Főoldal

II. évad (13. rész)
(2010-2011)

Sokszor kapom én is ezt a mondatod, és azt hiszem a LUX-ot is azért szerettem meg az első perctől fogva, mert a felnövésről szólt. Hiába a múltbéli hibák, hiába minden hazugság vagy titok, ha ezeket a rétegeket lehúzzuk róla nem marad más, csak az egyszerű felnövési problémák. Mert kár tagadni, előbb-utóbb mindenki számára eljön az a pillanat, amikor a felhőtlen ifjú évek véget érnek és benő a feje lágya. Persze ehhez a legtöbb esetben nem árt egy szerető család is. A sorozat szíve itt a szeretet.


Az első 6 perc után kijelenthetem, hogy... Igazából még semmit. Teljesen kiírtak egy szereplőt, és felkészültek arra, hogy egy másik is hasonló sorsa jusson. Feltettek egy nagy kérdést - úgy tűnik ez az írónő mániája-, és telepakolták szexibbnél szexibb jelenetekkel az első perceket. Najó, és bevezették az új konfliktust is, ami miatt majd egész évadban aggódhatunk. Naj, csak felvezették, de a lényeg úgyis ez marad - márha láttátok valamelyik trailert. Most pedig remélem képeket mutatunk.

Most őszintén, 5 hónap után számított ilyesmire valaki? Teljesen megleptek az írók. Egy kimerülő félben lévő történet, amiről nem tudtam elképzelni hogy akár hosszabb távon is működőképes legyen megleckéztett, mert felfrissült. Az első pillanatokban érezte ezt már az ember és az érzés csak nem múlt el. És ez jó jel, nagyon. Azt jelenti, hogy a LUX ismét ott van a legfeelgoodabb sorozatok között. Ebbe a részbe pedig annyi csavart tettek, amennyit máskor több rész alatt (se) sütnek el az ilyen kaliberű dramedyk.


2x11.


LUX 2x12.

Azt utálom a sorozatokban, ami itt bekövetkezett. Tudtuk az évad elején, hogyan fognak mindent visszaterelni a "normál kerékvágásba", hogy miért fogunk megszabadulni attól a néhány új figurától, akiket idén kaptunk. Láttuk előre, és tudtuk, hogy be fog következni. Nem is került el bennünket. Az előző két részben betették az utolsó szegeket is a koporsóba. Most pedig meglépték, amit meg kell. Végeredményben örülök, hogy még most tették meg, mert így legalább láthatjuk az életük búcsúzóul újra helyre állni. Erről a pontról nézve abszolút lezártnak ígérkezik a sorozat.


LUX 2x13.

Néha kifejezetten nehéz megszólalni. Szerintem mind vagyunk így ezzel. Egy ilyen finálé után pedig mindez hatványozottá válik. Elvégre, mit is mondhatnék? Hogy jó volt? Megkaptuk a csodás lezárást, amit megérdemeltünk? Vagy hogy minden rendbe jött és minden visszatért a régi kerékvágásba? Hogy a sorozat egy könnyed szivatással, könnyfacsaró búcsúbeszéddel és egy a hangulathoz leginkább passzolóan felemelő fényképpel ér véget? Azt hiszem ez a sorozat több, mint érdekes volt. Elnézve, hogy honnan indultunk és hol kötöttünk ki... Talán tényleg hatalmas volt a bejárt út, de mégsem annyira távoli.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék