Főoldal

Mindenképpen talán


Mindenképpen talán
 (Definitely, Maybe, 108', 2008)

Jó szereposztás, és a mai lagymatag nyálas filmek közül bizony kirí egy ilyen féléjű talán romantikus lelkületű film. Kapunk hősszerelmest, választási lehetőségeket, és milliónyi kérdést, melyeket a szerelemhez vezető rögös úton találunk. Van itt minden ami a sikerhez kell a gyerektől kezdve a dögös nőkön át, a sort még hosszasan sorolhatnám dolgokig. De inkább nem teszem, mert akit érdekel és kedveli, az ezen apró dolgai nélkül is szeretni fogja a filmet. Nekem belopta magát a szívembe.

Ryan Reynolds. Akinek az ő neve nem mond semmit attól fél évre felfüggesztjük blog olvasói jogosultságát. Mert igen, ő a buliszervező. Abagail Breslin neve is muszáj, hogy mindenki számára ismerős legyen, mert ha nem kezd el zülleni, akkor bizony belőle lehet a jövő nagy sztárja, mert ő még mindig a család kicsi kincse, de előbb-utóbb kinő majd ebből a bájos szerepkörből. Rachel Weisz meg egyszerűen gyönyörű, és bár már volt ő elszánt diplomata felesége is, mégis múmia vadászként emlékszik rá inkább az ember. A film játszik a Legyőzhetetlen-beli kedvencem, Elizabeth Banks és még Kevin Kline is.

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tíz éves kislánya, Maya - egy iskolai felvilágosító óra hatására - faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Mayának magának kell rájönni a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem sem nem egyszerű, sem nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem? És vajon lesz-e happy end? Mindenképpen. Talán.

A filmet azért lehet szeretni, mert szellemes és találó, az alapötlete pedig olyan szinten furcsán egyedi, hogy végig nem tud lekopni a mosoly a néző arcáról. Már a főcímből árad az érzés, majd a történet alakulása gondolkodásra készteti a nézőt. Eléri, hogy együtt gondolkodjon a kis Mayával, bár neki könnyebb dolga van. És szerencsére az lesz a vége, amit a néző szeretne. Legalábbis számomra ő volt a legszimpatikusabb karakter a történetben.

Annyira jó érzés volt nézni. Ennyire romantikus film nem vett le a lábamról már az Igazából szerelem óta. Egész egyszerűen mesés a történet, csavaros, ötvöz benne mindent és valahol még realisztikus is az ábrázolása. A stílusa érdekes, és elgondolkotat bennünket a választásainkról, lehetőségeinkről, terveinkről. Sok mindenre megtanít, komoly mondanivalóval bír -érzelmi szempontból-, de közben még habkönnyű szórakozást nyújt. Egyszerűen jó nézni. Sokszor újra nézős kategóriába tartozik.

Érdekes Ryan Reynolds magyarhangja. Végre olyat kapott, aki tökéletesen megfelel a színésznek és illik is hozzá. Csík Csaba Krisztián telitalálat volt Csörögi István részéről a szerepre. Mint ahogy jár a pacsi Vadász Beáért is, akinek nem győzöm hangsúlyozni, mennyire mennyeien állnak az ilyen figurák. Pazar, öröm hallgatni. De Zsigmond Tamaráért és Hámori Eszterért is jár ám a pacsi. Az meg külön öröm, hogy végre nem Talmács Márti volt egy gyerek főszereplő hangja, hanem Kántor Kitty. Úgyhogy részemről egy csillagos ötössel le is tudom a szinkron kérdést, mert nagyon jól sikerült és kár ragozni.

Teljesen felesleges ódákat zengenem erről a filmről, mert egyszerűen hihetetlen romantikus. Mondhatni a tökéletes randi film, vagy a nyár randifilmje. A története elvarázsol, van mondani valója, és Igazából szerelem magasságokba repíti a műfaj kedvelőit. De hiányzott már egy ilyen is. A Universal filmje mindenképpen a kellemes élmények közé sorolandó. 99%

Mh: Csík-Csaba Krisztián, Vadász Bea, Zsigmond Tamara, Kántor Kitty, Hámori Eszter, Háda János, Sörös Sándor, Barbinek Péter, Balogh Anna, Tokai Csaba, Simonyi Balázs, Németh Bori, Végner Judit, Salinger Gábor, Böröcki József, Bodrogi Attila, Hirtling Judit, Cs. Németh Lajos
Msz: Speier Dávid
Sz.r.: Csörögi István
A szinkront az UIP-Duna Film megbízásából a MaFilm Audio Kft. készítette.


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék