Főoldal

Nehéz idők járnak a mai lúzerekre (A Hard Kor pilot)

Az MTV úgy gondolta, hogy kipróbálja milyen tökös saját magától. Ehhez pedig segítségül hívta az ügyeletes újonc lúzerét, RJ Bergert. Az eredmény pedig a földön fekvés, fekvőtámaszozás közben. Már ha épp nem felmostok, mert a nyálatok már beborította a padlót. Bizony, az Rj Berger-ben vannak dögös nők, még dögösebb dudákkal, és akadnak áglibettinek is ocsmány átlagon alóli leányzók. Meg néhány lúzer, akik csak ritkán viccesek, de olyankor meg kiviszik a ház falát. Már úgy jobb pillanataikban. Szerintem azért vicces.Humoromnál maradva elmesélem a történetet. Adott RJ, aki a természete egy elcseszett gyermeke, termetes "Hung"-gal felszerelkezve. Sőt, ha már itt tartunk, akkor kábé ugyanaz az alapsztori, mint az HBO sikersorozatánál. A különbség csak annyi, hogy itt a gimiben járunk, ahol RJ-vel kefélni akar egy "nem túl szép" csaj, meg van egy nagydarab cimborája. És persze egy csaj, is aki a suli legdögösebb nője, és RJ totál bele van esve, nem állva. Megakarja szerezni és... Nos, talán a termetes "égimeszelőjének" köszönheti-e, vagy csak annak, hogy tan-társak lesznek a suliban, de megszerzi a csaj e-mail címét. Nagy siker ez egy olyan srác életében, akinek fantázia birodalma animálva a nézők szeme láttára is képes megelevenedni. Csak nehogy elevenen felzabáljon.

Ennyi lenne magában a történet. Ami a karaktereket illeti, mint az úgy rendesen (pl: Reaper) lenni szokott, itt is a sidekick, az öreg cimbora viszi el a hátán a sorozatot. Neki vannak a legvadabb és legmerészebb ötletei, bár azt még ő sem tudja, hogy milyen egyszerű oknál fogva ijed meg RJ-től a kínai leányzó. Aztán RJ elmondja nekünk és neki is, hogy tulajdonképpen majdnem bekapott valami extra-dogszerűt, csak épp kishíján belefulladt, szóval... Ennyit arról, hogy számít a méret. Vagy az csak a dögös csajoknál számít? Én már nem tudom követni, de az biztos, hogy RJ az egész hátralévő gimis karrierjét felépíthetné rá. Akkor meg hol az önbizalom?

Az egy kamerás sitcomok nagy előnye, hogy lehet bennük lassított felvételben álmodozni arról, ahogy fehérneműben közeledik felénk a hőn áhított bombázó. RJ sem másmilyen, nehogy bárki is azt higgye. Noha, neki időnként, mikor mesél becsúszik néhány hentai jellegű firkálmány is. Máskor pedig a "blokkokat" választja el egymástól egy-egy feltűnő animált momentum. Viszont azt mindenképp megkell jegyeznem, hogy zeneileg mesterien szerepelt a pilot, hiszen azon kívül, hogy sok dal felcsendült benne, a két legnagyobb mégis a Tom Sawyer volt a Rush-tól és az egyik legnagyobb klasszikus AC/DC sláger.

Kiknek ajánlom az RJ Berger-t? Olyanoknak, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal addig, amíg nincs BMS, akik nyitottak a gimis pitéskedésekre, és akik nyitottak arra, amit itt a nyitójelenet is szállít. Meg persze azoknak is, akik veszik a 20 perces fáradtságot és megnézik a pilotot, és bejön a stílusa nekik. Végül pedig annyit hadd említsek meg, hogy a végén található trailer alapján az RJ Berger teljes első szezonja nézősnak ígérkezik. Az egyetlen kérdés, ami felmerült bennem, hogy vajon meddig kell (még) várnunk a hazai bemutatóra? 88%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék