Főoldal

A kedvesen naív Office

A kedvesen naív Office, avagy Office nőknek. Már ha egészen pontos szeretnék lenni a bejegyzés címét illetőleg, hiszen valami ilyesmiről van szó. Ha tetszett az Office, a Városfejlesztési osztállyal sem lesz semmi gondod, azonnal belopja magát mindenki szívébe. Legalábbis nálam így volt elég hamar. Ez részben a szinkronjának köszönhető, részben pedig annak ami az első képkockájától árad a msorból. Kellemes őszinte és kétségbeejtően pupák.
Tessék elképzelni a legelső jelenetet. Leslie a játszótéren egy négy-öt év körüli kislányt kérdezgeti arról, hogyan érzi magát a játszótéren. A kislány rá sem bagózik, de ő csak nem adja fel, majd kitessékel egy csövest a csúzdából. Részben azért vett meg kilóra, mert Amy Poehlerből árad az a szőke hajú "Lesliség", ami a szerephez kell. Ez nagyon hamar lejön - noha, ha jól tudom a színésznő nem rajong különösebben a szituációs komédiákért. Tökéletesen ráérzett a figurára.

Ann nyitójelenete, egyszerűen zseniális volt. Tom ahogy rástartolt... A sorozat egyik legjobb poénja volt. Már ami az első két részt illeti. A humora könnyed. Talán az a legnagyobb vonzereje a sorozatnak, hogy a világ legunalmasabb, leginkább életölő munkájából csinál valami hihetetlen lelkesítő valamit, amin jó érzés nevetni. Tényleg szórakoztató.

Amynél írtam fentebb azt, hogy azonnal ráérzett a figurára. Ugyanezt nem biztos, hogy eltudom mondani Zakariás Évánál is. Ő ugyanis nagyon "Diane Chambers"-re vette a figurát. Lehet, hogy részben azért érzem ezt mert mostanában rengeteg Cheers-t nézek, de akár így van, akár nem, Éva le sem tudná tagadni a hasonlóságokat. Ez az egyetlen, ami zavar az alakításában. Főleg azért, mert kicsit több kellene Eliott-ból szerintem még hozzá a játékába, és akkor meg is alkothatná magyarul a tökéletes Leslie-t. Mindenesetre nem féltem, rá fog érezni, a szerepre pedig mindenképp főnyereménynek érzem az első két rész alapján. Újabb szituációs komédia, amit őt tesz számomra nézendővé.

A bajszos palinák Epres Attila szintén telitalálat. Annyira jó, hogy már-már majdnem fáj. Nagyjából hasonló dolgokat tudok elmondani Rajkai Zoltánról is, aki az indiai srácot magyarítja. Hozzájuk azért is nem fűznék semmit, mert egyszerűen annyira adják magukat, és annyira jók is a szerepükben, hogy öröm nézni. Ezt  a triumvirátust remekül betalálták. Nemes Takách Kata nem beszélt valami sokat az első részekben, de ennyi alapján nekem bejön, jól hozza az életunt fiatal lány karakterét. És itt van még Széles Tamás is, aki adta magát. Ebben a kijelentésemben mindent elmondtam róla.

És akkor jöhet a két ismert szereplő. az egyikük az Office-t is megjárt Rashida Jones. Nem az Office-os hangját kapta, és nem is a legjobbat (Pikali Gerdára gondolok), de nem panaszkodom, mert Németh Bori fiatalít is talán rajta egy kicsit. Mindenesetre abszolút megfelel. És az Everwoodos Chris Pratt is új hangot kapott. Ez a legkevésbé sem lepett meg, nem is számítottam ottani hangjára. A srác is megváltozott, alaposan - de ezt már a Narancsvidék utolsó évadánál is mondtam. Szóval az új hangja Tokaji Csaba. Elsőre furcsa, másodjára még furcsább, de talán - mondom talán- még valami jó is kisülhet belőle. A potenciál érződik, és valahol ez a fő.

Összeségében az elmondható a Városfejlesztési osztályról, hogy Marton Bernadett szinkronja több, mint korrekt. A főszereplők hangjait jól választotta ki, hisz mindegyiküknek erős komikus vénája van. A sitcom pedig olyan, amitől mind a tíz ujjad megnyalod. Kicsit abszolút humor, de csak kedvesen és lájtosan, jó sok őrültséggel megszínesítve a világ egyik legunalmasabb munkáját. Azt hiszem a Városfejlesztési osztály beírta magát a nézős sorozatok közé. Köszi Comedy Central. 80%
Szinkron: 10/9Hozzászólások:
Oldalanként
geréb 2011.03.16 20:33:08
"A bajszos palinák Epres Attila szintén telitalálat. Annyira jó, hogy már-már majdnem fáj. "

fáj, annyira borzalmas volt. hihetetlen félreértés a hang.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék