Főoldal

Nem kellesz eléggé


Nem kellesz eléggé
(He's Just Not That Into You, 129', 2008)

  Több, mint két óra romantika, a kapcsolatok útvesztőjében. Kell ennél többet mondani előljáróban? Talán csak annyit, hogy van az a szereposztás, amiért érdemes beülni egy kellemes két órára. Íme a Nem kellesz eléggé nívója: Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Justin Long, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Jennifer Connelly. Remélem nem hagytam ki senkit. Tessék megnézni.

A sokszereplős romantikus komédia figuráinak élete különböző módon bonyolódik egymásba. Központban természetesen a szerelem és a párkapcsolatok.

Feleslegesnek érzem különösebben belemélyedni abba, hogy ez a szereposztás mennyire csábító, és mennyivel izgalmasabb is, mint a legtöbb hasonló témájú film. Persze ez sem a csavarjai, vagy a különlegessége miatt tudott akkorát ütni, illetve ez az ütés szó sem a legtalálóbb. Egyszerűen megvan minden ebbe a filmben, mint ami az életben is. Nem próbálja másképp beállítani a társkeresést és a randizgatás szövevényes útvesztőjét sem. Sokkal inkább egy gröbe tükröt állít a néző elé, hátha magára ismer. És higgyétek el, rengeteg csajnak és pasinak kellene magára ismernie ebben a filmben. Nekem még az is nagyon tetszett, hogy mindegyik kapcsolat más és más volt, függetlenül attól, hogy hol is tartott, vagy épp mennyi ideje tartott. A házasság volt talán a legunalmasabb - mint ahogy a pletykák is ezt sugallják a hétköznapokban-, az el nem jegyző kapcsolatban voltak viszont talán a legnagyobb sztárok, és őket éppen ezért állították háttérbe. Nekme Alex volt a kedvenc karakterem, de Gigi is nagyon szimpatikus volt, már amikor épp az őrültet játszotta, és az ő kettősükben éreztem talán a leginkább a vibrálást. Aztán itt van a film leggyönyörűbb nője, Anna, aki már csak a puszta jelenlétével felkavarta az állóvizet és ahogy megjelent függetlenül a helyzettől minden szem a vászonra tapadt.

Különbözünk. Ezt nem is lehet vitatni, ahány ember, annyi féle látásmód és hozzáállás. A nők egyértelműen többet képesek belemagyarázni bizonyos dolgokba - vagy épp ellenkezőleg, talán jobban olvassák a jeleket, szigorúan csak időnként-, viszont Alexnak abban igaza volt, hogy a pasik nem kertelnek, hanem kimondják, megteszik a frankót. Nem taktikáznak, nem is látják az értelmét. Ugyanakkor ebben is van valami olyan dolog, hogy így viszont nehezebb meghódítani a nőket. Na de ezt a témát ugorjuk át. Nem tetszett, hogy ennyire háttérbe szorították Aniston kisasszonyt és kvázi alig adtak neki teret. Mit alig, egyáltalán nem adtak neki teret. Nem mintha sajnáltam volna mondjuk Jennifer Connellytől a dolgot, de azért belőle sokkal, de sokkal kevesebbet is elbírtam volna. És most kivételesen E sem volt túl szimpatikus a számomra, de legalább ennyire légből kapottnak éreztem a komplett Drew Barrymore szereplést is. Korán egyértelművé vált a számomra, hogy ebben a filmben mindenki megfogja találni a boldogságot, r-go ugyanannyi pasi kell, mint csaj, és minél több annál jobb. Szerintem ez volt az elv.

Csörögi István szinkronjára nem tudom mit mondjak. Kovács Patríciát továbbra sem szeretem, bár nem olyan halálosan rémes. De azzal sikerült felcsesznie az idegeimet, hogy E nem kapta meg a megszokott hangját, hanem a szintén kiváló Sesztivel kellett beérnünk. Gubás Gabi mennyei Scarlett volt, Kökényessy Ági meg Széles Tamás szót sem érdemlően tökéletes, mint mindig. Hevér Gábor és a színésze nekem nagyon furcsa volt, mert egyértelműen Rajkais a színész külseje. A kedvencem az volt, mikor Barrymore és E találkoznak és a csaj megkérdezi, hogy nem tetszik-e a hangja, vagy hogy mégis milyen külsőre számított és ott E mond valami olyasmit, hogy nem illik a hang a testhez, de mégis kellemes csalódás Oroszlán Szonja neki. Abszolút benne volt abban a jelenetben az, amit én is gondoltam róla.

Lehet, hogy a hangulatom volt jó, vagy csak szimplán tényleg ennyire bejönnek a könnyed romantikus filmek, de ez nekem tetszett. Pedig először megijedtem a két órás játékidejétől, de aztán hamar beszippantott. Bár távolról sem volt tökéletes, és a hasonszőrű kedvenccel egy lapon sem érdemes említeni, de szép próbálkozás az amerikaiaktól és az ő mércéjükkel nézve abszolút jól szórakoztam. Szerintem ez a legfontosabb. Mindenki megtalálhatta benne azt, akivel azonosulni tud és mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabb elméletet is, melyet felhasználva folytathatja a maga kis életét. Remélem. 80%


Magyarhangok: Kökényessy Ági, Széles Tamás
További magyarhangok: Csík Csaba Krisztián, Kovács Patrícia, Hevér Gábor, Gubás Gabi, Létay Dóra, Seszták Szabolcs, Oroszlán Szonja, Fekete Zoltán, Előd Álmos, Előd Álmos, Peller Anna, Németh Bori, F. Nagy Erika, Kocsis Mariann, Reviczky Gábor, Nemes-Takách Kata, Peller Mariann, Damu Roland, Szokol Péter, Barabás Kiss Zoltán, Pál Tamás, Zöld Csaba, Andresz Kati
Heltai Olga
Sz.R.: Csörögi István
A szinkront az Intercom megbízásából a Mafilm Audio Kft. készítette.


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék