Főoldal

Kepriká (Caprica)

58 évvel a Kolóniák eleste előtt vagyunk a BSG (Csillagközi romboló) előzménysorozatában, mely 2010-ben futott a SyFy műsorán, és bár hiába volt sikeresnek nevezhető az elődja, ez a széria a kutyát sem érdekelte. Azt hiszem most már tudom miért: Túl sok a szappan benne. Ígérem, megpróbálom rövidre fogni ezt a véleménynyílvánítást, mert tudom, hogy sokan szeretik, én meg nem szeretném fikázni, mint anti-BSG-fan.
A BSG-sztoriját amúgy nagyra tartom, mert zseniális, ebből kifolyólag pedig az előzménysorozata is nagyon érdekelt. Anno is vártam, csak sajnos nem abba az irányba vitték el a sztorit, amelyik tetszett volna. Leegyszerűsítették egy "hétköznapi sorozattá", ami a jövőben játszódik, Capricán. Adott Zoe, aki a pasijával együtt felrobban egy metrón - mert a pasija merénylő-, de "feltámad". Persze, csakis virtuálisan. Wow, milyen izgalmas sci-fi. Majd lányuk tragédiája összehozza Adamát és Graystone-t. Előbbi ugye a "nép megmentője" (vagy mi a szösz), utóbbi pedig a Cylnok megalkotója.

A BSG-ben imádtam a látványt. Na itt az operatőri munka stílust váltott, vissza egyszerű mezei filmes cuccá. Nagyon nem jön be ez a stílus sem. Mint ahogy az effektek is... Túl olcsóak, és bizony egy-kettő még a Smallville-t is bőven alul tudta múlni. Ami megint csak a negatív felébe sodorja a végeredményt.

És akkor most a szinkronról. Kepriká. Ez nem tudom honnan jön, de egészségére. A BSG-szinkronja minden idők egyik legszarabbja. Ez tény, kár csiszolni a szép szavakkal rajta. Magyarul kezdtem el nézni anno és nem bírtam, tehát nem lehet rám fogni, hogy "eredetiben nézte és blablabla" (olyan nálam mondjuk nem is létezik). Szóval nagy volt a nyomás Mauchner Józsefen, hogy javítson valaki hibáján. Azt hiszem ez megtörtént. Valamennyire mindenképp, hiszen nálam az egész szinkron a pozitív felében landolt a kérdésnek. No távolról sem annyira jó, mint a WH13 esetében, de mégis korrekt munka.
Pál Tamás nagyon tetszik a robot hangjaként. Kábé ez a jellegű szerep, amihez a hangja úgy-ahogy passzol - figyelem, nem a színészi játékával van bajom, sőt nincs is bajom vele, csak épp nem túl univerzális a hangja. A Kárpáti Levente-Agócs Judit kettős nekem bejön. Zoenek (ugye az a csaj?), Pálmai Anna olyan so-so, de inkább pozitív.
Szintén pozitívum. Úgyhogy röviden tetszik. Sokkal "átlagosabb" és jobb, mint a BSG.Kiemelném még Haffner Anikót, akit nagyon imádok. Ő játssza Lacy-t. Dögös. Mármint a csaj... Graystone pedig Háda János. Szinkronilag sajnos sokkal jobb a sorozat, mint az "utódsorozat".

És hogy rövidre zárjam, hiába vágta félbe a Via6 a pilotot (mert ez ugye dupla), nálam mindenképp kasza lett volna. Mármint nem győzött meg, itt nagyon lassan indult el a történet, és mivel ez egy viszonylag összefüggőbbnek nevezhető sorozat többet kellett volna nyújtania. Példát lehet venni a WH13-ról, hogyan kell bemutatni egy világot és a benne szereplő figurákat. A Caprica nem egy túl erős sorozat, de persze ettől még lehet, hogy másnak ez lesz a csúcs. 65%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék