Főoldal

2016/17
A 2016/17-os tévés évad újdonságai

Nyugalom, a produkciók még nem forognak, de már közeledünk affelé és az író szobák már ontják maguknál a jobbnál jobb sztorikat, úgyhogy lassan kezdetét veszi a spoiler szezon. Már csak néhány hét. Ám a networkök nem akarják, hogy rájuk rohadjon a sajt és ezért inkább kiteszik az ablakba. Jöjjenek hát az őszindító dátumok. Tessék felkészülni, a CW évről évre egyre lassabban kezd.


Eljött az upfronts után várt legkellemesebb hete az évnek. Az egész világ San Diego-ra figyel és minden nagy stúdió igyekszik is kiaknázni ezt a hatalmas lelkesedést, ami az éves rendezvényt körbe veszi. Kismillió spoiler, bejelentés és meglepetés várja a popkultúrára szomjazó nézőket ezen a hétvégén. Mi pedig mindent egy csokorba gyűjtöttünk tévétől a képregényekig.


Ki tört a vakáció, ez pedig azt jelenti, hogy kezdetét vette a 2016-os nyári sorozat vadászat szezon! Idén is számtalan újonc program kerül kint műsorra és minden eddiginél színesebb lesz a kínálat a közelgő hetekben. Visszatér néhány zseniális tavalyi kedvenc, folytatódnak nagy sikerű programok, melyekről még szinte senki sem hallott idehaza és bemutatkozik néhány figyelemreméltó újonc is.


Rebootolni egy klasszikust nem mindig kifezetődő. Bebuktak olyan klasszikus kedvencek, mint a modernizált Knight Rider, Charlie angyalai, Bionic Woman és a fekete Kojak, hogy csak néhány példát említsek az elmúlt évtized nagy nevű próbálkozásaiból. Persze van, hogy összejön, mint ahogy összejött a Hawaii Five-0-nak is, vagy a Csillagközi romboló-nak. Pontosan emiatt a tévések elfordultak a mozifilmek feldolgozásai felé, ám egyenlőre nem túl sok átültetésnek sikerült megragadnia a kisképernyőn. 2016 lehet a fordulópont a trend jövőjében. Idén ugyanis sorozat lett a Halálos fegyver adaptációból, a Kiképzésből, a Frequency-ből és még mindig akad néhány project, akiknek a sorsa nem dőlt el.


Szépen egy sátor alá toboroztuk az összes 2016/17-es szezonban bemutatásra váró újonc sorozatot.


Sokan már attól összeteszik a kezük, ha egy projectjük adásba kerül. Másoknak emellett néha van idejük fejlesztgetni egy-egy bébit. Az igazán szerencsések pedig csak vaktába körbe járják a stúdiókat és a network csatornákat egész évben és megpróbálják rájuk sózni a különféle ötleteiket. És vannak olyanok, mint Greg Berlanti, Shonda Rhimes és Dick Wolf, akik meghatározzák egy egész csatorna kínálatát.


Idén is rengeteg újonccal próbálkoznak majd be a csatornák, ami önmagában csemege a sorozatrajongóknak. Viszont ami üzleti szempontból még izgalmasabb az az, hogy hány sorozatot sikerült a stúdióknak értékesíteniük a 2016/17-es szezonra. Ennek járunk most utána.Izgalmak a színfalak mögött és tövig rágott körmök a sajtó szobákban, amíg a bejelentésekre várunk. És mikor megtörténik még órákon át elárasztanak bennünket az információk és olyan mászak titkok derülnek ki, amitől megnyaljuk mind a húsz ujjunk. Igen, még a lábunkon is.


Nincs mit hozzáfűzni, semmi érdekesség nem történt a CW-nál azon túl, hogy Jeremy Carver 4 év után kiszáll az Odaát útjának egyengetéséből, hogy mostantól a csatorna egyik új szériáját bábáskodjon. A teljes repertoár visszatér a következő szezonban - kiegészülve Karával és barátaival-, hogy még több sorozatot vonultasson fel. De hogy fog ennyi minden beférni Mark Pedowitz kínálatába?


CBS - Nem hiszünk holmi Szuperlányokban. Ez is lehetne a mottója idén a nyugger adónak, akiknek az istenért nem akar összejönni a fiatalítás. Ezúttal egy DC sorozattal buktak be a Berlanti birodalomból. De ami az egyiknek vesztegeség, az más sikere, mert aki tapas, az eszik. Nyugalom, nem jövök több rossz szóviccel.


Új főnök trónol a Miki egeres tévé élén, aki tiszta országot igyekszik összehozni és lesöpör mindent, ami nem úgy csillog-villog a nézettségi versenyben, mint egy Shonda Rhimes produkció. Ennek meg is lett a böjtje. A csatorna egyik legkedveltebb veteránja távozik, az újoncok túlélési mutatója pedig beállt a földbe. AZ ABC a Lincoln Center-ben jelentette be őszi kínálatát.


Az egykoron sokkoló döntéseivel mindenkit rettegésben tartó róka idén nagyon nyugodt volt. Persze már mindenki elfelejtette amit pár éve mondtak, hogy "A pilot szezon halott!" és visszatértek a régi, jól bevált modelhez. Kiismerhető projectek és kevés meglepetés a kínálatban. Legalább náluk nem volt sem botrányokat okozó döntés, sem pedig végletekig feszített idegek.


Elérkezett a május, a tévés szezon pedig végéhez közeledik. De nincs idő emiatt búslakodni, mert előre kell tekinteni, hogy mi jót tartogat számunkra a jövő. A bejelentések sorát ezúttal is az NBC kezdte a teljes NBCUniversalTv portfólióval kiegészülve New York-ban, a Radio Music City Hall épületében.


Már csak néhány nap választ el bennünket a 2016-os upfronts héttől  (május 16-19.), ahol az amerikai csatornák bejelentik őszi (és tavaszi) műsorkínálatuk. Az elmúlt hetekben már nagyok voltak a mozgolódások és úgy tűnik néhány döntés még ha nehezen is, de megszületett.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék