Főoldal

A hónap kérdése
Itt összegyűjtjük a hónapban minket legaktuálisabban foglalkoztató kérdéseket.

Emlékszem volt idő, mikor egy jó történetért a fiatalok a könyvekhez menekültek. Manapság azonban már nem kell elbújniuk oda. Napjainkban ugyanis egyre kevesebb az eredeti ötleten alapuló történet a tévében és a nagyvásznakon. A remake-ek, és a külfönféle sequelek aranykoruk élik, ami sok esetben meg is látszik sikerükön - néha pedig éppen ez okozza bukásuk. Néhány feldolgozásnak sikerült minőségben vernie az azonos karaktereken alapuló médiumokat, néhány pedig elkedvtelenítette az embereket azok megismerésétől. Mi sem bizonyítja a feldolgozások népszerűségét jobban, minthogy ebben az évben nem kevesebb, mint 25 regényadaptációval találkozhatunk a képernyőkön. És ez csak, ami eszünkbe jutott.


A Zap2It összeszedte a tíz legjobb romantikus jelenetet, amit egy tinisorozatban valaha láthattunk. Ezek közül nem egy csalt már többször is könnyet a szemünkbe... Lássuk hát belőlük a leszűkített klasszikusainkat.


Ez azt hiszem egy régebbre visszavezethető kérdés. De mi most megkerülve az ősi ellentétek örökérvényű szituációját és valahol a jelenből indulunk. Nem is olyan régen, pár évtizeddel korábban csak multikamerás szituációs komédiák voltak láthatóak a tévékben, és ezek aratták a legnagyobb sikereket is (Jóbarátok, Cheers, Frasier, Családi kötelékek). Sok részt szálítottak, évi 12 órán át garantált nevetést szállítva, teljesen mindegy töltelék részekkel. Ha egyszer megszereted a karaktereket, a világon semmi sem ment meg. De napjainkban egyre ritkábban készülnek közönség előtt felvett, alánevetős komédiák, ugyanis ma a legnépszerűbbek az egy kamerás sorozatok. De vajon ez egyet is jelent azzal, hogy jobbak is?


Kiderült ki mennyit keres Hollywoodban, de nem csak erről fog szólni a cikk, hanem arról is, hogy melyik a tíz legtöbb epizódot megélt sorozat. Többek között. Eláruljuk továbbá azt is, hogy ki(k) a legjobban fizetett férfi és női főszereplők drámáknál és komédiáknál egyaránt. Tessék figyelni, mert sokkoló számok következnek!


A New York Times blogja összeszedett tíz ötletet arra, hogyan lehetne folytatni a Két pasi meg egy kicsi-t. Mi most leírjuk a legjobbakat.


Nehéz kérdés. Ez a téma már csak azért is nagyon érdekes, mert azok a blockbusterek, amik megérik ezt a szép számot általában nagyon jól jövedelmeznek a stúdiónak. Ugyanakkor, ha a produkció szerencsés, akkor a rendező, író vagy a producer általában három filmnyi erőt érez magában legtöbbször. Nincs ez másképp Michael Bay-jel és Chris Nolan-nel sem. Ők már csak egy-egy filmet csinálnak, de a stúdiónak esze ágában sincs megszabadulni az aranytojást tojó tyúkoktól.


Közeledik az idei évad vége. Már az utóbbi hetekben is volt néhány finálé, de a java alig egy hónap múlva érkezik. Ebből az apropóból az EW néhány hete összeállított egy listát. Mi erről fogunk válogatni.


A minap olvastam egy cikket, ahol az író néhány jó alapgondolatot felvetett, ugyanakkor bizonyos szempontokból talán belezágolt a mítosz lelkébe.


Azt mondják Charlie Sheen egy fiktív karakter mögé bújva önmagát alakítja a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban. Nos, nem ismerem ennyire jól Charlie-t, de elhiszem. Ugyanakkor Hollywood legnagyobb sztárja, mikor már sok mindent letettek az asztalra eljátszhatják azt, akit a legnehezebb megragadni a kamerák előtt: Önmagukat.


Kutya jó dolga van az "ember legjobb barátjának". Főleg mivel őket nem követik állandóan lesifotósok, meg bulvár firkászok és nem is kell celebeskedniük sem az idétlen műsorokban. Ezek után mondja még valaki, hogy nem kutyának áll a világ...


A kettő mindig jobb, mint az egy. Ezt nevelik belénk és ezt érezzük nap, mint nap, mikor egyedül vagyunk. Számtalan olyan sorozat is épít párosokra, amely pontosan azért működőképes, mert a két főszereplő között megvan az összhang, és ha férfi-nő párosról beszélünk akkor még a szükséges vibrálás is. Utóbbi esetében aranyszabály, hogy soha, de soha ne hozd össze őket - kivéve, ha kimondták már a sorozatod végét. Ugyanis onnantól kezdve elmúlik a varázs, véget ér a nézőt a képernyők elé szögező vibrálás. Ám akadnak bátor kivételek is, akik képesek voltak meglépni és a sorozatuk jobbá vállt, mint valaha.


Szerintem ez egy olyan kérdés, amit minden sorozatrajongó feltett magának már legalább egyszer. De lehet nem pontosan így hangzott, hanem mondjuk, hogy hol lennél a legszívesebben író, vagy melyik sorozatban szerepelnél, lennél stábtag. Aztán ezeket a dolgokat tovább bontva, hogy melyik produkciónál lennél állandó, visszatérő, vendég vagy hasonló státuszu munkatárs. És ennek az egész piramisnak a tévés szinten a csúcsa - szerintem, és számomra- a showrunner pozíció. Kizártnak tartom, hogy ne legyen mindenkinek legalább egy kedvence ezen a téren.

Hirtelen annyit tudnék mondani, de lássuk a legaktuálisabbakat. Az utóbbi tíz évben képernyőn volt a Charlie angyalai, a TJ Hooker, a Starsky & Hutch, a Cheers és DVD-n megjelent a MASH is. Közülük nem egy az utóbbi egy évtizedben remake-t is kapott, sőt van olyan, amely hamarosan visszatérhet a képernyőre - remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint a H5O. Ám hiába pokolian nívós ez a mezőny is, mégsem közülük való az én kedvencem.

A kérdés azt hiszem örök és jelenállás szerint kifejezetten aktuális is, hiszen a Warner Bros. bejelentette, hogy már pedig ők rebootolni fogják a népszerű franchise-t, és köszönik, de nem kérnek Joss-ból hozzá. Az új film nem a gimiben fog játszódni és egy Whit Anderson nevezetű spiné lesz olyan tiszteletlen, hogy megírja "fanként" az új sztorit.

Döbbenetes pletyka látott napvilágot mostanában. Azt pletykálják, hogy a 2012-es vadonatúj Batman-film után nem a nagy vásznon folytatódik napjaink legsikeresebb képregényadaptációja, hanem a Superman után megpróbálkozna a kisképernyővel. A kérdés csak az, hogy a nagy vászon nagyágyújának nem lesz-e túl nagy falat a kicsik mezőnye?


Belegondoltatok, hogy ez az utolsó szabad péntekünk? Ki mivel tölti a szabadidejét?

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék