Főoldal

Interjú Leila Gersteinnel

A Hollywood Reporter készített egy interjút Leila Gersteinnel a napokban, amit szeretnénk megosztani veletek is, hiszen érdekes. Ugye ez Gerstein első sorozata, de Josh Schwartz-cal és csapatával már évek óta dolgozik együtt, és beszél arról is, hogy miket tanult tőlük, no meg arról is, hogy számára mitől olyan különleges a Hart of Dixie.
Rachel Bilson ezzel az „orvosi drámának” titulált szériával tért vissza a kisképernyők világára, és az első nézettségi adatok alapján sikerült több néző érdeklődését felkeltenie, mint A pletykafészek ötödik évadának rajtjának. A nagy városi orvosnak készülő Zoe Hart arra kényszerül, hogy egy déli kisvárosba költözzön Alabama államban. Története a tipikus „hirtelen a mély vízbe” elemre épülve indul, ahol Zoenak meg kell találnia a helyét a kisvárosban, hozzá kell szoknia az itteni emberekhez, szokásokhoz és ahol néhány helybéli felkelti a figyelmét, kezdve mondjuk a jóképű, kedves George-dzsal (Scott Porter), az ő mennyasszonyával, Lemonnal (Jaime King), és a polgármesterrel, Lavonnal (Cress Williams).

A sorozat megalkotója Leila Gerstein nem ismeretlen a fiatal felnőttek számára, hiszen már számos Josh Schwartz nevével féémjelzett produkcióban közreműködött a Narancsvidék óta, ahol két évadot húzott le, majd csatlakozott A pletykafészek gárdájába. A hölgy arról is mesél egy kicsit, hogy hogyan jutott el a Narancsvidéktől Bluebellig.

 

Minek köszönhetően született meg a Hart of Dixie?
Minden Bluebell-lel kezdődött, mert az egy olyan hely, ahová el szeretnék menni. A fejemben, a napi fárasztó munka után egy olyan világot szerettem volna megalkotni, amely lassabb és nyugodtabb. Szerettem azt a gondolatot, hogy egy nagyvárosi lány egy déli kisvárosba költözik. Volt tavaly az a szörnyű olajszivárgás, mikor elkezdtem foglalkozni az ötlettel, és ott lapultak ezek a remek történetek a kisvárosokról, amikről úgy éreztem, hogy olyan helyek, ahová el akarsz menni és magadba szívni a kisváros érzését, ahol a szomszédok segítenek egymásnak.

Már dolgoztál együtt Josh Schwartz-zal korábban. Mit tanultál a Narancsvidékből és A pletykafészekből?

Azok a sorozatok a kapcsolatokról szóltak. Megtanultam, hogyan kell lenyűgöző szerelmi történeteket írni, és azokat hosszú ideig fenntartani. Az én sorozatom sokkal lassabb, mint a Narancsvidék vagy A pletykafészek, mert más a természete, mint azoké. A Hart of Dixie sokkal inkább romantikus komédia, és nem pedig szappan, mint az említettek. De természetesen itt is megvan az a szappanos háttér, ami segít a színészeknek remek pillanatok eljátszásában, és megteremti a vágyódás érzését, amelyekért szerintem az emberek – mint ahogy tettem ezt én is- nézik A pletykafészket és a Narancsvidéket.

A pletykafészek után kerültök adásba. Szerinted ez jó lehetőség?
Mindkét sorozat célközönsége fedi egymást, hiszen nőknek szólnak elsősorban. Bár nyilvánvalóan teljesen különböző világokban játszódnak, különböző hangulattal. De úgy gondolom, hogy azok a nők, akik szeretik A pletykafészket, szeretni fogják Rachel Bilson-t is. Sok hasonlóságot lehet felfedezni a két műsor között. Nálunk is remek zenék hallhatóak, nagyszerű divatot láthatnak, úgyhogy nagyon remélem, hasonló sikereket érhetünk majd el mi is.

A nézőknek mire kell számítaniuk a Hart of Dixievel kapcsolatban?
Olyasvalamire, ami szintén azonos A pletykafészekkel: Nagyon sok eseményre. A kisvárosoknak, melyek rengeteg hagyománnyal és tradícióval rendelkeznek, büszkék a múltjukra és szeretik feleleveníteni azt, hisz tisztelik azokat. Lesz teknős derbi és főzőverseny. Ezekben az epizódokban, mindenki egy kicsit meg fog őrülni, ugyanis a feje tetejére állítják a megszokott világukat. És persze megvan a magunk három szerelmi háromszöge is.

Három is van?
Igen, és ezek részben fedik is egymást, de csak egy közös pontjuk van: George. A szerelmi háromszögek ezek: Zoe-Wade-George, aztán van George-Lemon-Lavon háromszög is, hogy a Lemon-George-Zoe-ról ne is beszéljek.

Miért érzed fontosnak, hogy több romantikus szál is kerüljön a történetbe?
Szeretem, mikor meggondolom magam. Tudod, mikor arra gondolok, hogy „Oh, Zoe-nak és Georgenak totál együtt kellene lennie”, aztán a következő héten meg: „Álljunk csak meg, Wade is különleges, talán mégis inkább vele kellene lennie. Ő segíthetne neki felfengedni”. Szeretem bonyolítani a szálakat, és szerintem a nézők is jól szórakoznak majd közben, mint ahogy teszem azt én is nézőként. Szeretem, mikor az emberek azt gondolják egy érzésről, hogy „nem, nem, nem”, és belül vívódnak ezekkel. Ezen a téren a Narancsvidék és A pletykafészek is kiváló munkát végzett. Blairnek Nate-tel, vagy Chuck-kal kellene lennie?

Izgulsz a bemutatkozás miatt?
Egy kicsit, de azt hiszem, végül ez segít is nekem. Végülis, ki ne lenne ideges? Ez az első saját sorozatom.

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembe kell most nézned?
Rengeteget tanultam az ide vezető úton. Valójában hátborzongatóan jó alvó vagyok. Nem tudom. Tényleg nem tudom, néha túl sok dolog miatt aggódunk, és minden sokkal egyszerűbb lenne, ha egyszerűen csak nem aggódnánk annyit.

Amikor a sorozat folytatódik megismerhetünk majd új karaktereket is?
Már rögtön a második részben nagyobb bepillantást nyújtunk a városka életébe. Lesz számos visszatérő figuránk, olyanok, akikre szükségünk van, mikor a helyi krimóban lógunk, ami a Rammer Jammer névre hallgat. Lesz ott egy pincérnő, Shelly, és Lemon világából is találkozhatunk majd néhány hölggyel. A világ adott, csak felfedezésre vár.

Van rá bármi esély, hogy viszontlássunk valakit a Narancsvidékből?
[Nevet] Nem, ezt nem tudom megjósolni.

A HART OF DIXIE (Rachel Bilsonnal a főszerepben) minden hétfő este látható a CW műsorán.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék