Főoldal

iFecseg: Chasing Life, Young & Hungry, GIRL meets WORLD

Ezen a héten is akadtak érdekes témák, amiket nagyon szeretnénk kifecsegni veletek. Mivel volt új epizód a Chasing Life-ból és a Girl Meets World-ből is ezért kihagyhatatlan, hogy dumáljunk róla, mint ahogy az is eldől, hogy kasza sorsa járatott vagy pedig nézős marad a Young & Hungry.
Girl Meets World 1x03. "Girl meets Sneak Attack"
Premier: 2014. 07. 18.

"You know what is the easiest thing about having friend is? Sometimes, all I have to do is trust them."
(riley)

Vannak sorozatok, mely csupán puszta létezésükkel képesek jobb kedvre deríteni. Persze ez a trend manapság a legkevésbé sem jellemző, éppen ezért nagy áldás, hogy Michael Jacobs visszatért a gyökerekhez és elhozta a számunkra napjaink egyik legfeelgoodabb sorozatát, mely telis tele van tanulságokkal. És hogy mi az összefüggés a régi és napjaink sorozata között? Nos, akkoriban még inkább csak a hajjal lehetett menőzni, addig manapság a divat az, ám átesett a ló túlfelére. Bár azért a hózentrógerek még mindig elég menőek.

Annyi kedvenc pillanatom volt ebben a 20 percben, hogy azt se tudom hol kezdjem. Az egyik legnagyobb örömöm kétségtelenül az volt, hogy rekordmennyiségű Topangát kaptunk - köszönhetően Auggie zseniális szálának. Jól eső érzés volt látni végre anyáskodni, ugyanis ismét bebizonyította, amit már eddig is sejtettünk, hogy zseniális anya. Túl a momentumain azt hiszem óriási lélekjelenlétről tet tanubizonyságot, amikor nem omlott össze, mikor az 5 éves kisfia felhagyott a kedvenc játékával, mert hogy új nő lépett be az életébe és mostantól felnőtt szeretne lenni. Ezt mindenképpen nagyon korainak éreztem, viszont ahogy kijátszották és ahogy felépítették azt az egy jelenetet, az minden örömkönnyet megért. Imádtam a sajt imádó kiscsajt Topangával, ahogy kvázi küzdenek Auggie szeretetéért, majd mikor rájön, hogy a lány mit is kedvel benne szépen lassan ki is tessékeli őt a lakásból.

Topanga: Hey, 'I'm the only she who can see you in your pyjamas
Auggie: You never know.

Flörtölés. Néhányaknak a vérében van, mint Farkle-nek. Néhányan profi szinten űzik, mint Missy. Mások még sosem csinálták, mint Maya. És akadnak olyanok is, akik nem tudják hogy kell, de megtanulnák, mint Riley. Gondolom ilyenkor minden felnőttben visszaidéződtek az első flörtölgetős szárnypróbálgatásaitok. Nekem is akadt néhány jobb és néhány egészen siralmasabb emlékem is, de amit itt láttunk Riley-tól az valami egészen új dimenzióba emelte a flörtölés művészetét. Kedvenc momentumom az volt, mikor töriórán Cory épp Pearl Harborról kezdett el mesélni, mikor Riley teljesen összeomlott és olyan darabos volt, hogy Corynak ki is kellett löknie az ajtón, különben neki megy a falnak. Itt is bőven lehetne vitázni arról, hogy vajon túl korai volt-e bevetni ezt a féltékenykedős szálat, vagy sem, de azt hiszem így jóval érdekesebb volt, mint később, hiszen a történet ezen szakaszában Riley még csak titokban epekedik a srácért, aki szintén titkolja érzéseit a lány előtt, ám gesztusokkal már igyekszik kimutatni ezeket. Azt hiszem pontosan ezek a nüanszni ártatlanságok miatt kötelező kikapcsolódás ez a sorozat.

Mert hogy teljesen kikapcsol. Bár én a magam részéről pokolian imádom a családi jeleneteket - tessék csak a nyitó vagy záró jelenetre gondolni-, de azt hiszem ez a sorozat is első sorban fiatal lények barátságától lesz hangos, mint ahogy fentebb is jeleztük. Meg kell tanulniuk bízni egymásban, s ezzel egy teljesen új, csodás világ nyílhat meg a számukra. Nagyon tetszik, hogy erre a roppant törékeny, ám az emberi létezés egyik legfontosabb elemére igyekeznek felhúzni ezt a show-t. A másik nagy tanulsága az epizódnak pedig az volt, hogy ne eröltesd a felnövést, élvezd ki a gyerekkor minden egyes percét, mert ha egyszer elmúlt, soha nem jön vissza. És a sok tanulság közepette pedig elszórnak olyan szálakat, mint az "Auggie becsajozik", vagy "Farkle flörtöl", esetleg egy Topanga vagy Cory momentummal koronázzák be az adott percet.

Cory: And Auggie, is very important to hold on to your friends.
Topanga: And Auggie, stay this many as long as possible, 'cause when it's gone, it's gone.

 


CHASING LIFE 1x06. "Clear Minds, Full Lives, Can't Eat!"
Premier: 2014. 07. 15.

 

Akadtak szép számmal történések az eheti epizódban is. Valahol nagyon szimpatikus volt, hogy nem hagyták lenyugodni az Anyát, aki tovább "üldözte" lányát, mert hogy ez a szülők dolga, még akkor is, ha ezzel megfojtják gyermekük. Külön jó pont volt, hogy nem foglalkoztak a felesleges szállal, és végre kaptunk egy újabb leckét az életről Scott Michael Foster karakterén át tolmácsolva. Kétség sem férhet hozzá, hogy nélkül sokkal sótlanabb lenne ez a sorozat.

Talán a legcélra vezettőbb ott kezdeni, ahol a múlt heti epizódban abbamaradt, hiszen nagyjából ugyanonnan is vesszük fel a fonalat. Aprilt az anyja kergeti őrületbe, aki igazából csak védeni akarja csemetéjét. Megharagudni rá nem lehet, hiszen valószínűleg minden anya így tett volna a helyében. És igazából szinte majdnem minden szülő is, még akkor is, ha tudják a gyerekre nem lehet ráeröltetni semmit és mindezzel csak felesleges stresszel terhelik még akkor is, ha annak végképp semmi értelme. Véleményem szerint nagyon szépen volt felépítve ez a szál, hiszen bőven jutott idő a dolgok kibontására, maga a zárójelenet viszont nagyon csalódást keltőre sikeredett. Ott már nem csak kicsit érzem úgy, hogy az Anya átesett a lótúlfelére és túl óvó próbál lenni lánya számára, aki értelemszerűen nem kedveli az új helyzetet.

Átkanyarodva Brenna szálához, egyre erősödik bennem az érzés, hogy a lány még maga sem ébredt rá, hogy melyik nemhez is vonzódik, de már közeledik a válasz felé. Az már persze egy teljesen más kérdés, hogy ebben az epizódban ismét lépéseket tett meg hátrafelé, noha csak belekényszerítették mindebbe. Tetszik, ahogy adagolják, érzékeltetik és mélyítik ezt a szálat, hiszen ha nem lenne ott a "stupid cancer" sztori, akkor kétségtelenül ez lenne a legérdekesebb pontja a történetnek.

De "szerencsére" ott van és ez pedig egy olyan game changer, mint nem sok. Tetszett, hogy ismét előtérbe hozták Leo-t, aki először elszúrja az apja hirdetésének felvételét, majd pedig Aprilt sodorja veszélybe, mielőtt szembesülnénk a rideg valósággal: Leo helyzete sokkal súlyosabb annál, mint sejtette. Talán éppen ezért kapunk is néhány életleckét - lásd "kocsi lopás" vagy tetős jelenet-, melyek megragadják a néző fantáziáját és rávilágítanak, hogy igen, a jövő tervezhető, de a jelen megéléséhez nincs szükségünk annak ismeretére, hiszen a mai nap is van olyan jó a halálra, mint bármelyik másik. Imádom a karakter őszinteségét, mely már szinte majdnem irritáló beképzeltséggel és önelégültséggel társul, hogy az elegy egy végtelenül szerethető, több dimenziós karakter lehessen. Gondolok itt például arra az epizód eleji jelenetre, melyben April-t hallgatja.

Ugyan nem beszéltem arról a konyhai jelenetről, melyben April összefutott Dominic szobatársával. Nos... Pedig lenne mit. De ahelyett, hogy az epizód humorbonbonjáról csevegnék inkább azt érzem fontosnak kiemelni, hogy elmondjam mennyire végtelenül kedvelem April és Dominic kapcsolatát. Megvan a maguk természetes bájuk együtt, a dinamikát is érezni kettejük között és bizony a két karakter szörnyen jól mutat egymás mellett a képernyőn. Minden momentumuk magáért beszél.

Nehéz kiemelni egyetlen olyan meghatározó tanulságot ebből az utolsó szálból, melyet kitudnék emelni, mint a rész legfontosabb tanulságát. Talán ez Aprilhez lesz köthető, mint a kemó legnagyobb vesztesége az ember életére - kihangsúlyozva a zárómondatok legfontosabbjait. Egyszerűen annyira sokkoló volt, hogy még nekem sem sikerült teljesen feldolgoznom. Bevallom, nem ért túl váratlanul, de mégis sokkolt a Leoval kapcsolatos hír a vége felé, viszont pontosan a karakter könnyedsége miatt érzem azt, hogy létjogosultságának kell lennie April életében. Kettejük kapcsolata pedig végtelenül szépen van kidolgozva és remek felépítésének köszönhetően ejti rabul a nézőit. Az epizód címe pedig tanulságos és rendkívül szellemes. Vajon melyik nagy sorozat legendás mondásáa utal?
Share photos on twitter with Twitpic
Az epizód csúcsjelenetei:
1. April és Leo a kocsiban / Leo leakar ugrani / Leo összes / April megtudja a kemó legsúlyosabb következményét
2. Brenna és a leszbi csaj jelenete(i)
3. April és Dominic együtt


Young & Hungry 1x04. "Young & Prgenant"
Premier: 2014. 07. 16.

Nehéz megindokolni, hogy miért, de ezen a héten nekem bejött az epizód. Érezhetően jobb volt humorilag, mint a korábbi epizódok, amit talán azzal lehet indokolni, hogy az írógárdának jóval nagyobb tapasztalata van ebben a minden szempontból közhelyes témával kapcsolatban. Ugyanakkor, ha pontosan ennek köszönheti sikerességét, akkor áldásom rá!

Kifejezetten élveztem azokat a jeleneteket, amelyekben Eliott és Yolanda küzdöttek meg azért, hogy ki is mondja el a jó hírt Joshnak, meg ahogy ezzel kínosabbnál kínosabb helyzetekbe sodorták szegény Gabit. A baba kocsival való játszadozás és Eliott belépője a bejelentésnél pedig azt hiszem minden örömkönnyet megért.

Ha minden áron kell mondanom valami negatívat is a szériáról, akkor az egészen biztosan Sofia lesz, akinek eddig azon túl nem igazán látom értelmét, hogy ő a mexikói a sorozatban, mert hogy olyan kell minden ABC Familys produkcióba az esélyegyenlőség jegyében. Kétszer szerepel, kicsiket, és végig abszolút jelentőségtelenül húzza meg magát. Nagy szerencséje, hogy dögös.

A Young & Hungry-val való kapcsolatom továbbra is megmarad kétkedőnek, ugyanakkor elérte, hogy még egy epizódnyi főzöcskését bevállalják vele. Bízom abban, hogy ebbe az irányba fog elindul és nem szorulok arra, hogy a kaszás szerszámával lesújtsak rá.


UP & DOWN

Chasing life 1x06. - UP
Young & Hungry 1x04. - UP
Girl Meets World 1x03. - DOWN (de még így is nagyon erős, átlagfeletti)

GMW 1x03. Pokolian erős még mindig. Nagyon ritkán nevetek manapság ennyit bármin is. Brilliáns. 10/8


ELŐZETvárakozás

Girl meets World 1x04.
r

507 words 3365 characters

Chasing Life 1x07.

Young & Hungry 1x05.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék