Főoldal

Az ifjú farkasember

(Teen Wolf, 90', 1985)


Kérem szépen 2011-ben ebből a filmből lesz sorozat az MTV-n. Michael J. Fox nélkül. Ugye, hogy már korántsem hangzik annyira érdekesen? Nos, nekünk szerencsére ez a Fox-féle film örökre megmarad, és bármilyen gagyi, vagy vércikinek is hat így 25 év elteltével azért ez összeségében egy szórakoztató, jópofa film, mikor még a színész karrierje nem volt egyértelmű üstökös. Nem, bocsánat, amikor még nem léptünk be a bűvős '90-es évekbe.
Scott, a gimnazista kamasz-fiú, elégedetlen az életével: az iskolai kosárlabdacsapatuk folyton veszít a bajnokságon, ráadásul még reménytelenül szerelmes is a gimi üdvöskéjébe. Azonban minden egy csapásra jóra fordul, amikor "állati" átváltozáson megy keresztül.

Egyre csak az fogalmazódott meg a fejemben, hogy ez a film már annak idején sem volt vérciki? Gondolok itt arra, hogy egyértelműen szórakoztatni akart, éppen ezért nem is húzta az időt olyasmivel, hogy előhúzzon a kalapból olyan figurákat, akik kételkednek a főszereplő mibenlétét illetőleg. Aztán tessék, megtették. És ezt hogy oldották meg? Nem szerepeltették a figurát. Igazából értelmét nem sokat láttam a dolognak. Ugyanezt tudnám leginkább elmondani a másik szenzációs húzásról is, a szerelmi szálról. Adott egy totál üres csaj, aki azt szerette ami a főhős, és adott a legjobb lánybarát, aki meg annak szereti aki. A srác pedig először persze a bombázót választja, majd rájön, hogy az mégsem olyan frankó kis választás. Sőt, azt is megtanulja ebből, hogy hiába akarunk mások lenni, mint amik vagyunk, idővel rákell jönnünk, hogy abból kell kihozni a legtöbbet, amik vagyunk. Szóval ez a film inkább az elfogadásról szól. Viszont ezt a tartalmi mondanivalót kivéve harmat gyenge alkotás.

Najó, egy király jelenet csak fért bele. Illetve kettő, mert megismételték. A Beach Boys klasszikusára, a SURFIN' U.S.A. című számra a kocsi tetején való "életélvezet", magyarán feelgood jelenetek. Nekem egyértelműen azok jöttek be leginkább, no meg Scott legjobb spanja. Az ő figurájában óriási potenciálokat láttam, amiket hol kihasználtak, hol nem. Kíváncsi lennék milyen életet élt a film után a figurája. De ez igaz a többiekre is... Ez viszont már nagyon elkalandozás a tárgytól.

Rehorovszky Béla szinkronja viszont kimeríti az érdekes szót. Nem tudom mikor készült -tehát VaJ előtt, vagy után-, de még mai fejjel is elég meredek Zalán János a főszerepben. Závodszki Noémit és Hámori Esztert viszont remek volt fiatalon, pályájuk elején is hallani. Szersén Gyuláról nem is beszélve... Bár kétségtelen a legnagyobb ma nem szinkronizáló ebből a filmből az Nemcsák Károly. Összeségében nem rossz, de mai fejjel már minimum borzasztó a szinkronja.

Elszórakoztatott. Időnként úgy éreztem, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a történettel, máskor meg épp ellenkezőleg érzéseket váltott ki. Olyan is akadt, mikor egy pillanatig azt hittem, hogy világos cél vezérli az alkotókat, aztán újra és újra rámcáfoltak. Ez bezony nagyon nincs így. Nos, hát ez már csak ilyen. Egy évtizedben egyszer azért érdemes előkapni és nevetni rajta egy jót. Arra még pont jó. 70%


Magyarhangok: Zalán János
További magyarhangok: Závodszky Noémi, Hámori Eszter, Szersén Gyula, Várnai Szilárd és Nemcsák Károly
Msz: Tóth Péter
Sz.R.: Rehorovszky Béla
VideoVoxHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék