Főoldal

Doktor D

A Ments meg!-ből ismert Callie Thorne és az amerikai focis alapsztori különlegessége miatt érdekelt milyen is lett a Dr. D (Necessary Roughness), de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy végül belecsapjak a lecsóba. Ám a Fem3 elhozta Magyarországra a sorozatot és végre ismét egy olyan szinkronnal találkozhatunk, amelynek sikerült a széria minden negatívumát elküldenie vakációra. Bár időnként a meredekebbnél is érthetetlen döntésekbe is képes beleszaladni a rendező(nő).
Az első évad 2011. június végén debütált az USA csatornán. Ezzel pedig le is lehet szűrni az alaphangulatot. Ugye az USA olyan sorozatokat készít(ett), mint a Monk, vagy a Psych, amelyek könnyedésgükről és kellemesen visszafogott humorukról híresek. Nos, a Dr. D egy kicsit ilyen, meg egy kicsit nem. A magam részéről nem rajongok a többi USA sorozatért, de valahogy a Dr. D kiváltott valamit, ami miatt tetszett a sorozat - noha a pilot önmagában egy elejével, közepével és végével is rendelkező filmként is megállja a helyét. A teljes szezon a majd 60 perces bevezetőt követően további tizenegy epizódot kapott.

Dani Santino áll a történet középpontjában, aki egy Long Island-i pszichológus. Az ő életébe és munkájába nyerünk bepillantást azután, hogy rájön a férje mégsem volt annyira hűséges hozzá, mint eredetileg ígérte. Van neki egy lánya Lindsay, aki szeretne szexin öltözni a suliban és egy fia is, aki Ray, aki több csajt egyszerre a tűzben, akárcsak az apja. Meg ott van a barátnője és az anyja is, előbbi csak a poén kedvéért, utóbbi pedig, mert még az agyasok is tanácsra szorulnak olykor. És ugyebár az ügyfele a labdát elkapni képtelen King, akinek nem csak a természete zűrős.

Radó Denise-t bár elvétve hallani az utóbbi években néhány színvonalasabb produkcióban, de számomra mégis üdítő volt, hiszen az utolsó főszerep, amiben hallottam talán még az Elveszett ereklyék fosztogatóiban Sydney volt. Bár egyik felem csalódott, hogy nem Agócs Judit (Ments meg!) kapta meg a színésznőt, a másik oldalról mégis elégedett vagyok, hiszen itt egy teljesen más figurája van a színésznőnek, aki nem ennyire idegesítő, mint ott. Denise hangja nem csak érettségett csempész a figurába, hanem megtölti őt valódi mélységekkel is, aminek főként a munkája során veszi hasznát. Párosukból árad az érettség, a tapasztalat és megbújik benne valami hihetetlen szenvedély is.

Engem az első rész után bőven sokkol, hogy Marc Blucas (Buffy, a vámpírok réme) Kálid Artúrt kapta ki hangjául. Nem csak azért, mert Blucasra nézve én még mindig egy fiatal huszonidős srácot látok, hanem mert Artúr eszméletlen furcsa hozzá. A magyarhangban időnként inkább érzem Will Smith-t, mint Blucas-t. Tapasztaltsága viszont alaposan képes feldobni színésze játékát, ami ugyancsak jót tesz neki. Kettejük párosa (Denise-Artúr) pedig sokkal jobban hat magyarul, mint a színészeik.

Kinget Zöld Csaba alakítja, akit én azért kedvelek nagyon, mert már a Lépéselőny óta érzed rajta, hogy a vérében van a vagány karakterek eljátszása, de ha kell, akkor nagyon nyugodt és visszafogott is tud lenni. Sokszínűsége is emeli a szinkron fénypontjait. Nicot Scott Cohen alakítja, aki Jakab Csabát kapta. Azt hiszem a legjobb szó rá, hogy brutálisan fura. Hiányzik belőle az a könnyedtség, amit anno a Szívek szállodájában megkapott. Cohenből a könnyedség helyére egy BMS-os edző került. Éles váltás, még egy olyan titokzatos figuránál is, mint az övé. Greg Allan Williams (Baywatch) Borbiczky Ferenc. Újabb érdekes pontja a szinkronnak, szintén a nem bejövős fajtából - sajnos.

Zakariás Éva lett a legjobb barátnő és ő még milyen barátnő! A gyerekek nem kevésbé érdekes választások. Ismét hallhatjuk Talmács Mártát, akit annyi évnyi csapból is folyás után az utóbbi években szinte alig hallottam. Most már a hangja sem emlékeztet annyira a kis Ruthra a Hetedik mennyországból, sokkal inkább tinédzseres és passzol is a dögös fiatal színésznőjéhez. Bátyját a nem túl sokat beszélő Czető Roli szólaltatja meg - talán az egyetlen jó páros a fiú hangok között.

A pilotról két dolgot fontos még leszögezni. Egy felől, hogy a hatvan percébe csempészve sokkal inkább érzed azt, hogy egy komplett filmet láttál, amit sorozatként is lehetne folytatni (de minek?). A másik pedig, hogy állati hosszú a februártól szeptemberig eltelő idő. Nagyon hiányzik már a foci, így azt hiszem jobb híján kénytelen leszek ezt is nézni a szezon kezdetéig, noha sem kiemelkedő, sem túl szórakoztató, de még csak nem is érzem érdekesnek. Amolyan tökéletes, egyszerű dramedy, gyenge humorral és közepes figurákkal. Egynek megteszi, de soha nem lesz kötelező program.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék