Főoldal

Királyok és Vérfarkasok

A második évadot utáltam, az elsőt szerettem. Ez meg valahol a kettő között helyezkedik el. Voltak baromi izgalmas szálak benne, oltári nagy baromság, felesleges csavarok és pokolian jó vége főcímű dalok. Ezen kívül végre megtudtuk, hogy mi is valójában Sookie, és ez a téma még akár felütésnek sem jönne rosszul a következő évadot illetőleg. Bárhogyis, a harmadik évad már megütött egy szintet, és mivel az HBO On Demand kínálatában október elejétől elérhető volt, gyorsan le is csekkoltuk a szinkronos verziót. Mondanom sem kell: Feszültségből nem volt hiány.


Ebben az évadban kaptunk Vérfarkasokat, egy vámpír királyt, meg sok-sok alakváltót is, és persze hullottak is a vendégek, mint a legyek. Azt hiszem vendégek szempontjából nem lehet okunk panaszra, hiszen nem bántak velük kesztyűs kézzel. Nem számított, hogy új vagy visszatérő szereplőről van szó, ha a szükség úgy kívánta egy szempillantás alatt a földdel vállt egyenlővé. Volt vámpír politika, veszélybe került Magiszter, kaptunk előző évadban megismert vallásos vezetőt is - igaz utóbbit csak a kisképernyőn keresztül. Sam szálának volt néhány érdekesebb pillanata, de alapjáraton semmi érdemlegeset nem tudott felmutatni, csakhogy ez a dolog is pipa legyen, meg lássuk a családot.

Az évad főszálában voltak ugyan vérfarkasok, de elég egyértelműen a vámpírok alá voltak rendelve. Pontosabban inkább csak a Vámpír király alá. Aki keveri a szart és politikai babérokra tör. Láthattuk Bill exét, majd ahogy Bill-t majdnem megölték. Ám ezek még mindig semmik, ugyanis ez a szál egyedül Eric és az ő múltja miatt volt érdekes. Persze, ő csak a szerelmi szál egyik mellékszereplője, de szerencsére nem is kellett többet kapnunk az ő sztorijából és múltjából. Szépen megvolt indokolva a bosszúhadjárata, ami a legtöbb sorozat esetében jó mozgatórugó. Ez nagyon tetszett az évadban. Persze az első 7-8 rész nem volt éppen a legmeggyőzőbb, nem is jött be nekem igazán. De a végén, elkezdtek felpörögni a dolgok, és újra elkezdtem reménykedni. Majd megint belassultunk, mintha elbizonytalanodtak volna, de végül csak eljutottunk egy szép csattanóhoz, ami megintcsak arra vezethető vissza, hogy jövőre is találkozunk.

Elmondom mi is Sookie. Ő egy... felkészültetek?... Tündér. Igen, jól láttátok. Ő egy tündér. Akinek a vérére mindenki a fogát feni, ugyanis... Nos, maradjunk annyiban, hogy különleges. A vámpírok például a napfényben is tudnak járni tőle. A tündérek azonban réges rég kihaltak, Sookie is valami hibrid lény, de pont ez teszi őt értékessé mások számára. Innentől, ha ez kitudódik, akkor mindenki a csajra fog pályázni. Valami azt súgja ebben a pillanatban, hogy ez lesz a következő évad témája. Persze ott van még a Királynő és Bill közös titka is, ami a szezon végével derült ki.

A szinkron visszakerült az első évad rendezőjéhez, Pócsik Ildikóhoz, aki természetesen hozta magával kedvenceit. Boros Zoltán, Czvetkó Sándor, Dolmány Attila, Nemes Takách Kata, Major Melinda, Stern Dani, Szabó Máté és Kerekes József egyaránt pazarak voltak - bár ez nem volt meglepő. Kovács Patrícia még mindig borzalmasan szinkronizál. Oké, az sem könnyíti meg a dolgát, hogy rémesen szar Sookie karaktere is, aki csak nyávog meg rinyál, és futkos és és és és borzalom az az igazság. Az új évadban Bolba Tamás volt frenetikusan pazar, de persze a legtöbb újonc is bejött - Kristal hangja viszont kétséges. Összeségében persze jó a szinkronja, csak hát Pati a hibás láncszem.

Minden béna, gagyi és idióta dialógja, eseménye ellenére is a True Blood harmadik évadja az előzőhöz képest pozitív javulást mutat. Az egyes részek túlnyomó többsége szar volt, de egészében nézve a történet jó. A karakterek is változtak, vagy csak az én érdeklődésem irányukba csökkent, és így történhetett meg, hogy Terry lett a kedvenc karakterem. Imádom minden idiótaságával együtt, pazar karakter. A többiek meg... Eric-nek is megkaptuk az eredetsztoriját, Billét is ismerjük, most már Sookie mibenlétsége is pipa, Tara is kezd túlleni Ax halálán, kefélt is egy jót Sammel, akinek meg a családját ismertük meg... Igen, azt hiszem most már mindent tudunk. Kérem szépen, jövőre foglalkozhatunk végre a jelennel is, miközben az újak múltját is megismerhetjük. A True Blood legjobb része az, amikor véget ér. Nem, nem a vége, hanem a végefőcím. 70%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék