Főoldal

VI. évad (22. rész)
(2010-2011)

Nem látom értelmét, hogy újra elmondjam azt, amit egész nyáron hangoztattam: A Supernaturalnek vége, nincs ok bízni az írókban, és innentől már a sorozat sohasem lesz a régi. Volt egy kerektörténete, elmesélték és ennyi. Akinek volt esze kiszállt és szép emlékekkel fog visszagondolni erre a remek sorozatra. Aki meg hülye, mint én, az meg szívjon csak az újabb bőr lehúzásával, amely j nézettség mellet a "végtelenségig" is folytatódhat. Csesszétek meg, komolyan ez kellett nekünk?Az Odaátban az az egyik legjobb, hogy zseniális karakterekkel egészítik ki a "szájbarágós" tesókat. Eddig pedig még soha korábban nem volt rá példa, hogy átadják a terepet és egy barátuk kerüljön a sorozat középpontjába. Talán azért, mert eddig volt sztorijuk, most meg nincs semmi? Akárhogyis most már csak a mókáról kell, hogy szóljon a történet, és ezúttal még az is belefért az idejükbe, hogy lezárjanak egy tavalyi szálat, ami. És pont.

Egyfelől jár a pacsi az íróknak, hogy egy olyan részt hoztak össze, amiben a nyelvüket mutogatják napjaink vámpír tombolásának. Nekem mondjuk túl sok volt benne az Alkonyat-utalás, de lenyelem, mert legalább keményen oltották. Ami olcsó vigasz, mert egymást egyáltalán nem. Cserébe legalább behozták a képletbe ezt a régi titkos "Campbell-naplót", ami kitudja még mennyi korábbi hitünket fordíthatja ki, mint ahogy napjaink oly divatos hullámai teszik ezt a mítikus lényekkel.

Nesze semmi, fogd meg jól! Én teljesen ezt éreztem. Kaptunk egy nagyon jó címmel megáldott, és arra remekül építkező részt, kellemes monster of the week kaliberű eseményeket, remek színészi alakítást Jansen-től, erre jön az az utolsó jelenet és...

Nagyon jó indítás és egy baromi jó csavart nyomtak be - és újra volt Casszünk. Már épp fikázni készültem, hogy miért nem használják Corin Nemec-et, mikor megléptek valami merészet. Amit a zárójelenetben kellő drámával sikerült is überelniük. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ez egy olyan fordulat, ami mindent megváltoztat és amire senki sem számított. Vagy mégis? De most őszintén, ha kérhetem.

Supnat 6x08.

Nem lep meg különösebben, hogy egy jó, egy izgalmas rész után megint jön egy töltelék, egy unalmas rész, ahol Dean csak lázad és nem akar Crowley-nak dolgozni, aztán persze megint nem történik semmi a rész alatt, mindenki téved és a végén bedobnak egy olyan jelenetet, ami megint "Ez mi volt?" kaliberű érzéseket vált ki a nézőből. No nem azért mert annyira szar lett volna, hanem mert pontosan erre vártunk már egy ideje. De tényleg ez kellett ahhoz, hogy a karakter kimondja ezeket a szavakat?

Supernatural 6x09.

Ökörködés, lazítás. Ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni ezt az epizódot. Igazi kisváros feelingben és olyasmi légkörben, mint tavaly a "Nagy paródia részben", csak itt most az X-akták és társaik kerültek nagyító alá. Arra gondoltam vajon mi vezényelhette az írókat erre az ösvényre. Aztán arra jöttem rá, hogy ugyanezt a húzást meglépték már idén egy másik sorozatban is. Talán onnan irigyelték el a csavart? Bárhogyis, elhangzott itt egy-két dolog, aminek még akár jelentősége is lehetne, ha...Supernatural 6x11.

December elején néztem az utolsó részem. Ha jól számolom akkor egy laza két hónapos szünetet iktattam be. Ennyire kiábrándultam az Odaátból, noha a 10-es rész, és ez is egészen jó volt. A főszálakat szépen mozgatták, nem tököltek mindenféle baromsággal és nagyon érdekes szálakat, lehetőségeket pendítettek meg. Kaptunk egy kis minijátékot Robert Englundtól és visszahoztak néhány régen látott ismerőst is. Közben pedig olyan események vártak Deanre, amelyeknek kimenetelét előre tudhattuk.


Supernatural 6x12.

Folytatódott a show. Sam visszakapta a lelkét, mi pedig megismertünk cserébe egy olyan szereplőt, aki nagyobb, mint Lucifer és innentől kezdve mindent, de tényleg mindent meg fog határozni. Ránézésre ez a folytatás sem volt több egy egyszerű "tölteléknél", de valójában sokkal fontosabb volt. Az utolsó jelenete pedig röviden maga volt az évad csúcspontja. Eddig ennél jobb jelenetet nem láthattunk. Idén.


Supernatural 6x13.

Létezik a logikusság a hálivudi írók szótárában? Csak mert idén egyenlőre - két rész alapján- ez jön le nekem a részekből. Az előzőben is pontosan azzal foglalkoztak, amivel ilyen szituban kell és most is kijátszottak egy adukártyát. Az már teljesen más kérdés, hogy mennyire volt jó, ami a kártyán szerepelt, mert minden a csattanó alá volt rendelve. Legalábbis én így látom.


Supernatural 6x14.

Hogy én mit szeretnék? Legyen vége a sorozatnak, és hagyjuk ezt a nyamvadt szappanoperát egyszer s mindenkorra. Deannek Lisa mellett a helye, és pukntum. Főleg azért, amit Lisa mondott Deannek. Belegondolva teljesen igaza van. Valahányszor felbukkan, majd lelép tőlük a családját, a saját családját hagyja magára. És igen, értem én, hogy az öcsike így meg úgy, meg együtt hajtanak... De ha ez az ára, ha a sorozatnak véget kell érnie, hogy Dean végre a családjánál kössön ki, akkor lépjék meg.


Supernatural 6x15.

A rész, amitől már hónapok óta rettegtünk. Féltem, reszkettem és nem mertem megnyomni a playt. Végül bekövetkezett az elkerülhetetlen és megnéztem. És tudjátok mit? Ez volt az Odaát eddigi legjobb töltelék epizódja. Nem viccelek. Az önirónia abszolút működött és annyira nagyokat túloztak... De legalább menet közben bepillanthattunk a kulisszák mögé, és még a negyedik fal is ledőlt. Valami azt súgja, hogy ez lesz az a töltelék rész, amit a legtöbbször fogok megnézni.


Jópofa címek születtek a hatodik évadhoz. Íme az első hét:

6x16.

Miért kell folyamat irtani a szereplőket? A figurákat, akiket megismertünk és megkedveltünk az évek során? Nem csak túl lehangoló, de egyszerűen rém idegesítő, hogy a végén mindig csak ugyanaz a három alapszereplő marad. Ne értsetek félre, imádom Bobby-t, és örülök neki, hogy eddig túlélte, de nem értem egyszerűen, hogy miért kell az olyanokkal is végezni, akikkel a fiúk terepen is dolgozhatnak? Mert Bobbynak, ha jól számoltam ez volt az első olyan, hogy nem csak a lakásán vagy annak közelében szerepelt. Szóval, ha úgy vesszük, elég nagy lépés volt.


Supernatural 6x17.

Nyitójelenet a főcím után. Bobby iszik és könyveket búj. Fiúk érzik, hogy beszélniük kellene Bobbyval, de nem tudják melyikük kezdje. Hogy döntsék el? Kő-papír-olló. Az ilyen pillanatokért imádom a Supernatural-t. És az ilyen jelenetek miatt nem értem, hogy miért Mischa Collins a főszereplő, miért nem Jim Beaver. Valahogy Castielt nagyon feleslegesnek érzem. Persze furcsa ezt pont egy olyan rész alatt mondani, amiben még szerepel is. Ritka alkalom.


SUPERNATURAL 6x18.

Tökéletes főcím? Francokat. Én szeretnék egy ilyen sorozatot. Mármint olyat, ahol Jensen Ackles cowboyt játszik. Ziher, hogy a kedvencem lenne, pláne ebből a részből kiindulva, amit jobban élvezett, mint korábban bármit, amit valaha csinált. Látszott rajta, és mint tudjuk az apja is ezt üzente neki a forgatáskor. Megérdemelte, és vele együtt mi is ezt a jó öreg vadnyugatos részt, mely minden elváráson felül teljesített. A szezon egyik fénypontja, kétség sem férhet hozzá. Már legalább a görbe tükör óta nem élveztem ennyire Supnatot.


Supernatural 6x19.

A héten tudtuk meg, hogy a Supernatural igen, de Micha Collins nem folytatja a sorozatot. A rész nagy fordulata közben csak arra tudtam gondolni, hogy ez vajon véletlen lenne? Próbálom keresni a válaszokat, de igazából ezzel is sikerült annyira felhúzniuk, hogy meghagyom nekik a lehetőséget, hogy a hátralévő 3 részben megválaszolják nekem a kérdést. Ettől mondjuk a legégetőbb kérdésemre aligha fogok válast kapni: Mire volt jó Eve, ha ilyen könnyű volt végezni vele?


SUPERNATURAL 6x20.

Befutunk a finisbe, ezen a számomra tripla részes "Finale Night"-on, amivel lezárjuk ezt a kétségtelenül "nemtudomhovarakni" évadot, ami az újabb bőr lehúzásának indult és valami mást lett. Lássuk mi történt az utolsó 3 részben. Ezt akár át is ugorhatnánk, mert Ben Endlund írta és rendezte, aki általában a legjobb részeket szállítja. De pont ezért nem tehetjük meg és kell belemélyednünk a sztoriba, mert volt itt történés dögivel.


Supernatural 6x21.

Sosem akartam megtenni, de egyszerűen a sorozat csak ki akarja provokálni belőlem. Ennyire még sosem voltam közel a kaszához, és ez a legrosszabb az egészben. Azt még elviselem, ami két résszel ezelőtt volt a csattanó, hiszen azt gyönyörűen kifejtették az előző részben, de erre egyszerűen nincs magyarázat. Hogy miért? Mert Dean még soha életében nem volt ennyire mélyen, és ha jobban belegondol ezzel tulajdonképpen csak velük szúrt ki, és nem védi meg őket magától. Ez a szomorú igazság.


Supernatural 6x22.

A Supernaturallel szemben sosem tudtam elfogulatlanul nyilatkozni. Egészen eddig az évadig. Kikerült a "Szentháromságomból", és a finálé hiába került vissza újra Eric Kripke kezébe egyszerűen képtelen volt élni a potenciállal, amit kapott. Sorre jöttek elő az idegesítő megoldásokkal, a zavaros Sam fejében történtekről nem is beszélve. Oké, ezzel leginkább csak az volt a bajom, hogy nem éreztem elégnek, és pláne nem elég kidolgozottnak a szálat. Csak arra volt jó, hogy Sam is szerepelhessen benne, és ha már annyiszor fenyegetőztek vele, akkor dobjuk már a fináléba ezt is, mert más csavarunk már nem maradt.


SUPERNATURAL - VÉGET ÉRT A HATODIK ÉVAD

Eddig mindig a páros évadok voltak a kedvenceim. Sőt, a negyedik volt a sorozat valaha látott legjobb évada. Kiegyensúlyozott volt, izgalmas. Ez? Voltak nagyszerű ötletek, amiket többnyire ötlettelen megoldásokkal csúfítottak meg. Igazából csak két random rész, meg talán a Castiel centrikus epizód lett olyan, amire az ember a szezon után is emlékezni fog. Sajnos az, hogy emlékezetlen évadra sikerült, az a legkissebb gond vele...


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék