Főoldal

New Girl - Építs a fiúkra!

Az évad legfájóbb pontja az volt számomra, mikor 25 epizód után kifutott a Fox második évadát taposó szituációs komédiája Zooey Deschanellel a főszerepben. Vele a vezér figura bőrében, de ez az évad koránt sem miatta volt olyan hangosan, hanem a srácok miatt. Egyszerűen nehéz elfelejteni (vagy akár csak túltenni magunkat) Julian Pepperwoodon, Chicago-ból, Schmidt egyetemi évein vagy Winston agymenésein. Melléjük, mint a "józanság hangja" igyekszik felzárkózni Jess is, ám a legtöbbször úgy érezzük a közelében sem kapargál.
Tavaly még csak kedves kis sitcomként kezdett aztán idővel kinőtte magát. A második évadban sokkal több volt a lehetőség és az ötlet, valamint a humor is javult. Mikor levették a terhet Jess válláról és a fiúk is kivették a részük a tortazabálásból az egész sorozat hirtelen felszabadult és új erőre kapott. Talán pontosan ennek köszönhetően vált a második évad sokkal jobbá, mégha nem is kifejezetten kiegyensúlyozottá. Beállt egy bizonyos szintre, amit talán csak kétszer igyekezett megtörni némi drámázással (Cece vizsgálata, Nick apja).

A kerettörténet is remekül megállta a helyét, hiszen Jess elvesztette az állását az évad elején, Nick pedig rengeteget változott és Schmidt is jóval érettebb lett a szezon végére, mint... Najó, ebben talán van némi túlzás, de akkor is sokat változott, még ha nem is fejlődött annyit, amennyit belelátok - elnézve az utolsó jelenetét. Winston pedig igazából csak úgy volt. Eszméletlenül működik a kémia közte és Schmidt között és miután rájöttek hogyan is kell őt használni fenomenális volt. Bizony, idő kellett ehhez, mert miután túljutottunk azon, hogy válságban az élete mintha megakadt volna a figura és nem volt több, mint háttérdekoráció, némi színfolt -szó szerint. Ám az évad utolsó harmadára mintha minden megváltozott volna és szerencsére a jó értelemben kezdték el őt használni.

Emlékezetes pillanatok az évadból... Hirtelen a parkolóhelyért való versengés ugrik be, Nick extrém fura japó cimborája a padon (kábé minden jelenetével tarol, kábé mint Ranjit Anyuban), az egyetemi Nick és Schmidt, Winston kurvázása, Winston és Schmidt összes közös jelenete (kiváltképp, mikor Winston megmutatja Schmidtnek milyen is a fekák igazi élete és amikor beszabadul a közös albérletbe egy hobo), a kötelező Igaz amerikaiak, A csók és persze a szülők epizódjai is hatalmasat ütöttek. Hirtelen ezek ugranak be, mint a top momentumok idén, de persze minden epizódban akadnak olyan poénok, amikért megéri újra nézni akár a teljes szezont, akár csak random egy epizódot.

Jobb volt és ez a fő. Több emlékezetes momentumot tudott felsorakoztatni és méltán vált a hetem "csúcssitcomjává". Egyszerűen élvezet nézni, ahogy ez a négy fiatal keveredik az élet sűrűjében, miközben egyetlen vágyuk, hogy... Nos, nehéz kérdés. Éljenek? Talán. Sok-sok őrültséget láttunk idén, de azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden emberi lény közül Winston a legőrültebb a többiek csak szépen sorban követhetik. Nick is megtanulta idén nem feladni, Schmidt és közelebb került ahhoz a pasihoz, aki egy nap megérdemli majd Cece-t, és Jess... Nos, ő megmaradt annak a kissé bohókás, őrült, de lágyszívű nőnek, akibe beleszerettünk már a pilotban. A New Girl sok mindennek köszönhetően az egyik legjobb sitcom jelenleg a tévében.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék