Főoldal

Supernatural: Angyaleső

Sosem könnyű kivezetni egy hajót a sekély vízből, de az az érzésem, hogy tavaly ez történt. Legalábbis közelebb kerültünk azokhoz a pillanatokhoz, amelyek miatt tűkön ülve vártuk az Odaát legújabb szezonjának elérkeztét. Az már más kérdés, hogy itt a kötelező sablonokkal kezdték el húzni az agyunk és nem is igazán maradt lehetőségük arra, hogy felvázolják a számunkra mivel is fog telni ez a huszonnehány epizód. Persze aki elkezd találgatni jó eséllyel úgyis hamar rájön.
Érdemes lenne az elején kezdenünk. Végig az volt az érzésem, hogy mi tulajdonképpen egy filler epizódnak vagyunk a szemtanúi, ugyanis olyan szinten nem történt semmi. Persze ami meg igen az érdekes volt és ez az epizód - mint ahogy a töltelékek úgy általában- egy bizonyos kérdéskör kifejtésébe bocsátkoznak. Történetesen abba, hogy Sam kómába került és nem akart tovább harcolni. Ehhez hívta segítségül Bobby-t és Dean-t, hogy segítsenek eldönteni melyik a legjobb választás a számára. Ők egymással, vagyis ő saját magával harcolt az epizód nagy részében érdekes kérdéseket felvetve és egy pokolian jó beszélgetést lezavarva a Kaszással.

Eközben Dean a bukott angyaloktól igyekezett segítséget kérni, de azok csak azért akarták megtalálni, hogy általa levadászhassák Castiel-t. Egy azonban mást akar, vele szövetkezik hősünk a folytatásra, aki megígéri, ha megmenti Sam életét, Dean is segíteni fog neki az ő harcában. Bár maga Dean és az angyalok harcai érdekesek voltak korántsem meghatározóak és túl tartalmasak. Sokkal inkább kötelező körök lefutásának tűnt egészen addig a kérdésig, amíg Deannek sürgősen döntenie kellett, hogy megmenti-e a testvére életét vagy sem.

Castiel meg időközben emberré vált, aki ugyanúgy sérül, ugyanúgy szüksége van italra és élelemre, mint bárki másnak. Ugyancsak ebből egy gyermeteg morzsát kaptunk, holott a későbbiekben ez lesz az egyik legérdekesebb történetszál Casszel kapcsolatban. Kíváncsi vagyok hogyan bírkózik meg ezekkel a dolgokkal. Főleg azután, hogy a premierben nem kaptunk túl sok érdekeset belőlük. Ellenben a kapcsolata a másik angyallal és a lelkesedése azt hiszem önmagáért beszélt.

A sorozat tehát egy nem túl tartalmas epizóddal tért vissza, de ahogy ez sportban szokás mondani: Egy meccs alapján nem szabad leírni egy egész szezonban rejlő lehetőségeket. Legalábbis nem a legelején. Bízunk benne, hogy jövő héten javul a széria és újra megközelíti a 8. évados szintet, mert azzal bizony megőrizhetné biztos helyét a hetente nézős sorozatok között. Másképp megy májusra darára. 60%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék