Főoldal

iFecseg: Girl Meets World 1x07.

Tudtuk, hogy fizikális képtelenség lesz überelni a múlt heti epizódot. Nem is ez volt ezen a héten a cél, noha visszahoztak egy olyan eredeti szereplőt, akinek nagyon érdekes volt a története. Ugyanis Minkus főszereplőként kezdte a Boyban, ha úgy tetszik meghatározó okostojása volt az első szezonnak, majd miután hőseink gimibe kerültek ő valahogy átkerült az épület másik végébe és egészen a ballagásig nem is láttuk őt újra. Már akkor is nagy hibának éreztem és most is, hogy csak egy epizódra hozták vissza. Egyszerűen szenzációs volt látni a régi tüzet, mely huszonegy év után is ugyanúgy dobog közte és Topanga között.
Minkus: Do You have a helicopter, Cory?
Cory: No. Do You have a Topanga, Minkus?

Az epizód vezérmotívumát egy Maya-Riley beszélgetésre fektették. Bevallom nekem végig az volt vele kapcsolatban az érzésem, hogy kicsit túl nagy a téma húsz percbe, és remélem még visszahozzák. Viszont a másik oldalról nagyon elegánsan kezelték és abban kezdtem el bízni, hogy nem eröltetik. Már a sorozat alaphelyzeténél érezni lehetett, hogy egy az egyben kopizza és modernizálja A kis gézengúzot. Ebben a részben még jobban ráerősítettek Maya tehetségét illetően. Shawn ugyanis tehetséges fényképész, Maya pedig ugye a képzőművészetek irányába igyekszik elindulni. Míg Cory és Riley inkább a kézzel fogható dolgok mesterei - érzésem szerint Riley-nak pszichológusnak kellene mennie, annyira segíteni akar másokon-, addig Shawn és Maya inkább a művészetekben találták meg önmagukat. Éppen ezért egészítik ki tökéletesen hőseink.

Visszakanyarodva ahhoz a beszélgetéshez ott is Maya elmondta Rileynak, hogy ő elvárja az emberektől, hogy betartsák az adott szavuk, megjelenjenek, amikor szükség van rájuk és hogy a jó dolgokat várja el az élettől. Ezek mind nagyszerűek, de sajnos a legtöbb ember a legkevésbé sem ilyen. Az én szavaimmal Riley egy örök naíva, míg Maya ennél egy kicsit kedvesebben fogalmazott. Szerinte Riley egy örök álmodozó. Talán az ő felnövésében éppen ez jelenti majd a legnagyobb kihívást, hogy megtanulja elfogadni nem hozhat mindent rendbe, amit akar. És éppen ezért lesz ez egy fenomenálisan élvezetes utazás a karakterekkel még hosszú éveken át.

Ez egy nagyon erős téma volt, amihez hozzácsatolták még azt is, hogy végre megismertük Maya felelőtlen anyját, aki színésznő szeretne lenni, de valójában nem több egy egyszerű pincérnőnél. Mint a legtöbben. És a képzelt karrierjét a lánya elé helyezi és emiatt okoz neki folyamat csalódást. Ráadásul olyanannyira megsebesítette már Maya felszínét, hogy a lány már nem is képes csalódni benne többé. Ez azért valahol egészen szomorú. Én mégis szörnyen élveztem, mikor Riley Maya anyja után ment és megpróbálta a végsőkig elrúgdosni. A kitartásához és a lelkesedéséhez semmi sem fogható.

"(I'm fine believing that nothing much is going to happen for me. Otherwise I'm full of hope.) You hope for things, you get dissapointed." (Maya)

Két dolog volt még amit én mindennél jobban élveztem ebben az epizódban. Az egyik az a vacsorajelenet, ahol Riley a családját kérdezi az ő különleges tehetségükről és mindenki őrültebbnél őrültebb dolgokkal jön elő. Egyszerűen fantasztikus volt látni azt a két régi őrült kiskamaszt, akik egykoron Cory és Topanga voltak. Olyan zavarba ejtő természetességgel szállították le a jelenetüket, amellyel maximum az az utolsó festék a fejre jelenet tudja felvenni a versenyt, ahol tisztán látszott, hogy Riley már nagyon röhögni akar. Kíváncsi lennék azt a jelenetet hányszor rögzítették. Ennek a jelenetnek egyébként volt a folytatása a zárópoén alkalmával, aminek nálam sikerült überelnie. Nem tudom fizikálisan mindez hogyan lehetséges, de sikerült. A másik szörnyen zseniálisan eltalált jelenet pedig Farkle nyitó poénja volt. Nem véletlenül érezzük őt az egyik legerősebb idei karakternek - szigorúan Auggie mellett. Ellop mindent, amiben szerepel. Sőt, megkockáztatom, hogy még az apján is képes túlmutatni.

Hazudnék, ha nem azt mondanám, hogy a legviccesebb jelenet a számomra Minkus-Topanga-Cory jelenet volt. Már a belépőjétől fogva ellopta a showt és onnantól kezdve nem is eresztette míg össze nem került a show valódi sztárjával, Topangával. Imádtam látni a régi versengést kettejük között és a poénok is szörnyen nagyokat ütöttek pontosan emiatt. Ha ilyen lesz minden későbbi reunion részemről vevő vagyok rá, hiszen itt nagyon oda tették magukat az alkotók. Ebben a jelenetben megvolt minden és még azt is sikerült megbocsátatnia, hogy Cory és Topanga teljesen háttérbe szorultak ebben az epizódban.

Gyengébb volt, mint a múlt heti, de azt hiszem nyugodt szívvel nevezhetem átlagosnak ezt a rendkívüli epizódot. Ez pedig csupán annyit jelent, ha ez az átlagos, akkor bizony itt nem nagyon van mitől tartanunk. Kellően mulatságos sorozat, melyet még a drámai jelenetek sem tudnak lehúzni, sokkal inkább csak meghatják a néző szívét. Van egy olyan érzésem, hogy a megannyi feledhetetlen jelenet miatt máris érik egy újranézés.


Tovább emlékezetes dumák:
Riley: What about my piece?
Tanárnő: That's a cool top.

Auggie: You said I'm a little genious!
Topanga: You are, honey.
Riley: You said I'm a little genious!
Topanga: Well, I had no one to compare you to, honey.

Minkus: You can't do that!
Cory: I does whatever she wants.
Minkus: Yes, so would I...Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék