Főoldal

II. évad
(2010-2011., 22. rész)

PARENTHOOD - MÁSODIK ÉVAD
Sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne a legtalálóbb cím, mely összefoglalná helyettem, hogy miért a Parenthood az, amit mindenkinek, bátran ajánlok. Majd elém került a szezon finálé, és Adam kimondta mindazt, amiért ez a sorozat number one. Engem pedig ez az egy mondat legalább annyira magával ragadott, mint a karakterek viselkedése, reakciói, a színészeik játéka, és minden, amiért jó érzés Bravermannek lenni.


2x01-10.


A 2009/10-es évad messze legjobb szereposztású sorozatát nagyon vártuk. Aztán jött a főszereplőnő betegsége és a midseason-i rajt. Majd bejött a képbe Lauren Graham, és elérkezett a 2010-es bemutató is az NBC-n. A rossz ómenek miatt nem sokan fogadtak volna nagy tételben, hogy a Parenthood-ból lesz második évad is, de a sorozat jól állta a sarat az első 13 részes próbatételen, így a zöld megadatott és a Tv2 is septiben bejelentette, hogy érkezik ám hozzájuk. Tegnap pedig megtörtént a nagy nap, a Parenthood visszatért, mi pedig belenéztünk az első X percébe.

Haddie: Apa, van köztetek valami ostoba megegyezés, hogy nem veszitek tudomásul egymás hibáit?
Adam: Igen, házasságnak hívják.
Parenthood 2x17.

Meglátszik, hogy ki írta ezt a részt. Számolnom kéne hányszor kap el a bőgés egy-egy Parenthood rész alatt. Nincs túl sok olyan sorozat, ami ennyi érzelmet és ilyen nagy intenzitással képes kiváltani az emberből, de a Parenthoodnak valahogy megvan a maga különleges kis varázsa, miszerint minden egyes része képes elgondolkoztatni és érzelmileg földhöz vágni az embert. Ez a rész mindenképpen az indulatokról és a megbánásokról szólt. Minderre nagyon durván ráerősítve zeneileg és olyan zárójelenettel, amely után percekig ültem egy helyben némán és bámultam ki a fejemből. A Parenthood a legkülönlegesebb élmény, amit napjainkban egy televíziós sorozattól kaphatunk.


Parenthood 2x18.

Sikersztorikat kerestek? Majd mondok egyet. A Parenthood a surranó pályán (NBC) jött és vált azzá a sorozattá, amit az összes közül a legjobban várok. Nem tudom hogyan csinálta, de az biztos, hogy félelmetes. Erre a részre például azóta vártam, hogy először láttam a trailerét. Érzelmileg elképesztően megvisel a Parenthood és azt hiszem talán éppen ez okozza azt, hogy ennyire közel került hozzám. Bizonyos szinteken óriási kihívást jelent, és örülök, hogy legalább ez képes rá, hogy érzelmeket csaljon ki belőlem.


2x19.

Ez a rész a könnyekről szól. De kivételesen csak az utolsó jelenete a drámai értelembe vett könny hullatásról. Minden, minden ami előtte történt könnyed volt. Hol felemelő, hol csupán reménnyel töltötte meg a nézőt. Helyenként kifejezetten szellemes volt, máshol csak önmagukat adták a figurák. Vicces volt, hogy Haddie-nek csak annyi szerepe volt, hogy a végén a kanapén üljön, miközben Max azt a taxis játékot nézte, amit nálunk Gianni is csinált. Sokkal oldottabb és szórakoztatottabb rész volt, mint az előzőek.


2x20.

Annyira éreztem az utolsó jelenetet, hogy... Tulajdonképpen 40 percen keresztül csak arra készültem. És végül csak nem bírtam ki. Annyira adta magát és nem is érdekelt, hogy mit fog mondani, ha megszólal, mert tudtam. Amikor hallottam a lépteit már elkezdtem bőgni. Kábé úgy, mint tavaly a Toy Story 3 alatt. Elvégre erről szól az élet, nem? Hibázunk, és megpróbáljuk rendbe hozni őket, és ha szerencsénk van, akkor lesz valaki, aki meg tud bocsátani nekünk. És legyen bármilyen csöpögős egyszerűen ezektől a kiszámítható, de a figurák szempontjából meglepő dolgok miatt működik jól a Vásott szülők. Az ördög a részletekben bújik.


Parenthood 2x21.

Uramisten! Én soha, de soha nem szeretném így megtudni! Katimsnak különös érzéke van ahhoz, hogyan kezelje a fiatal lányok szexualitásának aktivvá válását a szülők szemszögéből. Ez a megoldás teljesen modern és megrázó volt. Röviden kiakasztott. És újból megemlíthetem Monica Potter és Peter Krause játékát, mint álomszülők. Ráadásul mindez már a nyitó jelenetben, ami közvetlenül minden idők egyik legízlésesebb jelenetét követte. Nagyon brutális kezdés, amit igyekeztek egy Cros mint cseszegetős főnök a lakáselújításon poénokkal oldani. Sikerült.


Parenthood 2x22.

Az utolsó blokk nem kellett volna. Úgy értem nélküle természetesnek venném a harmadik évad berendelését. Mert egyszerűen kell. Nem is a válaszok miatt, hanem egy olyan ponton mentek el reklámra, ahol ha véget ért volna a szezon mindenki visszatérne a következőre. Nem mondom, hogy ez a befejezés nem volt olyan, mert nagyon is olyan volt. Csak megválaszolta a kérdéseket, lezárta a függő dolgokat és közben mégis nagyon okosan lefektett egy alapot szinte az összes szálra. Hogy mi a helyzet velem? Én már akár ebben a pillanatban nézném a következő részt.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék