Főoldal

Szezon premier: SUPERNATURAL XI.

Nincs még egy olyan sorozat a világon, mint a Supernatural. Legalábbis számomra. Több, mint tíz évvel ezelőtt indult a széria, és az idei szezonnak úgy vágtunk neki, hogy a java még hátra van. A premier pedig minimum egészen ígéretesre sikeredett, főleg azokkal a gyönyörű kikacsintásokkal, amelyekkel magukról beszéltek. Mind a három szál izgalmasnak ígérkezik és bizony idén bármi megtörténhet.

Jeremy Carver elmondta a szezon rajtja előtt, hogy egy három részes masszív történettel fogják elkezdeni az idei évadot. Az első darabja ennek a gigantikus történetnek pedig igencsak meghozta a kedvünk a folytatáshoz. A showrunner által írt epizód pontosan olyan volt, mint amilyennek lennie kellett. Titokzatos, mégis nyílt. Telis tele konfliktusokkal, felvázolva a fivérek közös jövőjét. Humoros és félelmet nem ismerő.

A B és C sztorszálon futtatják Castiel és Crowley szálát, csak úgy, mint a korábbi években. Ezek a történetek mellett ismét nem mehetünk el szó nélkül, mert bár bár másodhegedűsnek szánják, valahol épp ugyanolyan jelentőségteljesek, mint a főszál. Már csak azért is, amiken Castiel keresztül megy. Az ő állapotáról viszonylag egészen keveset tudunk meg, csak annyit tudunk, hogy megváltozott. De nagyon. És nem feltétlenül a jó irányba. Éppen ezért bízom abban, hogy eltudja kerülni a véget, ami igen csak közeledik felé. Noha, aligha hiszem hogy van valaki, akit Castielnél többször kínoztak volna meg a sorozatban.

Ha ez mégis csak sikerül neki, még mindig ott van Crowley, aki első sorban a humorért felel. Imádom, ahogy Carver bánik a figurával és amit ebben az epizódban tett vele minimum volt tökéletes. Crowleynak, hogy túlélje Castiel támadását el kellett hagynia a saját testét és egy random nőjébe költözött, aki épp egy orgiára készült a barátaival a születésnapján. Valahol kicsit sajnálom, hogy csak annyit kaptunk ebből a szálból amennyit, valahol pedig pontosan ezért lett a kedvencem az epizódban.

Ami kimondva elég bizarul fest a testvérek szálát követően. Annyit tudtunk az ő küldetésükről, hogy idén egy oldalon kell harcolniuk, váll vetve egymásért és a világért. Ezzel szemben a premier egy kicsit más megvilágításba helyezte a kérdést. Bár az ügy közös, a módszereik sosem fognak megegyezni, mint ahogy az elveik sem. Ez pedig konfliktusokhoz vezethet. Amiben a sorozat tizenplussz évadot követően is iszonyatosan erős. Semmi sem izgalmasabb ebben a szériában, mint amikor a fivérek között meghúzódik egy nézeteltérés.

Még az sem, hogy a Darkness megköszönte Deannek, hogy kiszabadította. Vagy, hogy valami történt Sammel, ami miatt túlélte ezt az epizódot. Mindkét dolog kismillió lehetőséget vetít előre és mindkét srác története éppen ezért sokkali zgalmasabb lesz, mint számítottunk rá. Kaptunk flashbackeket is azokból az időkből, amikor Dean ki volt ütve és megtudtuk, hogy a Darkness is magán viseli a jelet, és ez örökre összeköti őket. Arról nem is beszélve, hogy ők mindig segíteni fognak egymásnak, mert ez a végzetük. És van egy olyan érzésem, ez a rejtélyes beszélgetés még fele annyi információt sem nyújtott nekünk, mint ami vissza van. De érdekes lesz látni ezt a "románcot" Dean és a Darkness között annyi szent.

Az első küldetésük miután a Darkness megérkezik, hogy a fiúknak meg kell állítaniuk néhány embert, akiket megfertőzött a sötétség és vérfürdőt rendeznek a saját városukban. Egy helyi, gyönyörű kék szemá rendőrnő, aki három hete van a pályán élte csak túl az esetet, aki súlyosan megsérült. A fiúk beviszik őt a kórházba, ahol szintén mindenki le van mészárolva. Itt találkoznak egy fickóval, aki igyekszik az új szülőtt lányát menteni a szörnyektől, de kiderül, hogy ő is megfertőzödött. Így a világ súlyának a rendőrnőt kell nyomnia, hogy megmentse a babát, míg a fivérek igyekeznek elrendezni a dolgokat a démonokkal vagy bármik is legyenek ezek. Persze, mivel ez a Supernatural itt semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Eközben pedig rengeteg kikacsintás csendült fel saját magukra. Többek között az is szóba került, amit a Comi Conon is elmondtak az alkotók, idén a főszál mellett visszatérnek a sorozat gyökereihez is. A kérdés persze leginkább az számomra, hogy feltétlenül szükséges? A válasz egyértelmű, de vajon képesek lesznek-e rá? Dean vállát az egész világ súlya nyomja, míg Sam csak úgy tűnik, mint aki belefáradt mindebbe a kemény harcba, hogy újra és újra egyre nagyobb veszélyeket szabadítanak a világra. Dean viszont elszánt, hogy bármi is kerüljön, a Darkness-t vissza küldi oda, ahonnan jött. Következzék a kedvenc mondatom Samtől:

"Mikor felejtettük, hogy miről szól a küldetésünk? Dean, ha nem változtatunk ezen azonnal, a hibáink csak ismételni fogják magukat... Embereket menteni azt jelenti, hogy mindenkit, nem csak egy babát vagy egymást."

(“When did we forget how to do this? Dean, if we don’t change, right now, all of our crap is just going to keep repeating ourselves… Saving people means all of the people, not just that baby, not just each other.” - Sam)

Ezzel pedig kezdetét vette a sorozat talán eddigi legizgalmasabb évada, ahol a testvérek ismét váll vetve küzdenek majd egymás oldalán, miközben mindkettejüket más erők mozgatnak. Vagy mindkettejüket hasonló erejű erők csak épp más megközelítésből? Annyi kérdésem van, de nem fogok választ kapni rájuk egészen a folytatásig. Ide nekem a Supernatural második részével, de septiben!

Legjobb jelenetek:
1. Dean és a Darkness beszélgetése
2. Sam és Dean párbeszéde arról hogyan kell folytatniuk
3. Crowley szála a humor szállítása miatt

 

Legjobb párbeszéd:

Sam: Look, I get it. I do. We're gonna save that baby, okay? And we're gonna find Cass, and we're gonna stop the darkness.
Dean: Okay, so what are we talking about?
Sam: The plan.
Dean: We have a plan, okay? It's the same plan as it's always been. In order to get out, we go through.
Sam: And? How's that been working for us?
Dean: We can't save Cass if we're stuck in some hospital, okay? Just like I can't strap on a time machine, go back, and tell Cain to shove that Mark up his ass or stop you from releasing the darkness. Now, have we made mistakes? Yes. Hell, yes. And we can analyze each and every one of them over a couple of frosties when we're old and farting sawdust and out of this room! Right now, all I can do is I can gear up, I can head out, and I can save that freaking baby, which is exactly what I'm gonna do.
Sam: When did we forget how to do this?
Dean: What?
Sam: Dean, if we don't change ... right now ... all of our crap is just gonna keep repeating itself.
Dean: Hey, I-I don't even ... what?
Sam: This ... this "kill first, question later." What happened to us? Hunting things ... we're good at that. Sure, we're great at that. But that's only half of the bumper sticker, man.
Dean: Sam, I am trying to save that baby.
Sam: And what about the others out there?
Dean: You mean the ones trying to kill us?
Sam: I mean the ones that are sick, the ones that are dying.
Dean: Yeah, who won't rest until they've infected us all.
Sam: So we just forget about a cure?
Dean: What cure?
Sam: Jenna's cure? There is always a cure. You just have to want to find it.
Dean: Yeah, how are you gonna find it if you're dead? And around and around we go.
Sam: Saving people means all of the people, Dean. Not just that baby. Not just each other. I unleashed a force on this world that could destroy it... to save you.
Dean: And I told you not to.
Sam: And I'd do it again. In a second, I would do it again. And that is what I'm talking about. This isn't on you. It is on us. We have to change.
Dean: What are you thinking?
Sam: Get Jenna to the car. Get her and the baby somewhere safe.
Dean: Without a shot. And what are we gonna do about those things on our tail?
Sam: They won't be on your tail.
Dean: No way.
Sam: You said it, Dean. We broke this.
Dean: Yeah, we broke this, okay? We did.
Sam: I heard it in your voice when you agreed to take that child. I get it. You do what you do.
But you've got to let me do what I do, too.

 

Dean: If you're as bad as they say you are, why haven't you hurt me?
Darkness: For the same reason that you'll never hurt me. We're bound, Dean. We'll always be bound. You helped me. I helped you. No matter where I am, who I am... We will always
help each other.

 Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék