Főoldal

4. rész Hőhullám

Hart of Dixie 1x04.

Sok jó érvem van a Hart of Dixie mellett, de mind közül kiemelkedik az, hogy ez a sorozat azért működik ilyen jól, mert az emberi kapcsolatokról szól. Igen, ez a sorozat titka. Bluebell-t is emiatt érezzük élő, lélegző organizmusnak, és pontosan ez az oka annak, hogy Leila döntései a legkevésbé sem tűnnek szappanoperásnak. Persze nyugodtan ráhúzható a bélyeg, hogy ez egyik részben ezt akarja, a másikban meg azt, de legyünk őszinték itt a legkevésbé sincs szó szappanoperás beütésről, hiszen mindenki tudja kit akar, és mit akar, csak legfeljebb fél beismerni azt. Talán túl emberi, ez a legnagyobb hibája.
Wade: A hőhullám olyan, mint egy elhajlási engedély. Mindent szabad. Mit lehet ezen nem szeretni?
Zoe: Feltételezem, ez egy költői kérdés volt. És azt is feltételezem, fogalma sincs, mit jelent ez a kifejezés.
Wade: Szerintem azt jelenti, hogy nem válaszolt a kérdésre.

Valahol minden szál megérne egy elemzést. Ami engem illet én még az orvosi szál nélkül is remekül meglennék. Nem felesleges, de nem is érzem feltétlenül szükségesnek. Persze tölteléknek mindig jó, és annak szerintem bőven be is válik. Mint mondtam ebben a részben különösen jól bántak az emberi kapcsolatokkal. Egy őrjítő hőhullámot használtak ki olyan szintű profizmussal, ami mindenki kedvére válhat. Josh Schwartz az első részekből ezt tartja a kedvencének és szerintem okkal. Itt valahogy már minden szereplő a helyére került és még az OC fanatikusok is kaptak egy óriási poént az egyik zenés montázsban, ami megdobogtatta a szívüket. Sőt, Didit is kitolták a képből (képletesen), és a rendelőbe egy olyan figura került, aki tökéletes helyettese lehet az első két részben jelenlévő személynek.

A kedvenc jelenetem ebből a részből az az volt, mikor... Najó, hülyeség lenne egyet kiemelni (de ha mégis, akkor az amikor elveszi az óvszereket, iszonyú vicces volt, mikor visszajött), ezért leragadok a tényeknél: Rachel Bilson arcai. Nekem ezek jelentik minden részben a csúcspontot. És mindezt mondom úgy, hogy nem akármilyen Lavon-Lemon jelenetet láthattunk az esőben, és nem semmi volt George és Lemon apjának focis vitatkozása sem, hogy Zoe képzelgéseit vagy szexi ruháit ne is emlegessem. És közben új leckét tanultunk: Nem lehetsz más, mint aki vagy, de időnként mindenki felszabadíthatja a benne rejlő ösztönöket, mert azokkal csodás dolgokat érhet el. Mint az FM Radio dala az epizód végén, ami nem képes kimenni a fejünkből. 93%4. rész Hőhullám (In Havoc & In Heat)
Írta: Rina Mimoun
Rendezte: David Paymer

Óriási hőhullám pusztít Bluebell városában, ami mindenkit megőrjít. Zoe is épp egy őrült lépésre készül, de a páciense megakadályozza ebben, miközben Lemon kiborul azon, hogy randevúzni látja Didit és Lavont...

Zene
"Be Set Free" by Langhorne Slim
"Lead Me Home" by FM Radio
"Long Hot Summer" by Keith Urban
"My Own Sinking Ship" by Good Old War
"Stomp and Holler" by Hayes Carll
"That Phone" by Grace Potter & The Nocturnals

Amerikai bemutató: 2011. 10. 17.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék