Főoldal

Kékpróba

Kanada próbára tett benünket is. De szerencsére ismét bebizonyították, hogy csak azért, mert valami nem amerikai még lehet jó. Pláne, ha telepakolják ismerős arcokkal (Missy Peregrym, Gregory Smith, Eric Johnson). A Kékpróba semmiben sem tér el egy egyszerű járőrös krimitől, ugyanakkor szépsége pont ezekben a hagyományos elemekben rejlik. Igyekeztek jó karakterekkel felépíteni a történetet, és úgy vettem észre, hogy a legtöbb mögé olyan háttérsztorit is rittyentettek, ami a későbbiekben akár még jelentősebbé válhat.


A sorozat kezdő járőrökről szól. Az első részben például az első utcán töltött napjuk szolgáltatja az alapot, amihe hozzáadták a "pisztoly lövés" nevezetű elemet. Így máris rögtön egy drogos-gyilkossági ügy kellős közepén találja magát főhősünk, Andy. Ő egy érdekes karakter. Vágyik az elismerésre és úgy érzem, hogy büszke arra, amit csinál. És ez így van rendjén.  Bár még kezdő, de talán pont ennek köszönheti azt a jelenetet amikor pisztolyt fogtak rá. Rajta kívül talán Traci kapott elegendő teret, az ő esetében pedig a végén a "fordulat" volt a helyén. A többi figuránál még a felszínt karcolgattuk. Remélem ezen azért később túljutnak a készítők, de akkor már nélkülem.

A szinkront, ha jól rémlik, akkor Dezsőffy Rajz Katalin jegyzi. Nem mondom, hogy különösebben nagy meglepetésekkel, vagy érdekes párosításokkal találja szemben magát az ember, ugyanakkor pontosan emiatt jó a szinkronja. Bár szerintem már-már túl elcsépelt Bogdányi Titanilla, de azt nem mondhatjuk rá, hogy rosszul működne Missy Peregrym magyarosításában. Valahol még talán illik is hozzá, de én mindenképp egy kicsivel lágyabb hangot tudtam volna elképzelni neki. Gregory Smith-nek Minárovits Péter? Fun meg minden, but még viccnek is rossz. Viszont miközben nézi az ember igazából cseppett sem zavarja.

Molnár Ilona a dögös szőke szerepében vajmi keveset beszélt még, nem úgy, mint mondjuk Előd Álmos - totális telitalálat. Nekem bejön a fekete csajnak NTK is, aki árnyalja kicsit a karaktert. Samnek Csőre Gábor megint csak a telitalálat kategóriájába esik. Diaz társa ugyan nem beszél sokat, de annyit leszűrtam belőle, hogy Kossuth Gábor az, míg Andy-é Tarján Péter. Mindketten remekül idomulnak a színészükhöz. És ezzel nagyjából ki is veséztük a szinkront.

A sorozat maga remek. Bátran ajánlom mindenkinek. Vannak benne karakterek és akik az utca "lágy" oldalát szeretnék látni azok számára ez a sorozat kiváló. Akik meg kicsit keményebb dolgokra vágynak azoknak meg majd hamarosan ott lesz a Southland. Én meg úgy vagyok vele, hogy hiába tetszett a pilot, hiába tűnik jó sorozatnak, én most ebben a pillanatban passzolok. Passzolok, mert nem fér bele az életembe és nem szeretném megkedvelni. De jó sorozat, nézzétek csak! 70%
Szinkron: 10/8


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék