Főoldal

Falcast 1x01. "Majdnem család"

Az írók idei képzésén megtanult új fortély nem más, mint az időugrás helyesen való alkalmazása volt. Sőt, tovább megyek nem tudom milyen képzéseket végeztek, de mostanra olyan szinten megtanulták a mesterségük, hogy már a meztelenséget, valamint a nem csak látványos, de vizuálisan minden tekintetet kielégítő szexjeleneteket is kivonták a forgalomból. A Bitten alkonya egy új kanadai írónemzedék megteremtésének hajnala.
1x01. "Majdnem család"
Peemier: 2016. 02. 14.

(letöltés)

A tartalomból:
00:00-16:09
Laura Vandervoortból sosem elég

Laura Vandervoort a Coffee Shop c. filmben.

16:10-21:25
Momentumok, amikre érdemes lesz figyelni
21:26-1:05:16
A "Majdnem család" című epizód megtekintése
1:05:16-1:33:40
Égető kérdések megválaszolóműhelye valamint elmélet gyártók amatőr klubbjának ülése

 


Nagyon vártam már a szezon premiert. Amit letettek az írók az asztalra az előző évadban az alatt csak emelni tudom a kalapom. Pláne az első évad halovány tavának tükrében - az alapján még azon sem lepődnék meg ha egyszer behoznák hoznánk és ismét Molnár Ilonával párosítanák össze, persze a második évadtól már nagyon lelógna. De nem csak az írók fejlődtek látványosan, hanem Laura Vandervoort színészi képességei is. A színésznő már tavaly is túl mutatott azon, hogy istennői szépsége van, de az idei szezon nyitó jelenetét olyan csont nélkül vitte el a hátán, hogy öröm volt nézni. A jelenet pedig kellően baljós, izgalmas és szenvedélyes volt.

Felsorolhatnám, hogy miért is szeretem annyira a Bitten-t, de erre ott van a fentebbi podcastünk. Ordít a színészekről, hogy imádják a munkájuk és lelkesedésük nem csak az általuk adott interjúkból árad, hanem minden egyes képernyőn töltött pillanatukból is ez árad. Ez pedig csak arra jó, hogy tovább tüzelje a nézőben lapuló szenvedélyt és elkötelezettséget a sorozat iránt. Ráadásul miután az első évaddal meghódították a könyvek rajongóit és a könyveket nem ismerő nézők seregét is eljöttnek látták az időt arra, hogy önálló útra lépjenek. Kockázatos vállalkozás vagy épp ideje volt?

Az előző szezon egy nagyon is baljós látomással ért véget. És valahonnan onnan is folytatódott most a történet. Elenát rémálmok gyötrik, és mivel csak egy valaki tud a jövőről így kénytelen nála érdeklődni hogyan is kerülhetné el, amit láttak.

Számomra már most kristály tiszta, hogy az évad legfőbb szála, amely a végéig izgalomban fog tartani az az Elena és Jeremy között megfeszülő ellentét lesz. Egyszerűen annyira ügyesen tették dominánsá ezt a szálat, hogy bármi is legyen a hőseinkre leselkedő komolyabb veszély az momentán a legkevésbé sem érdekel. Kettejük látásmódja és elképzelése a jövőről nem is lehetne különbözőbb és minden egyes közös jelenetük erre épít. Folyamatosan fokozzák kettejük között a feszültséget és ha ez így megy tovább, akkor már csak idő kérdése, hogy mikor robban a bomba. Ez pedig akár valamelyikük vesztét is jelentheti. A farkasok is falkában a legerősebbek, és ez rájuk is nyugodtan elmondható.

A 100 esetében a szezon premier nagyon altatósra sikeredett, ami valahol elmondható a Bittenről is. De csak valahol. Ha arra fókuszálok, hogy a második évadban is a kötelék, illetve az érzelmek kijátszása okozta a legtöbb élvezetet, akkor ez a szezon premier igen is tele volt fontosabbnál fontosabb jelenetekkel. És nem csak Elena és Jeremy között. Elég csak egy régi cimbora halálára gondolni, aki az életét adta, hogy megmenthesse Jeremyt. A bosszúnál pedig nincs is feszesebb tempót diktáló ajzószer egy farkas számára. Ahogy mondani szokás fogat fogért, farkast farkasért. És már is kezdetét veszi egy rendkívül feszült, már-már thrilleri magasságokba emelkedő hajsza Elena, Clay és a vadász között. Aki farkasokra vadászik. Megbízásából. Persze Jeremy megakarja tudni hogy ki küldte, csak hát ez a cukorborsó nem nagyon akar beszélni.

Egy egészen parányit hiányzott, hogy nem nagyon kapott teret Clay és Elena kapcsolata, vagy hogy ezen az egy jeleneten kívül nem kaptunk újabbakat, amelyek megmutatták volna, miért is imádjuk őket annyira. Persze tény és való, hogy nekik is egészen más elképzelésük van a jövőt illetőleg. Vajon szakadék vár rájuk vagy áthidalják a problémáik?

Ennél talán egy egészen kicsit érdekesebb volt, hogy Rachel egyedül van "házi őrizetben" és Nick látogatja őt meg. A jelenet nagyon élvezetesre sikeredett és átjött a nő minden egyes fájdalma elvesztett párja iránt. De talán ennél is fontosabb volt, mikor Elena akarta felkeresni a nőt, Jeremy pedig nem engedte neki a vizitet. Lehet, ha fizetett volna neki... De ez is inkább csak egy amolyan olaj volt a tűzre, semmi több. Én pedig imádom nézni, ahogy forr a víz.

 Nehéz is lenne szezon premiert írni csattanó nélkül. És mivel minden néző a sötétben tapogatózik szerintem nagyon meglepő húzással álltak elő az alkotók idénre. Persze nem tudom ennek mennyi köze lesz a főszálhoz, de az biztos, hogy érzelmileg befolyásolni fogja Elenát. Az egyetlen kérdés, hogy baráttal vagy ellenséggel van dolgunk. És hogy hogyan jutott el hozzá egy vidéki ipse, aki teljesen látszólagos életet élt a vadon mélyén? Pláne két gyerekkel. Azt hiszem kemény hét áll előttünk, ha válaszokat akarunk kapni ezekre a kérdésekre.

Szerintem nagyon is elégedettek lehetünk. Az alkotók egy olyan szezon premiert tettek le az asztalra, amely kielégíti minden vágyunk és kicsit oltotta a szomjunk. Semmi olyat nem léptek meg, amivel az egyre fogyatkozó falka ellen kovácsolták volna a népet. Sőt, igazából csak megadták nekik azt, amire vágytak. Egy szezon premiernek kovácsolnia kell a kérdéseket és az érdeklődést, és pontosan ez az, amit ez az epizód elér. Jelen állás szerint idén sem lesz okunk a panaszra. Alig várom a folytatást!

EnglishHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék