Főoldal

Kripke és Az álmok fejedelme

Ezt a hír-féleséget napokig emészgettem, igazából még most is. Nem tudok mit kezdeni a dologgal, mert elég sokkoló, hogy az Odaát jófej kreátora, miután ott hagyta kedvenc sorozatunkat, a világ egyik "legismertebb és legérdekesebb" képregényét adaptálhatja képernyőre. Márha összejön a biznisz.


Neil Gaiman történetei a magyarok számára sem lehetnek teljesen ismeretlenek, hiszen az első két kötet már nálunk is megjelent - mi is írtunk az első és a második kötetről. A lényeg, hogy nem mindennapi történetről van szó, éppen ezért ha network csatornára készülne garantáltan nem váltaná be a hozzáfűzött reményeket, míg kábelen bármire képes lehetne a sorozat, hiszen a világa adott hozzá. Ráadásul ez az egyetlen olyan képregény, mely elnyerte a World Fantasy-díjat.

A Warner Bros. nagyon úgy néz ki, hogy megfogja szerezni a DC Comics és a Vertigo kiadásában, 1988 és 1996 megjelent Sandman megfilmesítési jogait. Iparági pletykák szerint a Warner kedveli Erick Kripkét, akit az Odaát kreátoraként és 5 éven át showrunnerjeként ismerhetünk, és miután kiszállt az Odaátos buliból új melóra vadászik. De a gyártó lehet gyorsabb lesz és neki adja a megtiszteltetést, hogy ő viheti kisképernyőre Sandman barátunk különös világát.

Adja magát a CW, mint otthont adó csatorna, de legyünk őszinték és ezzel az erővel zárjuk ki őket a játékból, ugyanis nem ez lesz a Smallville utódja, és a legkevésbé sem illik bele a csatorna profiljába. Ugyanúgy, mint ahogyik egyik másik network kínálatában sem tudnám elképzelni. Akkor viszont ki lesz a faszagyerek és meri majd bevállalni ezt a sötét sorozatot?

Az HBO néhány éve már szerette volna adaptálni a saját képernyőjükre a szériát, így ezt a lehetőséget abszolút nem zárhatjuk ki, hogy talán ők fogják megcsípni. Én személy szerint szívesen látnám még viszont az AMC vagy a Starz kínálatában, bár utóbbitól félnek kicsit, hogy nagyon hatásvadásszá teszi. Szóba jöhet még a TNT is, mint Warner érintett csatorna, és a Falling Skies megnyissa az utat egy ilyen misztikus-fantasy-sci-fi kínálatnak. Persze csak ha siker lesz.

Szerintetek ki lesz az, aki bemeri majd vállalni Neil Gaiman elképesztő világát a műsorkínálatába?


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék