Főoldal

Human Target: Veszélyes akció a szinkronban

Bevallom voltak fenntartásaim a szinkronleosztást elnézve. De azok nem voltak vészesebbek, mint azok, amiket januárban éreztem a sorozat körül. Tudjátok az a várt, de aztán valahogy mégis csak kisikló érzés, aminek az lett a következménye, hogy hiába szórakoztatott el a maga módján, én mégis unalmasnak éreztem az egészet. Hiányzott, és a pilotot most szinkronosan újranézve még mindig hiányzik belőle az a valami, ami miatt én ezt szeretni tudnám. És most nem arra gondolok, hogy van egy állat figurája, aki miatt ez simán nézős tud maradni, míg a két főszereplő engem egyszerűen nem érdekel. Lehet csak a pilot volt ilyen "gyenge"?


A történet szerint főhősünk a tökéletes célpont. Megvéd bárkit, bármilyen helyzetben, miegyéb. Kicsit mondjuk eléggé hajhássza a veszélyt, nagyon kedveli az izgalmakat. Ebből ered a sorozat akciódússágga is. Van neki egy társa, aki meg "aktakukac", és igazából én súlytalannak is érzem, mert csak egy ilyen dajka bácsi szintnek tűnik egyenlőre a figura. És itt van ez a rejtélyes, különleges és egyben titokzatos fickó, akinek mindig van válasza és aki elől semmi sem marad rejtve. Van valami az ipsében, ami miatt betudja szippantani a nézőt, hiába csak egy mellékarc.

Chris Chance-t játssza Mark Valley, és azt kell mondjam, hogy bár elsőre kissé szokatlank, mégis már a második mondatára összeforrt a fickó külseje Haas Vander Péter hangjával. És ebben az a jó, hogy onnantól kezdve az ember más nyelven el sem bírná képzelni a dolgot, mert remekül összeillő párossal van dolga. Ez pedig mindig jó dolog. Chi McBridge és Faragó András kettőse a legkevésbé sem újkeletű dolog, de mégis ott vannak a topban, hiszen valamiért nagyon összeillenek - függetlenül attól, hogy én hiányoltam Kerekest McBridge-ből, noha ez nem humoros szerepe, erre Faragó született.

És ott van a nagy dilemma. Sörös Sándor most akkor bevált? Tulajdonképpen egyszerűnek tűnik a kérdés, de én nem merném sem az egyik lehetőséget, sem a másikat egyértelműen kijelenteni. Most még, pláne ennyi szereplés után biztosan nem. Ahhoz nem is férhet kétség, hogy tudja hozni a figurát, valahol (legbelül) teljesen illik Haley-hez, és az a benyomásom, hogy érdekes dolgok sülhetnek még ki belőlük. Ez mindenesetre most még a jövő zenéje.
Külön megjegyezném az epizódcímeket, amik nagyon találóak. Pontosan egy olyan "B-kategóriás" akciófilmet sejtetnek, mint amilyennek maga a sorozat is tűnik és ez bizony nagy előny. Nem kíván hazudni, mégis frappánsan felidézi az egész minőséget, ami egyébként nem is olyan rossz.

Összeségében nekem tetszett, amit hallottam. Major Melinda is abszolút bíztató volt a BSG-s csaj szerepében, a három főszereplő fickó hangja pedig önmagáért beszél. Megvan bennük minden olyan, ami miatt a hazai változatra ráfogható, hogy nagyon jól sikerült, és talán valahol ellensúlyozni is tudják mindazokat a negatívumokat (értsd. "kevés"), amik miatt nálam nem robbantott bankot a sorozat. Szinkron vs. felirat párharc esetében erre a "Szinkronnal" bélyegett aggasztanám rá, mert végre tényleg jól sikerült. 70%
Szinkron: 10/8


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék