Főoldal

Nikita: A bérgyilkosnő küldetése siker

Könnyű helyzetben vagyok. Tudtuk előre, lehetet látni, érezni és ezúttal még a reklámkampány is ráérzett, hogy ezúttal bizony egy aranytojást tojó tyúk van születőben. Nagyon ritka, amikor a kettő valóban összefügg egymással. Az egyetlen különbség, hogy a marketingben Maggie Q dögösségére helyezték a főhangsúlyt, amit meglovagoltak a mozgóképes előzetesekkel is, de oda azért már igyekeztek valamit becsempészni a történetből. Ennek az lett a vége, hogy az évad második legjobban várt sorozatává lépett elő a Nikit már a nyár közepére, és egyenlőre nem is okozott csalódást.


Ezt sem egészen úgy kell érteni, ahogy hangzott. Itt már az alapsztori is olyan, hogy ezzel hibázni nagyon nehéz. Az alapkoncepció egy átívelő szálat sejtet, és ennek köszönhetően sokkal nagyobb volumenu lesz a dolog, ha valóban hagyják az előtérben azt a szálat. Ugyanakkor nekem bejött, hogy Nikitával kimondatták, hogy hogyan fog felépülni, folytatódni a sorozat. Hogy minden részben lesz egy külön "szabotálás", ami a nagy egésznek a része. Ez olyan kedves kis figyelmesség volt a készítők részéről. Mint ahogy az epizód végén a fordulatok is beváltak.

Kellő mennyiségű humort csempésztek bele, és szerencsére nem vitték túlzásba a zenék használatát sem. Ez ugyanis nem az a műfaj, amely elbírja a minden pillanatban egy popszám stílusú felépítést. De igazából nem is igényli a nézőt. Felépítették a karaktereket, "szájba rágták" a motivációt, felvázolták a karakterek közti kapcsolatrendszereket, beavattak minket a történet mélységeibe, egyszóval teljesen előkészítették a terepet arra, hogy innentől kezdve ne legyen okunkn panaszra. Köztünk maradjon, ebben a 40 percben sem lehetett okunk panaszra. Megkaptuk Q-t irtózatosan szexy vörös bikiniben, estélyiben, láthattuk Lyndsy-t sminkben, és még arra is maradt idejük, hogy Shane West figuráját szimpatikussá állítsák be. Röviden ez a pilot a saját életét élte, és ennek köszönhetően minden egyes pillanatában képes volt lekötni a nézőt.

Felépítettség. Azt hiszem ez az, ami oly nagyszerűvé tette a CW és az idei szezon második újoncát. Úgy éreztem, mintha Silverstein tudta volna, hogy mit akar elmesélni, mintha lenne egy szándéka a történettel, mintha azt akarná, hogy Nikita ejtse rabul az embereket. Kétség sem férhet hozzá, hogy remek karaktereket hozott össze, még jobb színészekkel, de van egy olyan érzésem, hogy ezt a sorozatot mégsem ők, hanem a történet és annak különböző dimenziói fogják eladni. Illetve az első nézettségi adatokra pillanatva mindezt múlt időben, hiszen már a premierjével óriási siker lett (3,6M) a szexy ex-kémnő.

Beszéljünk kicsit a szereplőkről. Nikitát Maggie Q alakítja. Róla mit is mondhatnék? Szerintem a látványa és nőiessége magáért beszél. Jól ábrázolja a karakter mélységeit is, úgyhogy nekem bejön. Lyndsy Fonseca bár ugyan nem szerepelt túl sokat, de nekem abszolút bejön a figurája is. Ő nem egy kicsi Nikita-klón, de azt akarnak nevelni belőle és még talán a jellemében is hasonlíthat rá. Aztán aki még ismerős lehet, az Melinda Clarke. Róla mit lehet mondani? Gyönyörű nő még mindig, és abszolút jól áll neki ez a szerep. De senki sem volt képes verni Shane West-et. Nem igazán tudnám megmondani, hogy miért, de a karaktere az abszolút érdekes kategóriába esett. És ha valaki érdekes, az bizony felkelti az ember figyelmét.

Én csak egyetlen dolgon vacilálok. Jó lesz ezt nekem hetente nézni? Igazából ezt azért kérdezem, mert epizódikusan fog felépülni, de ha ez csak egy kicsit lesz kevésbé domináns, mint a Rejtély-ben, akkor megfogom szívni mert függővé tesz. Ha viszont megvárom míg lemegy a fél évad és utána kapom elő, akkor talán megúszhatom az egészet és csak szimplán maradok a rajongója. Bárhogyis, jövő héten biztosan megnézem a második részét, mert ez a sorozat bizony írtóra megvett. Csak azért adok neki ennyit, mert hiszem, hogy lesz ez még jobb is. Sokkal jobb. 75%További friss anyagaink:
Képek és az epizódleírás linkjei.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék