Főoldal

iFecseg - Girl Meets World, Chasing Life, Young & Hungry

Ránk aztán senki se fogja, hogy nincs nyár... Három csajos sorozatot veszük ezen a héten nagyító alá. A GMW pilotjában nem kevesebbszer, mint egy tucatszor hangzott el a "Világ" jelző, úgyhogy kíváncsiak voltunk rá Riley miképp veszi az első akadályait napjaink világának. Majd megnéztük a Chasing life-ot, ahol Aprilnek szembesítenie kellett a családját az állapotával, végül pedig elkísértük Gabit egy randira. Egy nővel. Remek sorozatok, remek epizódok. Most!
GIRL MEETS WORLD
1x02. "Girl Meets Boy"

Premier: 2014. 07. 11.
Sztori: Cory, hogy megtanítsa a srácokat a technika nélkül is boldogulni elkobozza tőlük a digitális világuk és ráveszi őket, hogy kimozduljanak a valóságba...
Emlékeztetőül: Girl Meets World 1x01., Boy Meets World (A kiz gézengúz)

Nos, amennyire le voltam nyűgőzve az elég vegyesen fogadott pilottól, annyira féltem ettől az epizódtól. Könnyen meglehet ugyanis, hogy (nagyon sokáig) ez lesz a sorozat valaha volt legjobb epizódja. Méghozzá pontosan azért, mert fittyet hány napjaink trendjeire és szembe megy a valósággal, rákényszerítve hőseink, hogy visszarepüljenek sokkal boldogabb időkbe. Amikor kiderült, hogy ez a sequel sorozat megtörténik, mindenki amiatt fanyalgott, hogy napjainkra a televízióból már kihullt az a fajta báj, kedvesség és egyediség, ami miatt megannyi '90-es évekbeli sorozat örökre beivódott emlékezetünkbe. Noha, mindenki ennek az érzésnek a visszahozatalát várta a GMW-től és ahogy az alkotók ígérték, tényleg jobb lett, mint a szerintem amúgy is zseniális pilot. Ráadásul sikerült megidézniük a rég múlt napok szellemét is ebben a részben.

Magáról az epizód témájáról oldalakon át tudnék mesélni, megrágva mindenféle megközeleítését. De most nem teszem, hanem kiemelem az epizód legkellemesebb meglepetéseit. Több Topangát kaptunk, aki ismét bebizonyította, hogy miért is ő minden idők egyik legkedveltebb női figurája ebben a galaxisban. Másodszor tetszett a kontraszt már a nyitójelenetben is, ahol kihangsúlyozták, hogy Riley-nak mit kellene tennie, de mikor arra kerül a sor a telefonja nélkül életképtelen. És ezt az érzést erősítették fel, de hála az égnek nem estek át a ló túlsó oldalára. Végig többet sikerült kihozniuk belőle mint egy mezei szerethető problémát, amit hőseinknek maguknak kell megoldaniuk. Persze mind magával hurcolva a Disney-re oly jellemző gagyiságot az okostelefonok világában.

Számomra külön öröm, hogy egyre több klasszikus Cory-t vélek felfedezni Ben Savage játékában, ami visszarepít bennünket a '90-es évekbe. A Farkle time is egy különös kedvencemmé nőtte ki magát, hiszen ez a figura zseniális. Frenetikus, ahogy ingázik Maya és Riley között, de persze az előadásai mindent visznek. Meg ott van az a momentum is, amikor elkobozzák Riley telefonját és a kommunikációja Lucas-szal nem áll másból, mint általa előállított emotikonokból. Egy fajta előrelépésként könyvelem el az előző szaglásos megmozdulásához képest.

Az epizód kérdése az volt, hogy "Vajon az új technológia jobb emberré tesz-e bennünket?" avagy sem. A srácoknak pedig ehhez el kellett menniük a New York-i könyvtárba. Ami teljesen kihalt volt már amikor ők mentek, mégis zseniális poénokat tudott szállítani a könyvtáros nén, aki mintha mindannyiunk képzeletéből lépett volna elői. Imádtam, ahogy az ő segítségével elkezdett kibontakozni Riley és Lucas története, miközben valami egészen személyeset is megtudtunk Mayáról. Akinek bármilyen ciki is bevallani, de volt egy pillanata Farkle-lel.

Riley: I'm not gonna make it.
Topanga: That's what your father think.
Cory: She can't.
Topanga: Honey, please don't make your father right. It's not good for any of us when your father's right.
Cory: She's right.
Riley: Why are you really doing this?
Cory: Because I want You and you're friends to being human beings. And I believe if I'm doing this you guys can learn how to become real human beings.

Muszáj még kiemelnem a több Topanga mellé Auggie-t is, akinek két zseniális jelenete jutott, amit teljesen ellopott. Az egyikben családi vacsorát ülnek épp és a napjáról mesél, majd anyucival megy szinezni, a másikban pedig megmutatja legújabb művét a falon... és az új hűtőn. Topanga reakciója, mint nagybetűs Anya mindent megért. Ezen kívül nálam mindenképpen az a két momentum volt a csúcs, amikor Farkle megnézni Maya rajzát, hogy mire is képes egy ember egy darab papírral és ceruzával, illetve Riley és Lucas beszélgetését a farmról. Ezek annyira emberi jelenetek voltak, amelyek teljesen kihaltak már a mai mozgóképes világból.

A zárójelenethez pedig szerintem nem kell semmit sem hozzáfűznöm, csak annyit, hogy gyönyörűen visszaidéztek egy részt, amikor Shawn randizott egy lánnyal, aki megtiltotta neki, hogy együtt lógjon Cory-val és titokban a könyvtárban találkoztak és váltottak néhány szót (4 évadban volt talán). Arról nem is beszélve, hogy mennyire szívmelengető (és kétségbeejtő) jelenetnek lehettünk tanúi.

Top jelenetek:
1. Riley megköszöni az apjának a leckét
2. Auggie bemutatja műveit a családnak
3. Az összes könyvtáros jelenet

Idézetek:
Könyvtáros néni: All these books have one thing in common.
Riley: What's that?
Könyvtáros néni: It's start at page 1 and each page you turn, bring you deeper in the story. What's your name?
Riley: Riley.
Könyvtáros néni: What's his name?
Riley: Lucas.
Könyvtáros néni: You like a good story, Riley? Then start at the beginning.

Riley: Thank You to sending us to the library.
Cory: Really?
Riley: Yes. Lucas and I did very well the assessment. I think we connected.
Cory: What do you mean, connected? What do you talking' about? How did you connect?
Riley: We talked about stuff that was important for us. To important to text. Did you know that if you listen to someone, they tell you stuff?
Cory: Oh, boy.
Riley: Friends talks to each other, but real friends listen. Maya knows how to draw, and I know how to be a real friend. You are a good teacher, dad.

 Chasing Life 1x05.
" The Family That Lies Together "

Premier: 2014. 07. 08.
Sztori: April anyja megtalálja a lánya eldugott gyógyszereit és megpróbálja kérdőre vonni értük...
Emlékeztetőül: 1x01., 1x02-04.

A mindent megváltoztató epizód? Most már talán nyugodtan bevalhatom, hogy szabályosan rettegtem attól az epizódtól, amikor Aprilnek el kell mondani a családjának, hogy leukémiás. Féltem, hogy túl méllyé varázsolják addigra a részt és nagyon haza fogja vágni a néző hangulatát. Szerencsére tévedtem. Egy kicsit. Más módon húzták le a nézőt.

Kezdem a negatívumokkal. Előhozták az első rész végén megpendített szálat. Önmagában maga az alapötlete a történetszálnak nagyon szimpatikus volt ("Senki sem az, aminek látszik"). Csak közben amikor meg van valakiről egy kialakított képed, amit hosszú évek során formáltál magadban és jön egy ilyen "hír", az elég alaposan képes megrázni a világod. Mondhatni egy kicsit árnyalta a képet, vagy számomra sokkal inkább tompította a végeredményt, azaz maga a hatást, amikor elmondta a családjának. Ettől függetlenül a kontraszt tiszta volt és így érthető a "minek kellett ez a szál", ám ugyanakkor hosszútávon még mindig nem lelkesedem érte.

Persze oda eljutni anyai ágon sem volt egy utolsó. Tulajdonképpen belökték őt ebbe az egész szituációba, ahonnan már nem volt lehetősége sem kiszabadulni. Az igazat megvalva nem tudom elítélni az anyát, hiszen ha bármi gond lenne az én gyerekemmel, egészen biztosan tudni szeretnék róla, bármilyen rossz is legyen az. Ehhez képest emelem kalapom azelőtt, ahogy a Nagyi kezelte a helyzetet, minden elismerésem kivívta magának - nem mintha ez eddig nem történt volna meg.

És akkor most vessünk egy pillantást azokra az elemekre, amik tetszettek. Beth-t továbbra is imádom és szivem szerint az egész sorozat hősének kinevezném csak mert olyan a személyisége. Zseniális volt, ahogy elrángatta hugit a filmre és ahogy ott is közelebb hozta őt a leszbikus csajjal - mellesleg egyenlőre nem tudom hogy viszonyuljak ehhez a szálhoz. De a Beth-Hugi jelenetek is mind zseniálisak voltak, főleg a végén a kávézós. Tetszett, hogy Dominic bevallotta, hogy az anyja börtönben van és nagyon szimpatikus volt, ahogy ezt a helyzetet kezelte. Talán ezután kicsit csalódást keltő volt, hogy April még mindig nem mondta el neki mi a helyzet vele. Vajon meddig halogatja még?


Az epizód hőse: Beth
Az epizód momentuma: A szembesítés, Beth-Hugi, April nyomozása
Kivel mi történt:
April - Az apja titkolt lánya után nyomoz...
Anya - Megtalálja April gyógyszereit és nyomozni kezd...
Hugi - Beth-szel és a leszbikus csajjal lóg...


Young & Hungry
1x03. "Young & Lesbian"

Premier: 2014. 07. 09.
Sztori: Hogy Josh bekerüljön a "30 legszexibb 30 alatti San Francisco-i" listájára Elliot alkut köt a riporternővel, aki szemet vetett Gabira...

Nos, a Young & Hungry még véletlenül se szeretné megkönnyíteni a saját helyzetét. Egyenlőre úgy értékelem, hogy a közepes pilotot, überelte egy nagyon gagyi második résszel, és ezen információk fényében egy klasszisokkal jobb harmadik epizódot kaptunk, de. Ez még mindig nagyon messze van attól, hogy bármit is menthessen a helyzeten - bár kétségtelen, hogy Emily Osment minden tőle telhetőt megtesz a sikerért. Ha kell vetkőzik, ha kell nővel smárol.

Még mindig nem érzem miért kellene szeretnem ezt a nyári sitcomot. Helyenként szellemes, helyenként túl harsány, helyenként pedig pontosan az a baja, mint minden nem networkön vagy valódi kábelen futó sitcommal. Történetesen, hogy túl lagymatag. Bár az tény, hogy még mindig jobban átgondoltnak tűnik, mint mondjuk egy What I like about you, bár annak nagy előnye volt, hogy legalább hébe-hóba némi humor is szorult bele az első évadot követő mélyzuhanásában.

Még nem igazán áll össze, hogy mire is akar kimenni a játék ebben a sorozatban, de Emily Osment nyáron 720p-ben elegendő indok lehet arra, hogy hahyjuk magunk megfőzni. Aztán megmártózhatunk valami ínycsiklandozó szószban is, csak hogy átérezzük mitől is döglik ez a csaj.


UP & DOWN

GIRL MEETS WORLD 1x02. UP (10/10)
CHASING LIFE 1x05. Down (10/7)
YOUNG & HUNGRY 1x03. Up (10/6)

Szószám: 533, 324, 181


Kedvcsinálók a folytatáshoz

Girl meets World 1x03.


Bíztató kezdés után... Jövő héten eldől végre, hogy milyen irányba is áll majd be a show, de ha sikerült megkedvelned a karaktereket, akkor már úgysem fogsz kiszállni. De ha mégis... Nos, sokunk már találkozott a világgal, talán egy új generáció számára bejövősebb lesz a folytatás.

 

Chasing life 1x06.

Volt ott... egy csók. Egy kicsit aggódva figyeltem a trailer első felét, de a második megnyugtatott afelől, hogy minden rendben lesz. Üldözzük hát tovább az életet.

 

Young & Hungry 1x04.


Ez az egész egy kicsit olyan... A kedvenc momentem a bejárónőtől érkezik: "Hogy tudsz elrontani egy botra pisilést?". Érdekes epizód, de megint túl teátrális benyomást kelt. Meglátjuk. Ha ez se jön be, akkor bizony elvállnak az útjaink.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék