Főoldal

Hallgass a szívedre

(Listen to Your Heart, 97', 2010)


"A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt. Megváltoztathatja az életed."

Vannak olyan filmek, amiktől az ember nagyon sokat vár és csalódást okoznak. Akadnak ugyanakkor olyanok is, amelyektől semmit sem várunk, mégis mindent megkapunk. Szerintem ha a címre vetünk egy pislantást nem olyan nehéz kitalálni erre a filmre melyik lehet az igaz. Azt hiszem nem véletlenül volt ez a kisebb filmfesztiválok egyik kedvenc filmje, hiszen a története mindenkit megérint. Én a magam részéről nem rajongók különösebben az ilyen befejezésekért, de azt el kell ismerni, hogy a keretével együtt bőven elérte a hatását.
Danny arról álmodik, hogy sikeres dalszerző legyen, de mindennapjait kénytelen pincérként végigdolgozni egy New York-i étteremben. Egy nap találkozik egy gazdag családból való lánnyal, Arianával, akibe első látásra beleszeret, és csak később tudja meg, hogy a lány hallássérült. Ariana viszonozza Danny érzelmeit, de nehezen bír szembeszegülni erős akaratú anyjával, aki ellenzi a szegény fiúhoz fűződő kapcsolatát. Fájdalmakkal teli szerelmi történetük gyönyörű dalok komponálására ihleti a fiút, miközben egyikük sem sejti, a végzet milyen tragikus fejleményeket hoz még elébük.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy végig bőgtem a filmet. Ugyanakkor egyáltalán nem tökéletes. Ezt fontos leszögezni, de valahogy mégsem zavarja a nézőt. Valahogy a románc képes a hátán hordozni minden apró rezdülését és ez nagyon jó dolog. Volt valami ebben a történetben, amiért sokkal több értéket hordoz, mint néhány más független film. Tetszett, ami Danny-t motiválta és hogy nem mondott le a lányról csak azért, mert az egy kicsit nehezebb kapcsolat lett volna. És igaza volt abban is, hogy Sam csak félt, ezért is nem szállt olyan sokáig szembe az anyjával - bár az a szál teljesen kiszámítható volt. Imádtam azt, hogy Danny mindig vett egy újságot a fickótól, eszméletlen kedves gesztus volt részéről, mint ahogy a cselekedete a végén is. Akárcsak a legjobb barátjáé.

Ambrus Zsuzsa szinkronját is szeretném megdícsérni, mert bár Zsigmond Tamarának nem volt túl sok dolga, mégis zseniálisan oldotta meg a feszült pillanatokban a színésznőjét. Jár az elismerés Dolmány Attilának is, aki jóformán végig beszélte az egész mozit, és egy percig sem volt unalmas. Mivel a film főként rá épült, így abszolút jónak nevezhetjük a szinkront.

Nekem nagyon tetszett. Megérintett. Megvolt benne az életszagú, független filmes atmoszféra, amely áradt minden egyes kockájából. A főhősök és a szerelmük pedig percről percre ragadták magukkal a nézőket. A Hallgass a szívedre egy olyan film, amit jó megnézni. Nem biztos, hogy a vége miatt túl sokszor szeretném, de az biztos, hogy nagyon kedves, bájos alkotással van dolgunk, amely fiatalokról regél, csak épp kicsit másképp. Sajnálom, hogy nálunk még nem kapható DVD-n, mert egészen biztosan a polcomon lenne a helye. Mint a zenei világának. Lenyűgöző. 80%


Magyarhangok: Zsigmond Tamara, Dolmány Attila
További magyarhangok: Hamvas Dániel, Koroknay Géza, Kovács Nóra, Holl Nándor, Egyedi Mónika, Várdai Zoltán, Pikali Gerda, Szokolai Ottó
Msz: Heizenberger Éva
Sz.R.: Ambrus Zsuzsa
MTVA-Mahír szinkron Kft.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék