Főoldal

Alkonyat: Napfogyatkozás

(The Twilight Saga: Eclipse, 120', 2010)


Ki nem állhatom az Alkonyatot. Ezen nincs mit szépíteni. Éppen ezért nem vártam ettől a résztől sem semmit, de amit kaptam... Tömény okádék. Hányinger és végig... pocsék érzés volt erre pazarolni több részletben azt az összesen két órát. Művi, színpadias az egész, egyszerűen semmi sincs benne, ami ne mondvacsinált lenne. Az ilyen dolgok inkább képregényben működnek, ahol nem kell mindent megindokolni. A vásznon ugyanez nem működik. Itt kellenek a részletek, és ami még ennél is fontosabb, kell a sztori. Ennek a filmnek viszont nincs. Jó, lehet, hogy van, de annyi minden nyomja el, hogy a végén az ember már azért imádkozik legyen már vége.
Minden egy döntéssel kezdődik. Végre újra együtt Bella Swan (Kristen Stewart) és Edward Cullen (Robert Pattinson). A halandó Bella élete visszatér a régi kerékvágásba, minden olyan, mint mielőtt a vámpír család, Cullenék elhagyták volna Forks városát. Azonban egy valami változott.
Fény derült egy nagy és súlyos titokra, Bella legjobb barátja, Jacob Black (Taylor Lautner) egy vérfarkas, a vérfarkasok ősi ellenségei pedig a vámpírok. A lány két tűz közé került, hiába próbálja barátját és szerelmét kibékíteni egymással. Mindent elveszíthet. Lassacskán kettészakítja az Edward iránt érzett szereleme és Jacobhoz kötődő barátsága. Nem akar választani, és vajon mi lesz a viszály vége? Képesek-e a vámpírok és a vérfarkasok békében élni egymás mellett, úgy hogy ugyanazt a halandót szeretik? Képesek-e úgy élni és küzdeni, hogy még véletlenül se essen bántódása Bellának?

Az a legnagyobb bajom ezzel, hogy ennek a történetnek nincs meg a maga Damonja. Tudjátok, a rossz srác, aki egy kis izgalmat csempész a dolgokba. Itt van egy szerelmi háromszög halandó-vérfarkas és vámpír között, és az egész olyan művi, mintha a XVII. században a színpadon lennénk. Semmi valódi érzelem nincs benne, minden csak megjátszott. Engem ez idegesít. És erre még rá is játszanak, a filmesek pedig adják alá a cuccost. Úgyhogy összeségében azt hiszem túl öreg vagyok én már ehhez a filmhez. Ezek után ki hinné el, hogy "kedvelem" a Harry Pottereket? Azok legalább évről-évre egyre jobbak lettek. Ezek meg... A románc számomra kinyírja az egészet. Idegesítő. A Vámpírnaplókban Elena huszadennyire nem idegesítő fazon. Plusz ott legalább a múlt is egy zseniális táptalaj.

Felbosszantott - de miért hagyom? Az, hogy másfél percig tocsogott a nyálban és a tinipicsákban, majd jött 10-15 perc, és leDUMÁLTÁK a harcot. Én meg: "Ez komoly? 2010-ben ilyet megengedhetnek maguknak?" Nem az zavart, hogy csak ennyi idő jutott, hanem mondjuk az, hogy egyrészt iszonyat béna volt. Mintha önmaga paródiája lenne. Talán a rendező is így gondolta? Engem az húzott fel, hogy dumáltak ahelyett, hogy harcoltak volna. Valaki szólhatott volna Melissa Rosenbergnek, hogy ez nem a Star Trek, hanem a Star WARS!

Báthory Orsi rendezte szinkronról nem fogok külön szólni. Én még mindig szeretem. Zárjuk is itt rövidre, rendben? Ez egy fos. Egy jó nagy, híg, bűzlő, több sebből vérző szarkupac. Abszolút senkinek nem ajánlom. Ráadásul kinyírták a "főellenséget" is, innentől pedig minden féle lelkifurika nélkül, nyugod szívvel szállok ki a távjlány ságából. Részvétem azoknak, akik még mindig megnézik a következő folytatást. Nézzetek inkább... Basszus, jövőre annyi jó film lesz!  20%


Magyarhangok: Csuha Bori és Szvetlov Balázs
További magyarhangok: Gacsal Ádám, Huszár Zsolt, Anger Zsolt, Bogdányi Titanilla, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Jakab Márk, Tompa Ádám, Csifó Dorina, Peller Anna, Borbiczky Ferenc, Takács Andrea, Tenki Réka, Földes Eszter
Msz: Simon Nóra
Sz.R.: Báthory OrsolyaHozzászólások:
Oldalanként
Flanker 2010.12.29 10:11:39
Előítélet nélkül néztem (és jó pár héttel a bemutató után), és a történetből se ismertem semmit. Így nézve a határon billegve nálam a szódával elmegy, újra azért nem nézném kategória. A 2. rész első felétől egy nagyságrenddel jobb (jelezve ezzel annak mélységét is). És a rendező ismeri az öniróniát, figyeli a kritikusokat; ezért röhögtem egy hatalmasat, amikor Edward beszólt Jacobnak hogy miért félmeztelen..:)
Szóval nálam 45% körüli

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék