Főoldal

New Girl: Az új lány belopta magát a szívünkbe

Különösebb meglepetésnek azt hiszem nincs helye, Zooey Deschanel elvarázsolja a nézőt. Persze nincs különösebben nehéz dolga, hiszen Jess figurája egy hihetetlen brutális mód tökéletes nő. A nem éppen hétköznapi értelemben. A Csak szexre kellesz forgatókönyvírója (Elizabeth Meriwether) egy olyan szituációs komédiát nyújtott át a nézőnek, ami egyszerre friss, mégis természetesen hétköznapi. Olyan sitcomról van szó, ami már az első képkockájával belopja magát a szívedbe és a büdös életben nem fog onnan tágítani.
Az a baj ezzel a pilottal, hogy túl magasra helyezi a lécet. Azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy pont a hétköznapi egyszerűségével, az "átlagos" bemutatkozásával. Már abban az értelemből, hogy a zseniális női főszereplő figurájára épít fel mindent, akik mellett a srácok igazán eltörpülnek.

Tulajdonképpen mindhárom srác tipikus papírmasé figurának tűnik, de ettől függetlenül mindegyikük szerepe nagyon hálás. Hogy is ne lenne az Zooey Deschanel "őrzőit" játszani? Mindegyik figurában van némi humor. Schmidt a nagy csajozós, elég beképzelt csávó, de a szíve a helyén. A Mester (Coach) nem tud beszélni a nőkkel, hanem csak ordít velük. A pilotban nem is dominál semmit, egyenlőre nem érzem túl nagy veszteségnek, hogy Damon Wayans-t elszólítja a szerződése, pedig ez igazából eléggé az. Nick megkeseredett, aki talán a legközelebb áll az ideális férfihoz, még azután is, hogy a nője már fél éve kidobta és azóta eléggé padlón van. Mindhárom srácnak egy-egy apró villanás jutott, de igazából a "Time of my Life"-ot kivéve semmi emlékezetes momentumot nem tudnék felidézni.

Pedig lehetne bőven válogatni, hiszen beöltöztek ugye cowboynak meg indiánnak, meg aztán ott volt a jelenetük Cece-vel is, hogy a hármójuk közös párbeszédeit ne is említsem már. Ezek mind arra jók, hogy az ember meggyőződjön róla, a sorozat igenis egy még kiaknázatlan táptalaj, és csak egy kis idő kell neki, hogy felfusson. Ugyanakkor ezt nem negatívumként hozom fel, hiszen az egyértelmű, hogy nem lesz belőle egy új Nevelésből elégséges (noha lehetne), de valami olyan különleges a pilot, ami alapján nem lehet igazán egyikhez sem hasonlítani, hanem majd a következő években ehhez fogunk mérni minden mást. Már úgy a hasonlók közül. A pilot nagy szépsége, hogy a néző már a nyitó képsorokból eltudja dönteni, hogy ez kelleni fog-e neki. Igen, nagyjából felvázolja azt, hogy mire is számíthat. És ez nekem nagyon tetszik benne, mert onnantól nem hazudtolja meg magát.

Nálam az első megtekintést még rengeteg fogja követni, hiszen nem annak a kimondottan egyszer nézős fajtának tűnik. Azt azért elismerem, hogy nincs benne semmi különleges Zooeyt kivéve, de néha ennyi is bőven elég, hogy az átlagból kiragadja és egy pazar kis heti nevetős adagot nyújtson a nézőnek. Nálam elérte a célját, végig nevettem az egészet, főleg, mikor Jess valami őrültséget művelt, de mindenkinek megvolt a maga pillanata. A potenciál egyértelműen ott lapul a sorozatban és én nagyon remélem, hogy élni is fog vele. A szereplői mindenesetre megvannak hozzá. Messze menő következtetéseket nem szeretnék levonni, ha ilyen lesz, akkor megvan az idei évad új kedvenc sitcomja, ha meg nem tartja a szintet, akkor... akkor is nézős marad. 87%

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzászólások:
Oldalanként
Flanker 2011.09.20 14:10:54
A kereshetőség szempontjából szerintem nem baj ha a címbe/és vagy a szöveg beírod a "New Girl" kifejezést.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék