Főoldal

Megint 17

(17 Again, 100', 2009)
Sokan mondták nekem, hogy meg ne nézd, mert szar. Húztam-halogattam, végül úgy 1 egész év elte után azért csak rászántam magam, hogy kiderítsem mitől is óvtak engem annyira. A témája értelemszerűen nekem nagyon bejött, hiszen sokan kívánunk hasonló dolgokat. Mondjuk a mesélési módja már nem biztos, hogy annyira jó. Az biztos, hogy Zac Efron rémes színész, és emiatt sajnáltam, hogy Matthew Perry-nek csak asszisztensi szerep jutott - amiben mondjuk lejátszotta a kiscsákót, de az már mellékes. Ami itt fontos, hogy nem sokkal marad el a Hirtelen 30-tól.
Nem tudni, mikor siklott félre Mike élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. Ám a házassága tönkrement, és most a haverjánál húzta meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, megismerje őket, és talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

Tekintsük el attól, hogy mennyire klisés, mennyire úszkál a közhelyekben és hogy mennyire nem is tudjuk sokáig, hogy mi is az egész célja. Ha levonjuk ezeket a szükségtelen hibákat, akkor mi marad? Nos, talán csak az ekkor 36-37 éves Leslie Mann, aki szívdöglesztően gyönyörű. Igazából ő az egyetlen tényleg racionális érv a film megtekintése mellett - na meg az a néhány ismertebb arc. A legjobb haver és a diri szála egyszerűen szánalmas volt, mint ahogy az is, amikor a lánya akart rámászni. Na azt tutira a Vissza a jövőbe-ből vették. Oké, ennyire azért ne nézzük le, de valóban zéró saját ötlete volt benne.

A történet abszolút kellemes volt. Mint mondtam már a mód, ahogy elmesélték már kevésbé valószínű, hogy ennyire jó volt. De a tanulsága, az mindenképp hatásos. A döntéseink tesznek minket azzá, akik vagyunk, és néhány hibának tűnő dologból lehet életünk legjobb húzása. Máskor meg hatalmas pofáraesés. Perry figurája is belesett ebbe a hibába, és életunttá vált. Amit bevallok, ilyen feleség mellett nem is értek, hogy lehetséges. Igen, nekem ez a sok negatív vélemény után abszolút kellemes meglepetés volt.

Tabák Katának sem nagyon kellett szaroznia a szinkronnal. Fogta Sinkovits-Vitai-t Perrynek adta, Markovics Tomit meg Efronhoz. Ez a szinkronrendező pedig úgy gondolta mit neki Köki? Fogta Nagy-Kálóczy-t és hadd szóljon - a Csodakavicsot is ő rendezte ezzel a párossal. Nem rossz, de... Nem a megszokott. NTK nekem bejött a kis Dawn szerepében. Voltak azért meredek választások, de összeségében élvezhető volt a szinkron.

Ezen a hétvégén ez volt a harmadik filmem. Egy minősíthetetlen és egy gyenge után valódi felüdülés volt - pláne betegen. Elszórakoztatott, és mivel tök kába votlam ezért nem is merültem el a hibáiban. Összeségében korrekt tanulságos mozi, jól összerakva, és többnyire azért élvezhető köntösben. Nem ilyen filmre számítottam, de végül nem okozott csalódást. Akadtak benne jó gondolatok, amik mindenképp átlendítik a filmet a nehézségeken. Főleg a fiataloknak ajánlom, hátha magukra ismernek belőle. 75%Magyarhangok: Sinkovits Vitai András, Markovics Tamás, Nagy-Kálózy Eszter
További magyarhangok: Nemes-Takách Kata, Baráth István, Józsa Imre, Spilák Klára, Hamvas Dániel, Söptei Andrea, Besenczy Árpád, Nádorfi Krisztina, Závodszky Noémi, Peller Anna, Welker Gábor, Sánta Annamária, Andresz Kati, Zámbori Soma, Timon Barnabás, Tóth Szilvia, Mahó Andrea, Orosz István, Némedi Mari
Msz: Heltai Olga
Sz.R.: Tabák Kata
IC - Mafilm Audio Kft.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék