Főoldal

Glee: Dalra fakadó szinkron

A szereposztást látván azért bőven akadt okunk aggódni, persze nem mindenkinél. Ahol viszont igen, ott a párosításoknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy mennyire is rosszul döntött a szinkronrendező -vagy nem-, de szerencsére azt mondhatjuk, hogy összességében szokható gárdát sikerült összetoborozni így a nyár végén egy kis közös, feliratos dalolászásra olyan nagy slágerekkel, mint a "Rehab" vagy a "Don't Stop Believin'".


Számomra abszolút negatív volt Kurt hangjaként Baráth István. Nem ugyanaz a kaliber, mint Kurt, hiába tudja "hitelesen hozni a meleget". Bár Kurt itt még nem tölt be olyan kiemelkedően fontos szerepet, de sajnos -szerencsére- az alkotók hamar rádöbbentek, hogy a karakterben és társaiban is sokkal több potenciál van, mint amit kiakartak használni. Rajta kívül az általában remek Szalai Csongorral voltak komolyabb problémáim, aki a "tolószékes srácot" hangolta, de mintha az egy 6 éves kisgyerek lenne. Tudom, hogy ez Csongor legnagyobb erőssége, és hogy Artie nem a legbeszédesebb figura a kórusban, de ez olyan, mintha kiherélték volna és a srác ezért nem tudna járni.

Valahol innen kezdődik az, hogy a többiek megnyugodhatnak, megúszták a negatív besorolást. A hangok legnagyobb csoportját nálam az a halmaz teszi ki, akikről egyszerűen még nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, vagy rossz, de az biztos, hogy szokható. Köves Dórában megvan minden jó "fekete hangúság", de számomra az ő hangjához sokkal közelebb áll az a szerep/külső, amit a Hung-ban csinál. Előd Botond egyértelműen érthető, hogyan is sült ki belőle Puck hangja, és bár nem rossz, de inkább rosszfiús, mint "Puckkos". Remélem majd kicsit változtat a "macsó rosszfiú" hangján és előjön majd az érzelmes oldala is.

Talán efölött vannak azon szereplők, akik az első két részben alig, de ha mégis, akkor is inkább csak dadogtak, vagy szépségükkel járultak a rivaldához. Ide Csuha Borit, Győrffy Laurát és Czető Zsanett-et sorolnám. Egyenlőre nem nézem ki belőlük, hogy csalódást okoznának, függetlenül attól, hogy nem tartom Borit "Tinás" hangnak, de valamiért mégis működőképesnek tűnik a dolog. Jessalyn Gilsig-et utálom a Glee-ben, és olyan jó is őt utálni ebben a szerepben, de valahogy Kiss Virág nélkül túl "barátságos". Román Judit éppen ezért jó, de nagyon nem késztet arra, hogy jó lesz nekem utálni ezt a Terri-t.

Elkezdek ömlengeni pár szóban a pozitív hangokról is. Németh Bori itt megtalálta szerintem azt a hangját, amivel idomulni tud Jayma Mays játékához. Nem azt mondom, hogy illik hozzá, de Bori "jámbor, és tisztaságmániás" hangja egyszerűen fantasztikus. Időnként még egy kislány hangját is vélem felfedezni benne, ami jó, mert sokszínűvé teszi ezt az alapból színes figurát. Ken Tanaka abszolút pazar hangra lelt Juhász György személyében, akiről ennél többet nem is igen érdemes mondani. Pechére hasonló cipőben jár Háda János is, aki eszméletlen Figgins igazgató, de talán túl "monkos" a hangja, és nem annyira "zizis", mint lehetne. De ez legyen a legnagyobb bajunk vele.

Ha jól látom kifogytam mindenkiből és már csak abszolút "remek" és "pazar" párosítások maradtak. Quinn számára tökéletes Csondor Kata, szépen, és "ártatlanul" tudja ötvözni a pasijáért hadba induló és a "szende szűz" hangját, mint ahogy tette ezt annak idején a Tuti giminél is. Hozzá próbál meg "felnőni" Molnár Ilona Rachel-je, aki most még túl lágy, de abszolút idegesítő Rachellé fog, tud változni a folytatásban. Nagyon hiszek a színésznőjében ennél a szerepnél. És ha már, akkor Finn-ről is hadd ejtsek pár szót. Én ettől a kettőstől féltem a leginkább, hogy fontos lesz, hogy ne bukjon el, de szerencsére Álmos nagyon illik Coryhoz. Negatív nagyon eszembe sem jut róla, jó volt hallgatni.

Már csak ketten maradtak, a két legfontosabb: Sue vs. Will. A nagy kérdés: Ki lett a jobb közülük? Számomra Spilák Klára az eddigi egyetlen olyan Lynch hang, akit megtudtam valamennyire kedvelni a bőrében, már csak ezért is nagyon bejön a kettős. Meg aztán, amit utána művel a figurával, te jóságos... Nem az a kimondottan "szerethetőbbé" tevő hang, amit Spilák hoz ennél a szerepnél, de pontosan ettől válik a "miénké" Lynch és ettől lesz még őrültebb a figura. Crespo Rodrigo pedig legalább annyira válik be, mint amennyire számomra egyértelműen ő volt az első jelölt a szerepre.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a Glee - Sztárok leszünk-nek sikerült egy kedvelhető, nagyjából közepesnél talán jobb szinkronnal előállnia. Ez pedig fontos, és külön jó pont, hogy a dalszövegeket feliratozzák, így még teljesebbé válhat az élmény a néző számára. Akit viszont nem tudott meggyőzni az első két rész, az ne is erőlködjön tovább, mert innen már csak lejjebb van, egyedül a félévadzáró részre sikerült óriásit durrantaniuk a készítőknek. 80%
Szinkron: 10/7Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék