Főoldal

8. rész Hazatérés és Partiszervezés

Hart of Dixie 1x08.

Nincs jelenleg a Hart of Dixienél jobb sorozat a tévében. És ezek a szikla szilárd tények. Nincs még egy olyan sorozat, ami ennyire szórakoztatna, miközben igen komoly dolgokon megyünk át. Fejlődéseket látunk, ahogy megélénkülnek a figurák, még a legjelentéktelenebbnek tünőek is - akik mellesleg számomra sokkal inkább a széria jelképei. Tetszettek azok a változásokon, amelyeken kedvenc karaktereink átmentek és tetszett, hogy ízelítőt kaptunk abból is, hogy mennyit is változtak azóta, hogy a sorozat elindult. Akadt aki a régi énjét kapta elő, de akadt olyan is, aki végső búcsút vett tőle.
És azt hiszem ez a két téma volt a legmeghatározóbb a számomra ebben az epizódban - legalábbis jobban, minthogy GiGi lefeküdt Zoe állatdokijával. Egyfelől ugye megismertük Gigi-t, aki nagymenő NY-i partiszervező, és ha már egyszer Zoe-ra hárul Lavon bulijának a megrendezése, akkor egy kis segítség sosem jön rosszul. A parti persze nagyvilági lett, de nem sikerül vele Bluebell-t egy másik szintre emelni, bármennyire is keményen próbálkoztak. A vicc az egészben, hogy Zoe sem érzi magát igazán jól itt. Ezutá jön a másnap reggel, ahol elmondja, hogy ő tulajdonképpen sehova sem tartozik már, illetve még keresi az útját, de már nem utálja többé Bluebell-t. És ez egy nagyon fontos mondat volt.

Állandóan változunk. Ez lehet a kulcsmotívuma a következő gondolatnak, ami megfogott. Eszmméletlen jelenetek voltak, amikor George-Lemon és Wade lógtak együtt. Majdnem annyira imádtam, mint az előző részben a George-Zoe jeleneteket. Tele voltak humorral és ravaszsággal, miközben érződött rajta, hogy a színészek is imádják a szerepük. Két brutális jelenetet kell kiemelnem Lemontól. Az egyik, amikor George-nak mesél arról, hogy bármennyire is jó volt újra "felelőtlen kiskamasszá" vállni, ő inkább egy "érett nő" szeretne lenni, aki megpróbál olyan jó lenni, amilyet George Tucker megérdemel. A másik pedig amikor Lavonnal beszél a végén. Az a jelenet is könnyfakasztó - főleg azzal a The Wreckers dallal a végén.

Az epizód fénypontjának tehát a Wade-Lemon-George jeleneteket nevezném meg, illetve a zenei világát, amit igazából tényleg minden héten ki kéne emelnünk, mert valami egészen elképesztő munkát végez a zenei szerkesztő. Esküszöm, hogy a három nagyi mellett ez adja a legtöbbet a sorozat színvonalához. Mindent egybe vetve egy könnyed, szórakoztató részt kaptunk. 94%

 


8. rész Hazatérés és Partiszervezés (Homecoming and Coming Home)
Írta: Rina Mimoun
Rendezte: Jeremiah Chechik

Miután Levon kitárja az érzéseit Lemonnak a nő folyton kerüli... Levon felajánlja Zoe-nak, hogy megszervezhetné a hazatérési partit, mert neki a csapatot kell edzenie. Zoe Gigi-t, a New York-i barátnőjét hívja segítségül...

Zene
"Blue Eyes" by Middle Brother
"Don't Leave Me Alone" by Kennedy
"Good Girls Go Bad" by Cobra Starship
"I Don't Want To Hear It" by J Roddy Walston and The Business
"Leave The Pieces" by The Wreckers

Amerikai bemutató: 2011. 11. 21.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék