Főoldal

New girl: Hiányoztak a srácok

Jess elveszti az állását, Schmidtről végre lekerül a gipsz, és Nick még mindig ugyanolyan. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy hosszú volt a nyár. Akik szerették az első évadot azoknak garantáltan tetszeni fog az is, ahogy a második indul. Akik eddig sem rajongtak túlzottan a még mindig nagyon különc Jess figurájáért és díszes lakótársaiért, az ezután se fogja szeretni. De mi, akik ismerjük őket egyszerűen nem tudjuk nem imádni ezt a sitcomot. Vagy csak a konkurencia túl gyenge manapság?
Rögtön a szezonpremierben Jess elveszti az állását, amitől kiborul. Itt sajnálatos módon nem mentek bele túl mélyen a dolgokba, ami jelzi azt is, hogy Jess mennyire jól kezelte a szituációt. Bár emlékezetes vicces jelenetet tőle akkor sem tudnék felidézni ebből a részből, ha valaki pisztolyt tartana a fejemhez. Nicknek is inkább a "jó barát", a segítő társ szerepe jutott, de ismerve az ő savanyú citromját, pontosan emiatt működik a figurája. Ő valahogy Jesse másik fele, akivel a két végletet képviselik, és mondhatni éppen emiatt egészítik ki egymást.

Winstonnal sem érdemleges nem történt ebben a részben, bár részegen azért még a szezonpremierre is letudta tenni a nyomát. Sajnos ebben a részben még annyi funkciója sem jutott, mint Cece-nek, aki Schmidt után rákapott a lúzerekre. És igen, a jó öreg Schmidt az ő "túl sok" természetével ismét vitte a humort. Persze itt ez volt a dolga, hiszen az egész rész köré épült és arra, hogy újra visszakerült a partira. Ebből kifolyólag számomra a bulija mégis csalódás maradt, csak a trailerekben sokszor elcsépelt tűzforgatásos jelenete maradt emlékezetes belőle. Ezen kívül viszont tényleg ő volt a toppon humorilag.

Innen is érdekes megközelíteni a témát, hiszen a New Girl a legkevésbé sem nevezhető "tipikus" sitcomnak. Egyértelműen réteg sitcom, ami időnként túl sok, de mégsem a több kamerásokra oly jellemző teátrális módon, hanem sokkal egyszerűbben. Mondhatni a New Girl egy tipikus sitcom a mindennapok forgatagából. A humorát csak kevesen értik, de akik igen, azok nagyon értékelik. És itt tényleg mindenféle alak képviselteti magát a savanyútól kezdve a túl harsányon át a visszafogotton keresztül az őrültig. Számomra ez a sokszínűsége miatt az egyik kedvenc a New girl.

A második rész már egy sokkal könnyebb kérdés volt. Ott hagyták dominálni Jess és Nick karaktert, és Schmidtet csak annyira szorították háttérbe, hogy a néző ne unhasson rá és a poénjai nagyobbakat üssenek. Jobban felépített rész volt, és igazából örülök, hogy ez is adásba került a tengerentúlon a premier napján. Ez a rész olyan volt, amiért ezt a sorozatot szeretni lehet. Kellően humoros, szórakoztató és egy egészen parányit őrült.

Tetszett, hogy Jess és Nick osztották a dolgok nehezét, mert mint mondtam ők a két végletet képviselik. Jess végre elengedte magát, ennek köszönhetően pedig az alteregója, Katie tudott dominálni, aki három pasi közül választhatott. Ebből kettő kapott jónéhány nagy poént, és még a végén is jól jött ki a hazugságok hálójából. Nick életuntságával, megrekedtségével és ezzel a depressziós kisugárzásával viszont tökéletesen ellensúlyozta az életvidám Jess-t. Egyszerűen imádtam a jeleneteit Jövő Nick-kel. Tudtam, hogy valami ilyesmire megy ki a játék, de időnként talán jobb meghagyni az illúziót és nem elmondani a csattanót, mert az csak lefokoz mindent. És emellett volt egy-két jelenete Schmidtnek Winstonék szálán, de sajnos ezutóbbira egyszerűen semmi idő sem maradt. Winstont ismét elő lehetne kapni, rá férne már a népre.

Összességében a szezon premier felemásra sikeredett. Duplaként adták le, de két egymástól független és humorában is durván eltérő epizódhoz volt szerencsénk. Az egyik csak átlagos, ami a túlzásokról szólt, míg a másik egy jóval önfeledtebb és szórakoztatóbb sorozatot tár elénk. Igazából, ha új néző vagy és tudni szeretnéd milyen is a New Girl valójában vagy hosszútávon, akkor ajánlom ezt a két részt, hiszen ebből megtudod milyen, amikor szárnyal és milyen, amikor csak átlagos. És ha az átlagos rész is tetszik, akkor azonnal tessék New Girl fanná vállni, mert bizony Jess és a srácok nagyon várnak Rád!Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék