Főoldal

Ördög bújt beléd

(Jennifer's Body, 100', 2009)


Amanda Seyfried és Adam Brody eladta nekem a filmet. Ja igen, meg a szexszimbólum abból az autóátváltozós filmből. Ez egy... Nem is tudom. Sokan nevezték horrornak, én meg úgy érzem okkal kerültem eddig. De most találkoztunk, összeismerkedtünk és köszi, ennyi bőven elég volt. Itt már az elején érezni lehetett, hogy ez egy "csajos horror" - erről a műfajról se hallottam még. Tudjátok, amikor dögös csajok jobbra-balra és... Nos, semmi ijedelem. A pasikat másképp kötik le. Ha értitek. De ennyi. Ez most tényleg horror volt?A kamaszkor igazán rémisztő tud lenni. Jennifer (Megan Fox), a kisvárosi gimnázium legdögösebb csaja egyszerre vonzza és félelemmel tölti el a város fiatal- és idősebb korú férfipopulációját. A lány egy nap váratlanul megváltozik, falni kezdi a férfiakat, szó szerint.
Egy vérszomjas démon megszállja Jennifer testét, átveszi fölötte az irányítást, és azt tesz vele, amit akar: magához csábítja mindazokat, akik gyengék. Jennifer közelében pedig nehéz erősnek lenni. Azonban gyerekkori barátnője, Needy hamarosan rájön, hogy mi is történik. Igaz, eddig csak a csúnyácska másodhegedűs szerepét játszhatta, ám most itt a nagy alkalom: megpróbálja legyőzni régi barátját, új ellenségét, hogy kiűzhesse belőle a gonoszt, és visszatérítse az ártatlanság útjára.

A film leghatásosabb jelenete Megan és Amanda csókja volt. Igazából Megan itt csak kirakatbábú volt, Amandának jutott a színészkedés. Szerencsére kettejük közül úgyis ez a tehetséges felosztás, úgyhogy... A film története nem különösebben volt érdekes. tipikus tinicsávók mágia segítségével akartak ismertekké vállni. Aztán rosszul sülnek el a dolgok és akkor baromság lett ez az egész, hogy csodálkozok, hogy Amanda miért vállalta el. Vajon mert minden fiatalnak kell egy olyan horror, amit letagadhat utána? Vagy csak arról van szó, hogy az ő karakterében tényleg volt valami érdekesség látványa, akarom mondani távoli illúzió? Remélem ez.

Rövidre fogom maga a szinkronja nagyon nem tetszett. Nem tudtam túllépni, hogy senki sem a megszokott hangját kapta. Kitty a ribancos hangját kapta elő Fox-hoz, Titi pedig hozta a... Nos, amit olyan jól tud. Adam Brodynak Czető Roli nem volt olyan nagy gebasz, de tudjátok jól, hogy vele különösképp elfogult vagyok, úgyhogy kurvára nem örültem ennek a kettősnek. Persze ennél sokkal, de sokkal rosszabb is lehetett volna. Már Brody ugye.

Hirtelen nem is tudom, hogy van-e benne bármi értékelhető dolog is. Inkább csak ami közben történt, de ez maradjon meg az én titkom. Személyes, tudjátok. Viszont szögezzük le - csakis a jegyzőkönyv kedvéért-, hogy senkinek sem ajánlom. Nekem is kétszer kellett neki futnom mire sikerült a végére jutnom. De hát 4% rohadt sokat számít a felvevőn mikor az majdnem totál telített... Végig szenvedtem és mocskosul nem tetszett. 30%


Magyarhangok: Bogdányi Titanilla, Mezei Kitty
További magyarhangok: Czető Roland, Baráth István, Tamási Nikolett, Szvetlov Balázs, Orosz István, Kossuth Gábor, Stern Dániel, Ősi Ildikó, Tokai Csaba, Károli Lili
Msz: Kiss Odett
Sz.R.: Faragó József
SDIHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék