Főoldal

Vámpírnaplók
(2009-????)

Véget ért a Vámpírnaplók. A vérszívók újabb korszaka zárult le a Buffy, a vámpírok réme bemutatójának huszadik évfordulóján. Sorszerű volna? Meglehet. Mindkét sorozat meghatározta a műfajt, de míg Elenáék története itt kimerült, addig Buffy ennél jóval többet tett le az asztalra. Mégis hihetetlen belegondolni, hogy a történet, mely 2009 szeptember 10., egy egyszerű szerelmi történetnek indult az azóta eltelt időben hova fejlődött. Az ellenségek jöttek-mentek, de Mystic Falls sosem hazudtolta meg magát. Megmaradt egy kellemesen pompázó, mágikus helyként. Miután sikerült leküzdenie a saját korlátait, a széria mintha új erőre kapott volna és ha lehet ilyet mondani, akkor a csúcson szállt ki a játékból.


Már javában zakatolt a Vámpírnaplók negyedik évada, mikor én ismét folytattam a sorozatot. 9 rész került eddig leadásra a CW zászlóshajójából, de nagyon vegyes érzéseket váltott ki belőlem az, amit eddig láttunk. Persze többnyire pozitív, de azért legalább 4 olyan rész is adásba került, amelyekért nem rajongok és még több olyan sztoriszálat is bevetettek az alkotók, amelyek nem bűvöltek el. És az a furcsa, hogy még így is többnyire pozitívan látom az eddig vetített epizódokat. Az idei szál sem sokkal marad el a korábbiakétól.


A CW-t lehet utálni és lehet szeretni, de egy dolgot mindenképp le kell szögeznünk. Hálásak lehetünk nekik azért, hogy a Vámpírnaplók már a negyedik évadára készül. Vagy mégsem? Sokakat megosztott már a harmadik évad is, de még mindig bőven többségben vannak azok, akik szerint ez a sorozat úgy jó, ahogy van. Én idén nyáron az évad befejezte után néztem meg, megkímélve magam rengeteg felesleges stressztől, ami a hetiben nézésével jár. A végeredmény pedig mint mindig az összefüggő sztorijú történetek esetében az, hogy megérte. A Vámpírnaplók alkotói ismét valami zseniális dolgot tettek le az asztalra.


(2009-2010)

(2010-2011)

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék