mert annyira megindító, mikor Haddie az anyja után megy, vagy Sarah leragad a tévé előtt, esetleg, mikor csöngetnek Juliáék ajtaján, vagy csupán mikor Jasmine szembesül a tényekkel.


Parenthood 3x06.

Kicsit könnyebb erről a részről elmélkedni, hiszen sokkal könnyedebb jellegű volt, több humorral és néhány drámai csúcsponttal. Sőt még a Luncheonette sztori szál is beindult, egy sztárvendéggel. Aztán láttunk egy olyan Joel jelenetet, amelyre már jó rég nem volt példa és még... Sorolhatnám. Ennek az árnyoldala, hogy néhány figura alig kapott teret (Max, Jasmine, Jabbar, Amber), viszont a másik oldal ismét előbukkant: Minden idők legjobb elszúrt csókjelenetét köszönhetjük Drewnak, ami számomra a rész csúcspontja volt. Humorilag.


Parenthood 3x05.

Tökéletes. Egyszerűen minden szempontból tökéletes 40 percen vagyunk túl, ahol még az sem számított, hogy a szakítás után nem is láttuk Haddie-t, vagy hogy Drew egyáltalán nem szerepelt, mert közben olyan párosításokat toltak előtérbe és olyan meglepő fordulatokat állítottak elénk, amelyek után mind a tíz ujjunk megnyaljuk. Vagy ahogy én szoktam ezt mondani, a "Jason Katims minőség"et láttuk. Ismét. Ez a rész egyedül volt olyan tökéletes, mint a tavalyi egész évad. Még a Parenthoodban is ritka, hogy ennyi érzelmet váltson ki a nézőből öt perc alatt, pedig itt most volt minden.


Parenthood 3x04.

"Hivatalosan is benne vagyunk az üzletben." - az epizód csúcsjelenete természetesen a záró "jutalom játékok" voltak. Kezdve Adam és Crosby jelenetével, mert a legkevésbé sem ilyet vártam volna azután. De örülök, hogy végül egy ilyen befejezést kaptunk. Jó tett a lelkemnek is, főleg mivel nem túl sok kiemelkedő pillanatban volt gazdag a rész. Már úgy érzelmileg. Ami viszont volt az abszolút megindító volt. Julia szerepelt ebben a részben egyáltalán?


Parenthood 3x03.

Próbálom keresni a szavakat, de egyszerűen nem akarnak megtalálni. Mindig hihetetlen érzés Parenthoodot nézni, és mindig különleges, de épp az a jó benne, hogy mindig másképp az. Meglepő mód ebben a részben Crosby és Julia is eltörpültek - bár előbbi a humort, utóbbi inkább a drámát szállította-, mégis mindkettejüknek jutott egy-egy olyan jelenet, amelyet megkönnyeztem. Nagyon erős érzelmeket váltott ki belőlem Kristina és Crosby beszélgetése, ahol félszavakból is megértették egymást, emellett hihetetlen megindító volt Julia és a láttés lány ríkatós jelenete is. Őszinte, és ezért működött. Jobban megértettük a lányt is.


Parenthood 3x02.

Azt se tudom hol kezdjem... Mint mindig, ezek az öröm problémái. Egy felől folytatódott Alex története, Kristina terhessége kicsúcsosodott, valami elkezdődött Mark és Sarah között, Adam pedig meghozta azt a döntést, amiben én egy percig sem kételkedtem. És még Julia is megkérdezte azt, amit nem kellett volna. Bár itt a válasz oka az, ami érdekel. Emellett voltak olyan Camille/Zeek pillanatok a gyerekeikkel, amik előtt le a kalappal. Csapjunk is bele.


Végre, az NBC kiadott egy fél perces előzetest az NBC-n futó kedvenc sorozatunkhoz, egy vadifriss, tűzről pattant hírrel egyetemben. Az NBC idei legsikeresebb műsorából, a Voice-ból Cee Lo Green beugrik a Vásott szülők harmadik évadába, méghozzá saját magát alakítva. A tovább mögött azt is eláruljuk, minek köszönhetően.


A jelek szerint néhány hónapot előre ugrunk az időben, gondolom normális tempó szerint. Mindenesetre Kristina már szépen kikerekedett. Íme a Parenthood kevesebb, mint 3 hét múlva rajtoló 3. évadának első kedvcsinálója!


Tegnap este Ausiello elkezdett szivárogtatni híreket a Parenthood harmadik évadával kapcsolatban. Ezek elsőre alaposan lesokkoltak, de miután aludtam rájuk és átgondoltam, hiszen nem kell félteni Jason Katimsot és az írói gárdáját.


Nos, ezután járt a TvGuide magazin és megszólaltatott néhány főszereplőt és a sorozat készítőjét, Jason Katimsot. Mindenki nagyon izgatott, de még korai lenne konkrétumokról beszélni. A magyar szöveg a JNA öreg komájának, Luke keze munkáját dícséri.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék