Főoldal

Shannara - Ők lesznek a magyar hősök

Január hetedike még egy kicsit odébb van, és míg mi tűkön ülve várjuk a premiert a Viasat3 bejelentette a SHANNARA - A JÖVŐ KRÓNIKÁI című vadonatúj, szinte már világpremierben érkező sorozatának magyar hangjait.
A főszerepet az eddig még ismeretlen brit Poppy Drayton alakítja, akihez a szinkronrendezőnek Juhász Annának kellett magyarhangot találnia. Az ő választása a lágy hangú, Csuha Borira esett, akit sokan az Alkonyat-sorozat Bellájaként ismerhetnek.

A hős szerepében egy már veteránnak számító hősszerelmes található -aki bár ezúttal is daliás, még sem a románc fog dominálni nála. Austin Butler gyakori vendége a hazai képernyőknek is, hiszen a Derült égből család óta minden tini cuccban megfordult már, legalábbis azokban, amiket imádtunk - legyen szó akár az Elcserélt lányokról vagy a Carrie naplójáról. Ám még sosem jött neki össze a duplázás, ami a magyarhangokat illeti. És bár nekünk megvan a kedvenc magyarhangunk hozzá, ezúttal is egy új fiatalé a lehetőség, hogy megszólaltassa a figurát. Czető Roland és Unvári Gergő után ezúttal Timon Barnabásé a megtiszteltetés, hogy Négyföld hősét szólalthassa meg.

Eretriát a spanyol származású Ivana Baquero formálja meg. A 24 éves lány szerepelt már néhány nagyobb sikerű filmben, például első főszerepét A faun labirintusában kapta, de láthattuk őt már A másik lányban is. Az elmúlt években inkább a tanulmányaira fókuszáló hölgy néhány spanyol nyelvű filmet leszámítva nem volt túl aktív, és a Shannarával tervezi visszatérését az elbólyba. Ő is elfogyasztott már néhány magyarhangot 2006-os első beszédes szerepe óta, de már legalább két alkalommal szólaltatta őt meg Kántor Kitty. Ezúttal Pekár Adriennek kell felnőnie a feladathoz, hogy Négyföld megmentésére szaladjon.

Manu Bennett is ismerős a hazai nézők számára, hiszen több sikersorozatban is felbukkant az elmúlt években és meglepő mód mindig ő volt a rosszfiú. Az új-zélandi származású színészt legutóbb az A zöld íjász című sorozat Slade Wilsonjaként láthattuk, ott meglepő mód Schnell Ádám volt a magyarhangja. Korábban még a Spartacusos időkben megszólaltatta őt az azóta már elhunyt Haás Vander Péter és Epres Attila is. Kissé érthetetlen mód ugyan, de ezúttal Széles Tamásnak kell szerethető segítőt faragnia ebből az egykori testépítőből. Hogy ez a párosítás miképp született meg az nagyobb rejtély a számomra, mint J.J. Abrams sorozatai.

John Rhys-Davies-t aligha kell bárkinek is bemutatni aki kedveli a fantasy műfaját, ám ha mégis akadnak olyanok, akik számára ne lenne ismerős A gyűrűk urájában Gimlit (Rajhona Ádám) megformáló, szintén új-zélandi szárzamású színész, akkor íme néhány kalandfilm, mely kiemelkedik a színész repertoárjából: Az elveszett frigyláda fosztogatói, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, valamint a sorozat fanatikusok számára pedig ott van a Sliders. A szinkronrendezőnő úgy érezte Eventine Elessedil magyarosításakor, hogy egy olyan színésznek kell gondoznia a szerepet, aki minden akadály nélkül képes lesz elhitetni a nézőkkel, hogy egy jelentőségteljes figura. Így Jakab Csaba lett a választottja.

A magyar változatért a Trónok harca mögött is álló rendező-fordító páros a felelős. A rendezés a mindig remek Juhász Anna keze munkáját dícséri, aki híres arról, hogy odafigyel a minőségre és akinek komédiái nagy kedvenceink (Így jártam anyátokkal). A magyarszöveget pedig egy a műfajban már komoly tapasztalatokat szerző fordító ferdíti, aki többek között a Vikingekkel aratott már komolyabb sikereket. Surányi Zsófinál a pontosság garantált, így az újabb fantasy sikernél minden adott ahhoz, hogy a hazai közönség elé is egy minőségi szinkron kerüljön.

Hogy vajon sikerül-e megbírkózniuk ezeknek a remek színészeknek a nem mindennapi feladattal kiderül január hetedikén este 21:00-ás kezdettel a Viasat3 műsorán.

Ha pedig már nem bírtok magatokkal, tartsatok velünk az amerikai premier napján, ugyanis elindítjuk NÉGYÖLD KÜLDETÉSE című vadonatúj podcast műsorunkat, melyben minden héten kibeszéljük az aktuális epizódokat, összehasonlítjuk őket a könyvekkel és elmerülünk a történet lenyűgöző világában, egyszóval egy izgalmas extra órányi szórakozást kínálunk, ahol kibeszéljük a látottakat. Hangolódjatok velünk ti is a Shannara krónikáira!

 

SHANNARA - A JÖVŐ KRÓNIKÁJA
Magyar bemutató: 2016. 01. 07., csüt, 21:00, Viasat3

NÉGYFÖLD KÜLDETÉSE
Podcast premier: 2016. 01. 05., JNA Network

Magyar hangok:

Amberle (Poppy Drayton) – Csuha Borbála

Wil (Austin Butler) – Timon Barnabás

Eretria (Ivana Baquero) – Pekár Adrienn 

Allanon (Manu Bennett) – Széles Tamás

Tilton (Emilia Burns) – Nemes Takách Kata

Ander (Aaron Jakubenko) – Szatory Dávid

Eventine (John Rhys-Davies) – Jakab Csaba

Catania (Brooke Williams) – Dögei Éva

 

Magyar szöveg: Surányi Zsófi

Szinkronrendező: Juhász Anna

A szinkront az SDI Media készítette.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék