Főoldal

P.S. I Love U

"Te voltál az életem, de én csak egy fejezet vagyok a tiédben."
P.S. I Love U
(The Prestige, 126', 2007)


"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál."

Neves idézetekkel áldották meg ezt a filmet. De nem csak ezért emlékezetes a P.S.. Ez a film olyan, hogy már a nyitó jelenetben beszippant a légkörével és a hangulatával, amely az első számból árad. Gyönyörű romantikus történet, megható drámai és egyben romantikus megközelítésből. Egyszerűen kötelező.

Angel-rajongóknak kötelező, ugyanis Hil Swank és Gerald Butler mellett az a James Marsters is szerepel benne. Meg Kathy Bates is, és akkor Jeffrey Dean Morganről nem is beszéltem -utóbbi végre élő figura bőrében. Meg Dean Winters, és Lisa Kudrow is. Remélem nem hagytam ki senkit az ismertebbek közül. Ne is húzzuk tovább a betüket.

Holly: Nem akarok hibát elkövetni.
Gerry: Akkor rossz fajba születtél, baby.

Holly boldog házasságban él Gerry-vel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Holly-t.

Remekül felépített, és segít a főszereplőnőnek -nevezzük őt Hollynak- túllépni a férje halálán. Mindeközben romantikus töltettel is bír. És nem csak az, ahogy a nő tovább tud lépni, hanem minden apró sor és emlék. Mind, mind elképesztő hatásuak. A film valójában a halál utáni továbblépésről, a szerelem elvesztéséről szól. Kissé nagyon giccses befejezéssel ugyan, de ez semmi esetre sem gyengíti a korábbi majd két és fél óra által felépített erényeit.

Pikali Gerda és Széles László voltak a főbb szereplők. Nyírő Bea nagy pacsi, mint ahogy Király Attila és Rajkai Zoltán is érdemelnek egyet. Úgyhogy Nikodém Zsigmond szinkronja abszolút szerethetőre sikeredett, ami egy romantikus filmnél nagy erény.

Szőrös szívű leszek, és annyit mondok: Sokszor nézzétek meg, hogy minden világos legyen. A pontozásnál pedig nagyon szigorú vagyok: 90% U.I.: Tudod Te! ;)

"Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."

Magyarhangok: Pikali Gerda, Széles László, Nyírő Bea, László Zsolt, Rajkai Zoltán (Marsters), Király Attila (Morgan), Fullajtár Andrea, Molnár Piroska, Beratin Gábor, Sánta Annamária, Molnár Zsuzsa, Balog Cecília, Csuha Lajos, Várdai Zoltán, Bókai Mária, Surányi Imre, Varga Rókus, Maróti Attila, Tokaji Csaba, Magyar Bálint, Lázár Erika
Sz.R.: Nikodém Zsigmond
A szinkront az SPI megbízásából a Mafilm Audio Kft. készítette.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék